https://www.youtube.com/watch?v=a93oOZnrmCg Odgledao sam sa starim dokumentarac u kom nije bilo scena poput one gore kad je babi zastala knedla u grlu. Putin je stari mangup i vragolan sa mnogo anegdota koje je čika Oliver izostavio.
Šalu na stranu, zadušnim babama i nije mesto u dokumentarcu koji je bio zanimljivo filmsko iskustvo. Malo su me nervirali kadrovi iz žablje i svih ostalih perspektiva koji su ipak poslužili svrsi. Svrha je intervju sa sposobnim i autentičnim državnikom sa kojim nikad nije dosadno jer je radoznao i hiperaktivanj u svakom pogledu. Dovoljno mi je bilo kad sam čika Olivera kako gloeda Putina kog je sreo u hodniku pre hokejaške utakmice. Izvukla ga oprema koja mu je dala bar pola metra visine i tu je Putin neprepoznatljiv. Hokej je naučio sa 60 godina i od tad ga upražnjava. Rusima i ostatku sveta koji je protiv njega nikad nije dosadno sa takvim vragolanom.
Da ne dužim, statični deo intervjua je takođe zabavan i dobar. Pričali su o Ukrajini, naoružanju, porodici i kolegama predsednicima i političarima iz drugih država. Napisah gore da je Rusija kapitalistička država koja se ipak razlikuje od svih ostalih sa zapada. Dok Amerikanci za bezvredni papir nude čovenstvu ciglu Rusi za razliku od njih prodaju konkretne stvari. Imaju svoje prirodne resurse koje čuvaju i koji vrede više od papira i propagande koju su zahvaljujući ljudima koji su doveli Putina uspeli da suzbiju. Nisu mogli bolje da izaberu, Putin je obavštajac koji je živeo na zapadu koji odlično poznaje i tuče njihovim oružjem. Što reče jedan moj poznaik iz Rusije, Ruskinje nisu imale tampone sa krilcima, zato sada imaju armiju koja ih štiti i predsednika koji brine o ženama i porodici.
Zanimljiv, vredan pažnje i gledanja dokumentarac. Čika Oliver nije podbacio.