Prevoditeljska pravila pročitajte ovdje.
Listu najnovijih prijevoda možete pogledati ovdje.
Kako do titla? Pročitajte ovdje.

Novi Postovi

 Str: 1 ... 8 9 [10]
91
Serije / Odg: Fargo
« Zadnji post od omar little u Veljača 15, 2024, 13:24:51 poslijepodne »
Nakon nekoliko meseci apstinencije od novih filmskih i tv ostvarenja te ponovnog prežvakavanja serija i filmova koje sam voleo (i volim), krenule su nove sezone nekih serija koje se moraju gledati pa kad kvalitet i nije na nivou onog koji su na početku odredile. Prva kompletirana je Fargo 5. Ali, da napravim malu digresiju, prvenstveno jer je coa neobičnim slučajem sumatraizma u jednom od svojih postova, rezigniran novom produkcijom i pozivajući na nešto odavno zavoljeno , naveo baš dve serije kojima sam se i sam u prethodnom periodu zabavljao (uz pozivanje na sjajan PG grafit  :smfor (6):). Dakle, The Wire, nesumnjivo remek-delo po ne znam koji put i The X-Files  (istina, „samo“ sedam sezona -bez Muldera neću da gledam) za koji može da se nađe gomila nedostataka i ozbiljnih falinki, ali se uprkos tome snažno i verno voli. No, da se vratim Fargu. Čini mi se da je u ovoj sezoni najprisutniji uticaj unutrašnjo-političkih dešavanja, u meri da je to, zapravo, dominantna nit. Roy Tillman (uvek sveža Šunka Jon), lokalni razulareni bahati šerif, je jasna personifikacija Donalda Trumpa te ne čudi da na Lorrainino pitanje o tome ko jedini ima pravo na slobodu bez odgovornosti, odgovara sa „predsednik“. To je ono kako on vidi tu poziciju u američkom društvu i to je ono što on želi. Lorraine (izvanredna Jennifer Jason Leigh) personifikuje onu bogatu i često beskrupuloznu Ameriku koja ipak u trenucima kada ozbiljna opasnost preti da uruši američke vrednosti i pogura društvo u neželjenom pravcu, bira pravu stranu i predvodi borbu protiv zla (moglo bi se naglasiti da je ovo pogled iznutra i da to kako SAD gledaju od spolja nije bitno za ovu temu). Dorothy (Juno Temple) predstavlja onu Ameriku koja je utkana u temelje američkih vrednosti, zamisao o pravu na „američki san“, krhka, ali jaka i domišljata, spremna za borbu koliko i za mir u krugu onih koje voli. I na kraju, tu je i Ole Munch (do sada mi apsolutno nepoznati Sam Spruell), simbol prvobitmog greha, spirale nasilja započete progonom urođenika koji ne zna za oprost, nego samo za naplatu duga. Tako gledano, ne čudi da je razrešenje u sređivanju problema upravo sa Oleom jer će dug, na ovaj ili onaj način, zloslutno odzvanjati dok se ne otplati ili oprosti. Završna bitka je jasna reminiscencija na upad u Kapitol i pokušaj prevrata u kojem je život izgubio jedan policajac, Brian Sicknick, a u Fargo verziji Witt Farr (Lamorne Morris).
Fargo je prava američka serija, serija namenjena, prvenstveno, Amerikancima i trudi se da ponajpre korespondira sa njima, ali ni mi ostali nemamo razloga da ne prepoznamo boljke naših društava. Nije Tillman ništa lokalno, nije nam Jon Hamm dočarao samo Trumpa, može se tu naslutiti svaki vlastodržac orbanovsko-vučićevskog tipa,  da ne idemo još istočnije i opasnije. Svuda gde Lorraine i Dorothy utihnu, pojavi se neki Tillman koji umisli da je država zgodna igračka za njegove megalomanske maštarije.
Ne najbolja, ali bolja od nekih prethodnih sezona.
P.S. Sve i da izbacim digresiju sa coa, opet sam preopširan. A, neću. Baš me je iznenadilo.
92
Meni je najdraži korejski film A moment to remember.
Prekrasan i dirljiv film.
93
Serije / Odg: Tko o čemu, mi o serijama
« Zadnji post od coa u Veljača 12, 2024, 13:53:32 poslijepodne »
zavrsih atlantu konacno. treca sezona, aj da recem, i nije bas level prve dvije ali dobra nema sto.
problem jedino sto su pola/pola odradili, znaci u 5 standardna ekipa ostalih 5 bez njih ali i tu je bilo sjajnoce pogotovo 3x1 koja je kako kasnije saznah po istinitom dogadjaju, jezivo bas.
e vec 4ta sezona... pa ne pamtim da sam ikad pogledao u telefon dok gledam neku seriju. eto i to se desi. isto rastrkano nesto, cas ih ima cas ih nema, ili se poneko pojavi od ekipe, sve nesto eksperimentalno sto nekad prodje nekad ne.
uglavnom prilicno dosadno sa izuzetkom prve dvije ep koje su bile cisti virdnes kako nas je ova serija i navikla.
moja je neka pretpostavka da su bili po drugih projekata, lakit je roba koja se trazi, glover lansiran odavno, a i paper boy-a sam gledao po godzilama i jos ponedje.
ajde zadnja ep serije, na tragu prve dvije s. inception kraj cak i ok. ali stvarno mislim da su se bas prosuli sa zadnjom sezonom i bas sam razocaran.
dave koja ide na istu fx mrezu i slicne su tematike jedu atlantu, a ne tako davno se mozda moglo pomislit kako je inspirisana gloverovim djelom.
trntejbls...
94
Serije / Odg: Tko o čemu, mi o serijama
« Zadnji post od bebapecic u Veljača 11, 2024, 21:16:52 poslijepodne »
vidj' 4-tu...
i 4. i 5. isti utisak.
Spoiler: prikaži
scenario kao da je pisao tinejdzer, logičke greske, dijalozi oskudni, bez duha i duhovitosti sto se primećuje kod mnogih novih serija
.
Ne verujem da ce finalna bas da zadovolji, videćemo...
.
95
Filmska preporuka / Odg: Filmovi
« Zadnji post od Mr.Pexon u Veljača 11, 2024, 17:10:46 poslijepodne »
Totally killer (2023)
Popcorn budalaština za tinejdžere sa zapletom koji povezuje serijskog ubicu,putovanje kroz vreme i tinejdžere. Realno često i ne očekujem mnogo od nekih filmova, ali ispoštujem da pogledam. Ovo sam premotavao..

