1. Serije
  2. The Good Lord Bird

The Good Lord Bird

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Show 558
"America will never have peace until we've dealt with slavery."

"Glavica" je rob koji postaje član John Brownove abolicionističke vojske te s njima kreće u napad na oružarnicu u Harpers Ferryju.

Godina: 2020.
Mreža: Showtime
Žanr: povijesna drama
Glumci: Ethan Hawke, Daveed Diggs, Steve Zahn, David Morse, Wyatt Russell, Ellar Coltrane
Uredio bilja • 10.04.2026. 13:33
3 0
prevedene prve 4 epizode (sutra izlazi peta)..
po meni serija godine, Ethan Hawke satro ulogu  :sbowing_100-106 :sbowing_100-106
7 0
Odgledana prva:odlicna.Taj satiričan ton i odnos prema svojoj istoriji je dragocenost ove serije,izgleda.Dramatične,brutalne scene se prekidaju sa komicnim elementima.
Spoiler
kako Brown citira Bibliju kad god mu zatreba(cak i izmislja ;D),onda njegove beskonacne molitve na smrtnu dosadu svih  :smfor (6):
.Ja sam uzivala.Hvala puno na prevodu.
Kako serija odmice sve vodi ka prikazu coveka koji ima plemenite ideale koje pokusava da nasilno ostvari.koji je neshvacen i time postaje tragican lik
Spoiler
kakav je susret njega i Harijet Tabman  :smfor (26):
.Gluma je perfektna.Preporuka.
3 0
Zelim opet da istaknem ovu seriju (pa ne pisem dodatak nego novi post).Ko moze obavezno pogledajte.Taj neki a la Tarantino smek,ocravajuca gluma Ethan Hawke a (uzgred,bolji mi je ovako stariji kao i Kevin Bacon u dramskim ulogama) kao kontraverzonog,ekscentricnog abolacioniste John Brown a je za nagradu.Ne zaostaju ni ostali.
I nije crno bela drama o rasizmu,informtivna jeste ali nema navijanja. :smfor (26):
5 0
serija je kompletirana  :beer2:
5 0
Hvala puno na prevodu ove serije :beer2:
2 0
micromanbl
Zasto nije moguce skinuti prevode za The Good Lord Bird??

:smfor (23):

/forum/topics/view/449/kako-do-titla
1 0
Hvala za preporuku ove serije, do prije tjedan-dva nisam imao pojma da postoji. :D
Serija mi je baš dobra i Ethan Hawke je strašno dobar kao John Brown. Toliko je dobar da je lako shvatiti zašto neki Ameri drže za Johna Browna da je bio mučenik i vizionar, a drugi da je bio luđak.
I druge uloge su super, pogotovo mali crnac, a tu je i Hawkeva kćer Maya koju poznajemo i iz Stranger Thingsa. :)
Što se serije tiče, već je spomenuto da ima nešto tarantinovskog i u nekim trenucima zbilja lijepo pleše na granici parodije (srećom, sa dobre strane granice).
2 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Tema 888
Poruka 52,652
Serija 686
Filmova 398
Prijevoda 13,844
Član 9,462

Online korisnici (1)

1 član 201 gostiju 67 botova Ukupno: 269

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

536

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više