Gypsy (2017)
https://www.imdb.com/title/tt5503718/Da odmah pređem na dobre i loše strane serije:
Dobre:
1. Glavna uloga: Naomi Watts, produkcija Netflix. Dobar je osjećaj prije početka gledanja znati da glumi netko poznati i poznata produkcija pa obično bude i dobra serija.
2. Odlična glazba, pogotovo uvodna pjesma Gypsy, Stevie Nicks (ex Fleetwood Mac) u odličnom remake izdanju.
I to je to, jbg… A sad na loše strane serije, kojih ima puno više…

Dakle, Naomi Watts je žena koja ulazi u krizu srednjih godina, čiji je život savršeno posložen ali joj postaje dosadan i počinje se totalno neodgovorno i nenormalno ponašati. Radi kao psihoterapeutkinja i postaje opsjednuta svojim pacijentima i počinje prelaziti sve moguće etičke i moralne granice. Ona krši sva pravila psihoterapije i igra se životima svog klijenta iz čiste zabave. Ruši profesionalne granice svaki put kada stupi u interakciju sa životima svojih pacijenata, upliće u njihove živote i manipulira njima, čak ulazi u ljubavni odnos sa psihički labilnom pacjenticom. Sve što radi kao terapeut je pogrešno i čini mi se da ima jači poremećaj osobnosti nego njeni pacijenti.
Priča je potpuno nevjerojatna, bez puno veze sa stvarnošću. Radnja je užasno spora, dosadna. Jedna epizoda je potrošena samo na njenu ševu s pacijenticom i kao paralelna radnja, zavođenje njenog muža od strane njegove atraktivne sekretarice. Toliko me iziritirala svojim nerazumnim ponašanjem da sam, unatoč mojim moralnim načelima, navijao da joj muž na službenom putu poševi njegovu sekretaricu.
.gif)
Nije jasno koji su to motivi koji pokreću to njezino nenormalno ponašanje, njene narcisoidne osobine i poremećaj osobnosti. Sve to na gledatelja djeluje iritantno i uznemirujuće.
Još mi je ostala za pogledati zadnja epizoda. Najava da je to triler u ovih odgledanih 9 epizoda nema niti t od trilera. Gledam do kraja jer sam kao radoznala maca, sada me baš zanima kako će završiti sa tim svojim opasno destruktivnim dvostrukim životom, jer jednom tome mora doći kraj.
Naziv serije Gypsy vrlo je nategnut i pogrešan jer me Naomin lik ničim ne podsjeća na ciganku.
.gif)