American Fiction (2023)
Kritika woke rasizma u SAD. Gledljivo, Jeffrey Right standardan, satiričan humor.

Preporuka za zabavan treš film. "Final Cut" (2022), u originalu nazvan "Coupez!".  Režiser je Michel Haznavicius (The Artist) koji je već pokazao da vlada zanatom. Napomena i preporuka je da se film istoleriše bar 35 minuta pre nego što se eventualno prekine, jer tek tada neke stvari "sedaju" na svoje mesto.

Maestro(2023)
Film Bradley Cooper-a(režija i glavna uloga). Biografija Leonarda Bernstein-a. Film je dosadan, i prilično bez poente.Nemojte trošiti vreme.Carey Mulligan je dobro odradila ulogu.
96
Serije / Odg: Koliko/koje serija/e trenutno gledate
« Zadnji post od Šampinjon u Veljača 10, 2024, 21:42:21 poslijepodne »
Dexter New Blood - na momente interesantno, ali nisam ni imao visoka ocekivanja od nekroprodukcije. Za utehu je bar malo nedosanjanog sneznog ambijenta u ove prolecne dane. Sticajem nesrecnih okolnosti znam sta ce biti na kraju, tako da ovom prilikom upucujem veliki srednji prst scenaristima.

Springfloden - malo mi vraca veru u skandinavsku produkciju. Nije dosadnjikavo i usporeno kao neke druge njihove  serije koje sam gledao, ali nije nista posebno.

Roswell New Mexico - mazohisticki pokusaj da nastavim gledanje posle prilicno jadne prve sezone koju sam pogledao nekad davno. Dovukao sam se do pred kraj druge sezone i sva je prilika da cu odustati. Epizoda se bukvalno sastoji od dva minuta bitne radnje, a ostatak minutaze je popunjen cmoljanjem grupice pateticara. Ne mogu podneti jos dve sezone toga. Stvarno mi nije jasno kako je pozivelo cetiri sezone, a toliko dobrih serija su ubili posle jedne ili dve sezone zbog "lose gledanosti"... Koje mase ljudi su gledale ovo u meri da gledanost "opravda" cetiri sezone?
97
Filmska preporuka / Odg: Filmovi
« Zadnji post od JoxerTM u Veljača 10, 2024, 19:57:25 poslijepodne »
Nek oni naprave još finalniji kat, pa da ne moramo gledati 35 minuta ničega.
98
Serije / Odg: Serije koje ste gledali više puta / Serije od kojih ste odustali
« Zadnji post od coa u Veljača 09, 2024, 22:52:09 poslijepodne »
cus lost, ae paljba.
td4 toeto, pametniji napusta.
e jebi ga kasno pofatah...
99
Serije / Odg: Tko o čemu, mi o serijama
« Zadnji post od coa u Veljača 09, 2024, 22:50:37 poslijepodne »
vidj' 4-tu...
100
Serije / Deadline
« Zadnji post od bilja u Veljača 08, 2024, 20:43:57 poslijepodne »

Kada Natalie Varga biva optužena za ubojstvo svog muža, novinar James Alden postaje opsjednut ovim slučajem i na kraju se zaljubljuje u samu fatalnu ženu…


Godina: 2022.
Mreža: Channel 5
Žanr: drama, kriminalistički
Glumci: James D'Arcy, Charlie Murphy, Anamaria Marinca, Indra Ové


 Str: 1 ... 8 9 [10]