1. Serije
  2. Medici: Masters of Florence

Medici: Masters of Florence

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Show 231

Italija, 15. vek, iznenadna smrt Đovanija de Medičija, trgovca i bankara čuvene loze Mediči, potresa Firencu. Njegovi sinovi Kozimo i Lorenco nalaze se u samom srcu dešavanja i prikrivaju opasnu tajnu - da je Đovani zapravo ubijen.

Samo jedan od njih može biti glava porodice a igrom sudbine ta titula će pripasti umetniku u duši i večitom sanjaru - Kozimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele da preuzmu vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Rinaldo Albici, čovek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favorizuju Medičijevi), već i da stane na put Kozimovoj viziji Firence.

Godina: 2016.
Mreža: Rai 1
Žanr: drama, triler
Glumci: Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Guido Caprino, Alessandro Sperduti, Ken Bones, Valentina Bellè
Uredio bilja • 06.04.2026. 15:07
Ako Bordžije imaju seriju moraju i Mediči xD Kakvi su utisci jel gledao neko?
0 0
Ja sam pogledao prve četiri, mogu ti reći da mi je ok trenutno, vidjeti ćemo šta će biti do kraja. A Medici imaju dijelom i u Da Vincis Demons, ali je tamo Lorenzo Medici ( unuk Cosima Medicija koji je u ovoj seriji), tamo su mi bili fantastični  ;D
0 0
Mene je serija razočarala. Mlaka i dosadnjikava, likovi jednodimenzionalni, radnja a la sapunica. Dokumentarci u kojima se spominje Cosimo de Medici (nisam doduše naletjela baš o njemu, osim epizode iz Medici - Godfathers of Renaissance, ali često uleti kao "sporedan lik") su zanimljiviji i uzbudljiviji od ove serije (o literaturi da i ne govorim).
Odgovorno tvrdim da su učinili nepravdu stvarnim povijesnim osobama koje su prikazali u seriji, prikazali su ih nezanimljivijima no što su zaista bili. Šteta potraćene prilike.
0 0
Kompletirana sezona i sa mojim titlovima.
Dobra mi, baš ono što očekujem od ovakve istorijske fantastike.
Preporuka za one koji vole ovakav tip serije.  :smfor (26):
2 0
:klapklap:
0 0
Super! Rob Stark i Dustin Hoffman, e pa ovo je odlična kombinacija da mi zamjeni prerano otkazane Bordzije.  :thcheerleader3 :thspaz

Ako nekoga zanima jos ovaj zanr i tematika preporucujem jos Da Vincijeve Demone, to je odlicna serija, mada ima elemenata i fantastike i mistike pomijesanih.

0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Tema 882
Poruka 52,562
Serija 682
Filmova 398
Prijevoda 13,790
Član 9,423

Online korisnici (4)

4 člana 33 gostiju 115 botova Ukupno: 152

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

213

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više