Prevoditeljska pravila pročitajte ovdje.
Listu najnovijih prijevoda možete pogledati ovdje.
Kako do titla? Pročitajte ovdje.

Autor Tema: Origin  (Posjeta: 6116 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivan

  • ΤDDCrew
  • *****
  • Postova: 2688
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Shop Around The Corner
Origin
« u: Veljača 05, 2019, 00:19:19 prijepodne »


Nakon misteriozne nesreće grupa međuzvjezdanih putnika budi se na napuštenom brodu koji ih je trebao dovesti na novi planet i osigurati im novi početak. Prvotnu zbunjenost zamjenjuje očaj, a onda i prestravljenost kada shvate da je među njima netko tko se na brod nije ukrcao na Zemlji.



Godina: 2018.
Mreža: YouTube Premium
Žanr: SF, triler, horor
Glumci: Natalia Tena, Tom Felton, Sen Mitsuji, Nora Arnezeder, Fraser James, Philipp Christopher, Madalyn Horcher, Siobhán Cullen, Adelayo Adedayo, Wil Coban, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Nina Wadia




English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.

Offline Ivan

  • ΤDDCrew
  • *****
  • Postova: 2688
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Shop Around The Corner
Odg: Origin
« Odgovori #1 u: Veljača 12, 2019, 09:43:55 prijepodne »
Kompletirano - za sada. Nadam se da će dobiti drugu sezonu jer, iako se na kraju saznalo ono što se trebalo saznati, svakako ima prostora za dalje - zadnjih 30 sekundi serije se moglo nanjušiti na kilometar. Tip koji stoji iza serije da je otpočetka imao ideju za drugu, treću pa i četvrtu sezonu. Ocjene nisu nešto previše loše, pa se druga sezona možda i dogodi, ali sumnjam da će biti 3. ili 4.

Sve u svemu, nikakva prevelika inovacija u SF žanru gdje imate par osoba zatvorenih na brodu koje netko ili nešto lovi. Dosta klišeja, nekoliko facepalmova, ali prilično dobar SF-suspence-triler-horor. Da bi razbili monotoniju života na brodu u zatvorenom prostoru, lijepo je što su u svakoj epizodi ubacili flashbackove na stare živote preživjelih koje su vodili na zemlji i to je u nekim epizodama i najbolji dio. Glumci raštrkani posvuda, neki kao da glume prvi put, neki sjajni, a ovaj što glumi Shuna, kada glumi u svojim flashbackovima meni sjajan, a u nekim situacijama na brodu glumi kao da su je prvi put stao pred kameru. Inače, za Harry Potter geekove imate mini reunion Draca Malfoyja i Nymphadore Tonks. 

Što se tiče kraja, potpuno sam omašio tko je vanzemaljac.  ;D
English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.

Offline JoxerTM

  • TDDCrew User
  • *****
  • Postova: 684
  • Spol: Muški
Odg: Origin
« Odgovori #2 u: Veljača 12, 2019, 19:20:54 poslijepodne »
Hvala za titlove.

Meni je nekako stalno bio kamenčić u cipeli kroz sve epizode. Nije da je serija dosadna, nije ni viđeno sto puta nego samo 99 ;), zapravo je zabavna ali stalno mi je bio taj neki "ali".
Primjeri?
Blagi spoileri, ne mislim da će smetat nekome tko još nije pogledao pročitat, ali za svaki slučaj označavam:
Spoiler: prikaži
- Koncept je takav da vidimo prošlost neke osobe (ili dvije) u svakoj pojedinoj epizodi. Ali je odrađeno nemušto, zbrda zdola i ne dodaje vrijednost seriji. Primjerice isti koncept koristi anime Juuni Taisen gdje znamo da će netko od "postave" o kojima gledamo prošlost biti ubijen, a na nama je da pogađamo tko. Origin je samo zaredao epizode iz prošlosti posade, bez nekog jako posebnog razloga.

- Takozvani "awsome button". Crvena tipka koja ko zna za što je, ma ko da su djeca od 5 godina, treba ga stisnit i vidjet šta će bit. Ma ne bi ni djeca stiskala u nesigurnom okruženju tako iz čista mira.

- Tokom serije ustanovi se otkud su došli alieni kojima treba domaćin ili će krepat. Otkud. A kako? Kako su došli na brod točno? Pa ako ne možemo dobit AIDS zrakom, kako su ovi alieni stigli kroz vaakum? Šta, u vakuumu mogu preživjeti, ali gdje ima atmosfera treba ima domaćin, jelda? Ma da...

- Otprilike tjedan prije dolaska na odredište brod biva evakuiran. Što je s kapsulama za bijeg? Ostale smrznute u svemiru? Ili su uspjele doći same nekako na odredišni planet e da bismo čuli zadnju poruku, a od koga?

- Preživljavanje čovjeka u vakuumu, još i dočekivanje skoka, bez zaštitnog odijela. Onaj japanac je supermen. Ili je prošao isti proces ko Portia Lin u Dark Matteru pa mu vakuum uopće ne smeta?

- Proces dezinfekcije ide jedan po jedan prsten. Čemu? Čak i da ima logike ići etapno, nije li prvo trebalo dezinficirati prsten na koji je sonda pristala?

itd itd


Moram ipak izdvojiti osmu epizodu. Onu Fionnulu Flanagan bih oženio isti sekund da mogu, žena je razvalila ulogu. Ta je epizoda jedan veliki tvist gdje "najgori" lik iz serije pobere simpatije. Ne znam je li im to od početka bio plan napraviti, ali ispalo je vrhunski.

Sve skupa moglo je biti puno bolje, ali sci fi se dade pogledat i kad je malo iznad prosjeka, barem je meni tako. Ako bude još koja sezona, gledat ću definitivno.

Offline Kat

  • TDDCrew User
  • *****
  • Postova: 416
  • Spol: Ženski
  • Lokacija: Beograd
Odg: Origin
« Odgovori #3 u: Kolovoz 04, 2019, 23:31:58 poslijepodne »

Meni je serija baš legla - fina dinamika, lep razvoj priče,bez smornih momenata.
Naravno da nije savršena, ima sitnica koje u trenutku zasmetaju ( meni konkretno najviše "bodu oči" određene nedorečenosti ) ali ništa strašno.
Drago mi je što nisu upali u zamku i napravili seriju " a la  Alien" (mog omiljenog filma), a lako su mogli.

"YouTube has canceled two of its biggest original series, Origin and Overthinking with Kat & June, a spokesperson for the company has told The Verge."
Nadam se da će se predomisliti  :EmoticonPrayer2   

Hvala Ivane na odličnim titlovima.

Offline Mitzi55

  • Razina 0
  • Postova: 1
  • Spol: Ženski
  • Lokacija: Crna Gora
Odg: Origin
« Odgovori #4 u: Studeni 12, 2019, 19:19:43 poslijepodne »
Serija je predobra! Preporuka!!