1. Serije
  2. Philip K. Dick's Electric Dreams

Philip K. Dick's Electric Dreams

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 38 rezultata)
Show 285
"We could go far away."

Antologijska serija gdje je svaka epizoda smještena u poseban i jedinstveni svijet inspiriran nekom od kratkih priča velikog Philipa K. Dicka.

Godina: 2017.
Mreža: Channel4
Žanr: SF
Glumci: Steve Buscemi, Greg Kinnear, Holliday Grainger, Timothy Spall, Liam Cunningham, Anna Paquin, Vera Farmiga, Richard Madden, Jack Reynor, Benedict Wong, Geraldine Chaplin, Tuppence Middleton, Michael Socha
Uredio bilja • 07.04.2026. 13:43
0 0
  Nova ekranizacija tvorca Bled ranera, zanimljivo, gledaće se.

Hvala na temi i prevodu.
0 0
Jako sam zadovoljan sa prve dvije epizode. Svaka posebna na svoj način. Atmosfera, ton priče i gluma na nivou. Malo štekaju zapleti u drugoj se to vidi jer su promijenili priču i dodali nešto svoje, ali sve u svemu jako dobro.
0 0
Ovo ću sigurno pogledati. Photo
0 0
treća epizoda, Commuter, najbolja do sada, isprva čudno umirujuća, pa duboko potresna i uznemirujuća, a na kraju više ni sam nisam znao što da mislim...  :sbowing_100-106

a Timothy Spall nevjerojatan...
Photo
0 0
  Prvo da se zahvalim na prevodima.

Tipovao sam na ovu seriju i nisam pogrešio. Uverio sam se posle prve a odmah zatim i posle druge epizode.

Prva epizoda je uvod u svet pisca koji je otac Blejd Ranera. Autori serije su uspeli da prenesu atmosferu iz filma R.Skota i to su uradili na najbolji mogući način. Sve je tu, misterija, izmaglica, noar, kritika društva, sveprisutna erozija i prljavština kroz koju lutaju dva glavna lika. Lik telepate i detektiva koji po službenoj dužnosti rade zajedno.

Druga epizoda ima takav kraj da je kao stvorena za različita tumačenja. Ja imam svoje i biće na kraju u spojleru. U ovoj epizodi na svemirskom putovanju čovek može da posti mašti na volju. Krajnje odredište poslednjeg putovanja bakice koja je iznajmila letelicu je naša planeta. Robot koji je bakin pratilac jer shvatio čemu sve to vodi, prećutao je svoja saznanja i na kraju je ispao veći čovek od dva člana posade.

Spoiler
Mislim da je ono na kraju bila halucinacija izazvana nedostatkom kiseonika. Poznato je da mozak prvi reaguje na nedostatak kiseonika i da je reakcija padanje u san. A to se upravo desilo jednom od dva putnika koji su izašli da se prošetaju.

Vidim da je izašao prevod za treću epizodu. Preostaje mi da navijem sat i da se povampirim za prevod. ;D

0 0
  Završih i trećuu epizodu čija se radnja iz svemirskoh visina preselila na našu planetu. Poruka bi mogla da bude ona otrcana fraza ostavite ljude i njihove snove ;D

Šalu na stranu, serija ne gubi na kvalitetu a ova epizoda mi je za nijansu bolja od prethodnih.
0 0
Bravo devile, svaka čast  :smfor (27):
0 0
  Ne razumem, pažljivo pratim seriju a tamo devila neima. ;D

0 0
Obožavam DICKA, tako da s užitkom gledam ovu mini seriju.

IVANE,  :thankyou2:
0 0
Ivan
treća epizoda, Commuter, najbolja do sada, isprva čudno umirujuća, pa duboko potresna i uznemirujuća, a na kraju više ni sam nisam znao što da mislim...  :sbowing_100-106

a Timothy Spall nevjerojatan...
Photo

Setio sam se gde sam zapazio Timotija. Gledao sam ga u filmu Intimacy (2001) u kom je imao zapaženu ulogu. Film je čudna ljubavna priča u kojoj je Timotije igrao ulogu rezigniranog muža koji zbog rogova jedva prolazi kroz vrata. Najbolje od svega je što je znao da mu žena ima švalera koji je u udvaranju nadmašio i Crbogorca u onom čuvenom vicu kad se đetić udvara đevojci. Scene seksa su prave, baš su se potridili da pokažu kako se prave bebe. ;D

Gledao sam malopre spisak glumaca, dobra je to ekipa i biće još iznenađenja.
0 0
Sinoć sam počeo, pogledao prvu.
Sviđa mi se. Titlove sam malo prepakovao. Thx Photo
0 0
Četvrta epizoda je prava utopijska i savršeno je legla Buscemiju. Solidna je iako nije tako dobra kao prethodne tri.

