Prevoditeljska pravila pročitajte ovdje.
Listu najnovijih prijevoda možete pogledati ovdje.
Kako do titla? Pročitajte ovdje.

Novi Postovi

 Str: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Filmska preporuka / Odg: Filmovi
« Zadnji post od coa u Ožujak 01, 2024, 21:19:39 poslijepodne »
faund futidz maj old lav:
Horror in the High Desert
https://www.imdb.com/title/tt13964404/
Horror in the High Desert 2: Minerva
https://www.imdb.com/title/tt16376470/?ref_=tt_sims_tt_t_1
lejk mungo
https://www.imdb.com/title/tt0816556/
masu dosade, patetike, vec vidjenog, ali ima ono nesto. ne morate, pa kad mognete. lejk je skoro pa vrlo odlican. dvojka hhd konfuzna ali zna bit jeziva.
82
Serije / Odg: Crisis in Six Scenes
« Zadnji post od Mr.Pexon u Ožujak 01, 2024, 17:33:01 poslijepodne »
Meni je serija manje više u ravni sa filmovima koje je snimio posle "Ponoći u Parizu", a to znači ispod WA proseka. Mada za nekog ko je gledao oko 80% njegovih filmova, znači da može da prođe. Prve 3 epizode su mi mlake, međutim stvari se zakuvavaju od 4.epizode posebno sa "čitalačkim klubom", i kao i uvek ima britkog WoodyAllenovskog humora i opservacija. Prilagodio se TV formatu komedije od 20ak minuta, verovatno da bih se malo približio milenijalcima kojima pažnja popušta nakon dvadesetog minuta. Miley Cyrus nije dobra glumica, to je ovde potpuno jasno.
Sve u svemu, s obzirom da ne "krade" puno vremena, ova serijica se može mirne savesti pogledati.
83
Serije / Odg: Tko o čemu, mi o serijama
« Zadnji post od Mr.Pexon u Ožujak 01, 2024, 09:20:36 prijepodne »
Abbott Elementary
Vrlo simpatičan workplace mockumentary o siromašnoj osnovnoj(pretežno crnačkoj) školi.
Seriju gledamo porodično, nema vulgarnosti, ima socijalne kritike, ali je easy watching i predstavlja otklon od nasilnih,eksplicitnih ili bizarnih sadržaja. Preporučujem ako imate i decu školskog uzrasta(sin ima 13g i gledao je i "tvrđe" serije, ali ova mu je zabavna i često bolje kapira razne igre reči kojima serija obiluje).
U drugoj sezoni serija uzima zamah i nadam se da će nastaviti da napreduje ili bar zadrži kvalitet.

teško je ovde više preporučivati serije koje neko nije gledao ili preporučivao, ali hajde ..

Bad Sisters
https://www.imdb.com/title/tt15469618/?ref_=ttep_ov

sestre Garvey žive u ruralnoj Irskoj, vrlo su vezane ,a jedna od njih je udata za kretenskog muža (odlični Claes Bang). Njen muž će vas nervirati (kao što će i njene sestre) i u prvoj sezoni možete videti kako će se sestre izboriti sa tim. Crnohumorna dramedija. U najavi je i duga sezona koja bi trebala izaći ove godine

Escape at Dannemora (2018)
Mini serija o bekstvu iz zatvora. Neke su epizode predugačke, sporijeg tempa, ali glumačke uloge su bravurozne: Patricia Arquette skoro neprepoznatljiva- pokidala, Paul Dano i Benicio Del Toro nikada ne razočaraju.
84
Serije / Odg: Westworld
« Zadnji post od Mr.Pexon u Ožujak 01, 2024, 09:05:08 prijepodne »
ja sam odustao posle dve sezone, mada i drugu sam gledao na mišiće.
Prva pak, mi je bila produkcijski, a i konceptualno odlična , Evan Rachel Wood mi je bila fenomenalna, a i Peter Mullan uvek "krade" scenu kada se pojavi.
 Mogli su ostaviti na jednoj sezoni, kao mini seriju umesto što su napravili nešto ovako pretenciozno i dubiozno.
85
Filmska preporuka / Odg: Filmovi
« Zadnji post od Mr.Pexon u Veljača 27, 2024, 17:15:23 poslijepodne »
Christopher Guest je napravio neke meni vrlo zanimljive i zabavne filmove. Tzv. mockumentary fimove, to jest lažne, humoristične dokumentarce.
Verovatno je "zaražen" tim stilom dok je bio deo ekipe za film "This is Spinal Tap" Rob Reiner-a. Možda nekom ne budu prijali ovakvi filmovi, ali oni koji se budu snašli u tom fazonu će biti zadovoljni. Uvek je skoro isti glumački ansambl i to mi je posebno interesantno, spomenuću neke: Fred Willard, Eugene Levy, Catherine O'Hara, Jennifer Coolidge, Parker Posey itd. Ima dosta improvizacije na temu, dakle nije bi striktni senario, nego su glumci imali dosta slobode u tekstu. Inače žena Cristophera Guesta je čuvena Jamie Lee Curtis.
U zadnje vreme je i kod njega očigledan pad kvaliteta, ali ja bih preporučio tri filma koji je snimio u razdoblju 2000-2006.

