Prevoditeljska pravila pročitajte ovdje.
Listu najnovijih prijevoda možete pogledati ovdje.
Kako do titla? Pročitajte ovdje.

Autor Tema: Koliko/koje serija/e trenutno gledate  (Posjeta: 268503 puta)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline serijoljubac53

• Razina 2
  • Spol: Muški
Odg: Koliko/koje serija/e trenutno gledate
« Odgovori #1440 u: Veljača 18, 2023, 17:51:50 poslijepodne »
Gypsy (2017)
https://www.imdb.com/title/tt5503718/

Da odmah pređem na dobre i loše strane serije:
Dobre:
1.   Glavna uloga: Naomi Watts, produkcija Netflix. Dobar je osjećaj prije početka gledanja znati da glumi netko poznati i poznata produkcija pa obično bude i dobra serija.
2.   Odlična glazba, pogotovo uvodna pjesma Gypsy, Stevie Nicks (ex Fleetwood Mac) u odličnom remake izdanju.

I to je to, jbg… A sad na loše strane serije, kojih ima puno više… ;D

Dakle, Naomi Watts je žena koja ulazi u krizu srednjih godina, čiji je život savršeno posložen ali joj postaje dosadan i počinje se totalno neodgovorno i nenormalno ponašati. Radi kao psihoterapeutkinja i postaje opsjednuta svojim pacijentima i počinje prelaziti sve moguće etičke i moralne granice. Ona krši sva pravila psihoterapije i igra se životima svog klijenta iz čiste zabave. Ruši profesionalne granice svaki put kada stupi u interakciju sa životima svojih pacijenata, upliće u njihove živote i manipulira njima, čak ulazi u ljubavni odnos sa psihički labilnom pacjenticom. Sve što radi kao terapeut je pogrešno i čini mi se da ima jači poremećaj osobnosti nego njeni pacijenti.

Priča je potpuno nevjerojatna, bez puno veze sa stvarnošću. Radnja je užasno spora, dosadna. Jedna epizoda je potrošena samo na njenu ševu s pacijenticom i kao paralelna radnja, zavođenje njenog muža od strane njegove atraktivne sekretarice. Toliko me iziritirala svojim nerazumnim ponašanjem da sam, unatoč mojim moralnim načelima, navijao da joj muž na službenom putu poševi njegovu sekretaricu.  :smfor (9):

Nije jasno koji su to motivi koji pokreću to njezino nenormalno ponašanje, njene narcisoidne osobine i poremećaj osobnosti. Sve to na gledatelja djeluje iritantno i uznemirujuće.

Još mi je ostala za pogledati zadnja epizoda. Najava da je to triler u ovih odgledanih 9 epizoda nema niti t od trilera. Gledam do kraja jer sam kao radoznala maca, sada me baš zanima kako će završiti sa tim svojim opasno destruktivnim dvostrukim životom, jer jednom tome mora doći kraj.

Naziv serije Gypsy vrlo je nategnut i pogrešan jer me Naomin lik ničim ne podsjeća na ciganku.
 :smfor (8): :smfor (8): :smfor (8):
“Vi vjerujete u Boga koji se kocka, a ja u potpuni zakon i red.” – Albert Einstein ........I pametni griješe!!!

Offline Šampinjon

• Razina 1
  • *
« Odgovori #1441 u: Veljača 19, 2023, 18:17:15 poslijepodne »
Inside the World's Toughest Prisons - Dokumentarna serija, nije loša. Kakvih sve kazamata ima po svetu, da se užasne čovek. A ima i bisera... Neki lik iz Zenice kaže: "Nisam nasilna osoba". A ubio četvoro ljudi. Šta bi bilo da jesi?
Resurrection - prva sezona nije bila loša, u drugoj su počeli da dave. Previše. Pretvorilo se u neku otužnu drametinu. Takođe veliki minus - reset nakon prve sezone. Zapetljali radnju, doveli vojsku i šta sve ne i onda puj pike ne važi, kreće skroz nešto novo. Gde je ovo sa kraja prve sezone? Otišla vojska, truć-truć, dve rečenice i to je to.
4400 - pri kraju sam treće sezone i još uvek ne znam šta da mislim o seriji. Nit' smrdi nit' miriše. Isto ima nekih preskakanja radnje, likovi nestaju, drugi se pojavljuju iznebuha, sve deluje nekako neartikulisano... Ulazi devojka, niko nema pojma ko je, "Pa znate, ja sam ona beba, ostarila sam 20 godina preko noći", i svi u fazonu kao "Pa, dobro... dešava se..."

Offline mate.en.hr@hotmail.com

• Razina 1
  • *
« Odgovori #1442 u: Ožujak 18, 2023, 18:55:39 poslijepodne »

Koliko/koje serija/e trenutno gledate

Tom Clancys Jack Ryan (https://www.imdb.com/title/tt5057054/)

Treća misija je interesantnija po meni od prve dvije misije. Ova misije je jedan u nizu međusobnog nadmudrivanja
između SAD_a i Rusije, a aktivnosti uključuju i Europu i neke stvarne poteze u zaštiti koje Rusi koriste za povod
da bi prikrili stvarni cilj. Izvrsno prikazano na koji način počinje rat i tko je kriv. Isto tako prikazuje
tko i na koji način može spriječiti.

Prikazanu misiju može se usporediti i s najaktualnijim zbivanjima s istim akterima u stvarnom vremenu.

Offline merilara

• Razina 0
  • Spol: Ženski
« Odgovori #1443 u: Ožujak 22, 2023, 21:36:44 poslijepodne »
Trenutno gledam
Bosch: Legacy
https://www.imdb.com/title/tt14168162/
Nakon ostalih 7 sezona interesantno je pogledati nove likove.

Billions
https://www.imdb.com/title/tt4270492/?ref_=nv_sr_srsg_0
Ova serija je bila po mom ukusu malo komplikovana za pratiti ali mi je bila veoma interesantna. Nazalost odlaskom Axela izgubila je ono najinteresantnije. No, postoje najave da se snima nastavak i da se Axel vraca. jedva cekam nastavak

Offline coa

• TDDCrew VIP
« Odgovori #1444 u: Ožujak 23, 2023, 11:17:44 prijepodne »
vraca se bobi
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.