0 0
malkin
Četvrta epizoda je prava utopijska i savršeno je legla Buscemiju. Solidna je iako nije tako dobra kao prethodne tri.

da, bila je nekako mučaljiva... a sljedeća je izgleda prava futuristička...
0 0
  Nisam se informisao i ne znam baš ništa o sadržaju i glumcima. Zatajio sam.

Neću ni tražiti, hoću da me iznenade.

0 0
Odgledao 3 skidam 4.
Kao da čitam Sirius  xD
0 0
peta epizoda; što je stvarnost, a što simulacija?

Anna Paquin, Terrence Howard & Ronald D. Moore  :sbowing_100-106 :sbowing_100-106 :sbowing_100-106
0 0
Dal sam ja nešto sinoć natripovao da je bio prevod za e5? :S
0 0
Ovo nije tako loše za pogledati.  ;D

Mada, ne razumem šta im je sa ovim krajevima epizoda, sve gore od gorega, nikakav rasplet radnje, svaki put se ponadam da ima još, a ono kraj epizode.
0 0
Bon
Dal sam ja nešto sinoć natripovao da je bio prevod za e5? :S

jesi  ;D
0 0
Thx I Photo
.........
Super (e5) lepa priča :-)
0 0
  Odgledao sam petu epizodu koja izgleda kao pesma koju je pevao D.Stojnić. "Jedan čovek i jedna žena, dva su tela a jedna sena..." se savršeno uklapa u opis epizode serije koja i dalje ne gubi na kvalitetu. Podseti me sve ovo na odličan film Strange Days (1995) sa R.Fajnsom. Vidi se iz aviona ko je inspirisao Kamerona za scenario. ;D
0 0
Glavna inspiracija Kathryn Bigelow je bio događaj koji se dogodio 1992. godine poznati kao Rodney King riots. To je rekla svojem mužu Cameronu kojeg ja veselo zovem najvećim hollywoodskim kradljivcem uz Tarantina. Nema za njega inspiracije kao za njegovu žene. Dobro se zna što on radi. Krade i onda se pravi glupim kad ga se optuži, a optužuje ga se desetljećima. Ukrao je iz filma Brainstorm (1983).

Pogledana peta :)

Jedna od boljih ove sezone ako ne i najbolja. Drago mi je da Rachelle Lefevre nisu daliglavnu ulogu jer je užasna glumica, ali zato Terrence Howard i Anna Paquin su ubili ulogu, prvenstveno emocionalno. Kao što bi svaka sf serija trebala, tako i ova postavlja neka bitna pitanja o našoj stvarnosti a ponajprije kako se ne treba zajebavati sa tehnologijom. Koliko god je dobra, toliko ti i toga može oduzeti. Pogotovo za osobe koje su malo nestabilne, kojima se može činiti kako se njihova stvarnost raspada i kako je sve savršeno, a naučena je od rođenja na samo crne kronike, negativne vijesti, ratove pa joj se u određenom trenutku onaj lažni svijet čini pravim iako duboko u podsvijesti zna da nije ali se ne može oduprijeti tom porivu. Rekao bih čak i novoj avanturi koliko god bila teža od stvarnog svijeta što je ironično jer bi lažni svijet trebao biti ljepši, ali očito su išli prikazati kako tehnologija može biti loša.

Na trenutke sam i osjetio malo Blade Runnera i tu noir atmosferu.

Zaključak: jedna zastrašujuća i odlično odglumljena epizoda koja nas uči da se nekad sa tehnologijom ne treba zajebavati.

Originalna priča se zove Exhibit Piece i u njoj
Spoiler
je muškarac glavni lik. Radnja je ista, dakle živi nekmi drugi život samo je razlika u tome što Dick nam nagovještava da taj lik ustvari putuje kroz vrijeme i do samoga kraja ostaje nejasno je li putova ili ne.
tako da bi možda nekima bolje pasao takav kraj.

Zasad svaka epizoda ima plot tih Dickovih priča, ali isto tako su različite. Neke imaju malo veće razlike, neke malo manje što je razumljivo jer iako je Dick bio vizionar i ispred svojeg vremena, ipak je razlika od skoro 70 godina. Ono što vidim je da ekraniziraju njegove kratke priče samo koje je napisao u 50-ima. A napisao ih je preko 60, a ostale su mu u 60-ima i nešto sitno 80-ih što znali kako će ova sezona biti samo priče iz 50-e, a lako moguće i iduće sezone pošto ih ima tako puno.

