Svaki slučaj ubistva krije svoju intrigantnu priču: ko je ta osoba bila, kako je živela i ono što je najvažnije za tim istražitelja, kako je umrla. Jedna od najduže emitovanih serija iz produkcije britanskog Bi-Bi-Sija.
Godina: 1996.
Mreža: BBC UK
Žanr: kriminalistički, drama, misterija
Glumci: Emilia Fox, William Gaminara, Tom Ward, David Caves, Liz Carr, Amanda Burton, Richard Lintern...
Uredio bilja • 31.03.2026.
19:21
1
0
. Eto. I neću više o tome, osim još da dodam kako je uzaludan svaki trud da se puku objasni "točno" značenje nekog idioma.
i ovo drugo na čelu s Nicki Alexander(Emilia Fox). Iako su razlike male(za mene) ipak se priklanjam onom prvom dijelu. Ekipa okupljena oko prof. Sam Ryan, bila mi je malčice uvjerljivija. Možda i zato što je kraće trajala.
. Jer kako je poznato (ako nije, sad će) ja ne volim duge serije. Jer se pitam, ako nešto ima 20 sezona, zašto nema 21 itd. Bedastoća bi bila malo veća, a šteta zanemariva. Uvijek se možemo vratiti na gore rečenu poslovicu i izjasniti se da za moj ukus takve serije, u pravilu, ne gledam.

Tako i ja. Odmaram se od brojnih francuskih i inih serija, pa se vraćam staroj ljubavi. Nijemi svjedok je jedna od onih bezvremenskih, s kojima se malo koja da usporediti. A i obećao sam Dalmatinu!