Best in Show (2000)
Meni omiljeni i dovoljan je samo ovaj za preporuku, a drugi mogu tek ako vam se ovaj svidi. Film prati dešavanja i likove na godišnjoj izložbi pasa i na komičan način predstavlja tipove vlasnika pasa.

A Mighty Wind (2003)
u ovom filmu je "izmislio" memorijalni koncert američke folk muzike i reunion nekada omiljenog benda.

For Your Consideration (2006)
Ovog puta niskobudžetni film sa niskorangiranim glumcima dospeva u žižu javnosti jer je neko na internetu objavio da će jedna od uloga biti kandidovana za oskara.

Les Misérables (2019)
Prilično već "izlizan" naziv za francuske filmove, ovde nije u pitanju ekranizacija Viktor Igoa, već podseća na nešto što je rađeno po literarnom predlošku Michel Houellebecq-a.
Dakle panduri, Francuski geto, masovni neredi. Kada je izašao bio je baš aktuelan, ali i dalje je za preporuku, realističan prikaz i uzbudljiv ritam.
Ladj Ly (režiser) je učestvovao i scenariju grčkog filma Athena (2022) koji je sa vrlo sličnom tematikom samo smešten u Grčkoj.
86
Serije / Odg: The Marvelous Mrs. Maisel
« Zadnji post od tomo.cekac u Veljača 26, 2024, 16:33:04 poslijepodne »
Od srca se zahvaljujem Jamesu na izvrsnom prijevodu ove serije.
87
Filmska preporuka / Odg: Filmovi
« Zadnji post od Mr.Pexon u Veljača 26, 2024, 14:41:44 poslijepodne »
Ghahreman ( A hero) (2021)
Iranska drama o moralu. Nisam neko ko se zaleće na svaki film van engleskog govornog područja, ali Iran ima bogatu kinematografiju.
Ovaj film prikazuje čoveka koji je u zatvoru zbog duga i onda počnu da se odvijaju neke stvari koje možemo posmatrati iz dve perspektive, da li je nešto ispravno ili nije.

U temi preporuka za čitanje sam se osvrnuo kratko na režisera John Hillcoata, pa ću ovde preporučiti njegova dva starija filma.

The Proposition (2005)
Lawless (2012)

Zajedničko za oba filma je da je scenario pisao Nick Cave, da glumi Guy Pearce (koji je za The Proposition rekao da mu je omiljeni od svih koje je snimio), da su smešteni u prošlosti (1880. i 1931.) i da obiluju sirovim nasiljem.
88
Serije / Odg: Tko o čemu, mi o serijama
« Zadnji post od Bon u Veljača 26, 2024, 01:06:12 prijepodne »
Noćas kreće TWD The Ones Who Live mislim da konačno treba da
Spoiler: prikaži
povežu ono kad je Rik nestao iz priče

Ja sam poodavno prestao da gledam a negde mislim da je možda trebalo da zaboravim sve što su nasnimali između i pogledam ovo Ono kao srušio se most ili šta već beše onda i sad da vidimo šta je bilo. Koliko je to 5-6 godina klifengera :)

----Žao mi je što su upropastili FTWD ona početna originalna priča mi se baš dopadala
89
Serije / Odg: Koliko/koje serija/e trenutno gledate
« Zadnji post od bebapecic u Veljača 24, 2024, 22:35:24 poslijepodne »
Big boys
https://www.imdb.com/title/tt13683866/
Ovo je i dobra i lepa britanska serija. Dobro: kratka forma,scenario,gluma( svi glumci,od glavnih do sporednih daju svoje najbolje :smfor (6):),lepo razvijeni likovi. Lepo: pa lepa su osećana koja pobudjuje serija koja kroz formu komedije govori o nekim vaznim,ozbiljnim i osetljivim temama. Preporuka.
90
Serije / Odg: Yellowstone
« Zadnji post od Mr.Pexon u Veljača 24, 2024, 15:32:31 poslijepodne »
Yellowstone je raj za oči.
Odlična je fotografija i lepi predeli.Ne pamtim da kod bilo koje serije uživam u "intermezzo" pasažima kada se ništa ne dešava nego samo prolaze kadrovi prerije, kauboja, krda stoke itd.
Sama serija je sapunica tipa, ali "štih" Taylor Sheridana je sasvim jasan kao i uvek efektan.
E sad, problem je što su stali u sredini 5. sezone i već evo skoro dve godine ništa nisu uradili. Povod je navodno svađa ili neslaganje Kevin Kostnera i autora Šeridana. Kako su počeli da izlaze spin-off serije Yellowstona, tako je sve manje nade da će se ova originalna nastaviti.
 Str: 1 ... 7 8 [9] 10