EDIT:

I ova serija je trenutno više TOL nego Black Mirror I drago mi je zbog toga jer volim TOL :)
0 0
Mulder
Glavna inspiracija Kathryn Bigelow je bio događaj koji se dogodio 1992. godine poznati kao Rodney King riots. To je rekla svojem mužu Cameronu kojeg ja veselo zovem najvećim hollywoodskim kradljivcem uz Tarantina. Nema za njega inspiracije kao za njegovu žene. Dobro se zna što on radi. Krade i onda se pravi glupim kad ga se optuži, a optužuje ga se desetljećima. Ukrao je iz filma Brainstorm (1983).

Pogledana peta :)

Jedna od boljih ove sezone ako ne i najbolja. Drago mi je da Rachelle Lefevre nisu daliglavnu ulogu jer je užasna glumica, ali zato Terrence Howard i Anna Paquin su ubili ulogu, prvenstveno emocionalno. Kao što bi svaka sf serija trebala, tako i ova postavlja neka bitna pitanja o našoj stvarnosti a ponajprije kako se ne treba zajebavati sa tehnologijom. Koliko god je dobra, toliko ti i toga može oduzeti. Pogotovo za osobe koje su malo nestabilne, kojima se može činiti kako se njihova stvarnost raspada i kako je sve savršeno, a naučena je od rođenja na samo crne kronike, negativne vijesti, ratove pa joj se u određenom trenutku onaj lažni svijet čini pravim iako duboko u podsvijesti zna da nije ali se ne može oduprijeti tom porivu. Rekao bih čak i novoj avanturi koliko god bila teža od stvarnog svijeta što je ironično jer bi lažni svijet trebao biti ljepši, ali očito su išli prikazati kako tehnologija može biti loša.

Na trenutke sam i osjetio malo Blade Runnera i tu noir atmosferu.

Zaključak: jedna zastrašujuća i odlično odglumljena epizoda koja nas uči da se nekad sa tehnologijom ne treba zajebavati.

Originalna priča se zove Exhibit Piece i u njoj
Spoiler
je muškarac glavni lik. Radnja je ista, dakle živi nekmi drugi život samo je razlika u tome što Dick nam nagovještava da taj lik ustvari putuje kroz vrijeme i do samoga kraja ostaje nejasno je li putova ili ne.
tako da bi možda nekima bolje pasao takav kraj.

Zasad svaka epizoda ima plot tih Dickovih priča, ali isto tako su različite. Neke imaju malo veće razlike, neke malo manje što je razumljivo jer iako je Dick bio vizionar i ispred svojeg vremena, ipak je razlika od skoro 70 godina. Ono što vidim je da ekraniziraju njegove kratke priče samo koje je napisao u 50-ima. A napisao ih je preko 60, a ostale su mu u 60-ima i nešto sitno 80-ih što znali kako će ova sezona biti samo priče iz 50-e, a lako moguće i iduće sezone pošto ih ima tako puno.

EDIT:

I ova serija je trenutno više TOL nego Black Mirror I drago mi je zbog toga jer volim TOL :)

Amen !

NIsam znao šta je inspirisalo Katu. To da mažnjavaju naveliko, da se pravi naivni i da se pravdaju kako to nije krađa već omaž, to mi je već poznato. Tarantino je ubedljivo najveća lopuža i folirant koji iza sebe ima jedan i po film da valja.

Biću ozbiljan kao ućitelj koji sa nebeskih visina trubi o poukama rečima utehe.

Peta epizoda pokazuje koliko je sanjarenje loše i nezdravo. Dobro je biti iracionalan i imati mašte, loše je sanjariti. Iracionalno pokreće ovaj svet a mašta je ono što što je izdiglo Homo sapiensa. Sanjarenje je nešto sasvim drugo, sanjarenje je nezdravo jer sanjari bežeći od stvarnosti zavšavaju u nekom svom ozolovanom i za druge nedostupnom svetu a to se upravo desilo u petoj epizodi.
0 0
ostatak nagodinu  :smfor (2): :smfor (2): :smfor (2):
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 38 rezultata)
Tema 888
Poruka 52,653
Serija 686
Filmova 398
Prijevoda 13,849
Član 9,465

Online korisnici (1)

1 član 113 gostiju 54 botova Ukupno: 168

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

495

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više