1. Serije
  2. Elven (The River)

Elven (The River)

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Show 319

Djupelv je učmalo selo na rijeci Djup, smješteno na sjeveru Norveške, uz granicu s Finskom i Rusijom. Hladni rat je završen svuda u svijetu osim ovdje. Kad tijekom vojnih vježbi smrtno strada 10 godišnja Silje, policajac Thomas Lønnhøiden u suradnji s narednicom Miom Holt počinje istragu, koja će razotkriti mračne tajne skrivene dugi niz godina. Priča je to o mržnji, ljubavi, špijunaži, kriminalu. Priča je to i o dvostrukim mjerilima, ovisno o pripadnosti jednoj od dvije grupe ljudi koje ovdje žive: civili i vojnici. Priča je to i o izdaji, a onda i kazni. Dobra je to priča nastala, naravno, u Norveškoj.

Godina: 2017.
Mreža: TV3
Žanr: Drama, Misterija
Glumci: Espen Reboli Bjerke, Ingeborg Raustøl, Thomas Hayes, Dennis Storhøi, Stig Henrik Hoff, Ánna Mággá Wigelius, Erik Smith-Meyer, John Sigurd Kristensen, Jonas Delerud
Uredio bilja • 03.04.2026. 17:26
0 0
Postavljeni su prijevodi za sve epizode. O seriji neću puno govoriti, osim da se u njoj kriju neka mala iznenađenja. Tema je dobra, a izvedba je mogla biti bolja.
0 0
Ma samo ti napiši što misliš o seriji. Nama koji puno toga gledamo uvijek znače takve opaske. Normalno bez spoilera, ali znam da ti nećeš. Zato napiši osvrt.
0 0
Gledat cu,skidam prvu epizodu.Volim skandi i engleske serije :D to su mi omiljene. :) kakve god da su meni su dobre
0 0
Serija je neobična po nekoliko stvari. Prvo, nije amenikarizirana ili latinizirana, već pokazuje duh sjevera i sjevernjaka. Puno se radi, ali malo priča. Nisam još prevodio seriju s toliko malo teksta. Nikad. A to je odlika ljudi iz ruralnih skandinavskih sredina. No, budimo pošteni, tako je i u našim ruralnim područjima. Trebalo mi je točno 2 dana (s pauzama) :) da prevedem svih 8 epizoda. Što se tehnike tiče, otprilike je na istom nivou. Nema tu forenzike, balistike i sličnih zavrzlama. Sve po starom. Jesi ili nisi. Ja mislim da jesi, a ti sad vidi. Što se oduševljenja serijom tiče, možda je najbolje rekla "vetar". Kakva god bila meni se sviđa :) . Ili tako nekako, da sad ne prepisujem. Eto. Toliko od mene. Drago mi je što će to, osim mene, još netko pogledati, da mi trud oko prevođenja ne bude uzaludan.  :smfor (9): Šala naravno. Iako neće izazvati euforiju, ima se tu što vidjeti.
0 0
Užas od serije - jedino vrijedno po meni su neki dijelovi scenarija koji se tiču religije i pitanja oko toga. Smješna serija
0 0
Turab
Užas od serije - jedino vrijedno po meni su neki dijelovi scenarija koji se tiču religije i pitanja oko toga. Smješna serija

99% se slažem s tobom. Ali eto uložen je nekakav trud u izradu serije, pa takoo, ajde nek ide :) Ali baš mi je to bilo lako za prevesti. Pravi godišnji odmor
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Tema 888
Poruka 52,652
Serija 686
Filmova 398
Prijevoda 13,844
Član 9,460

Online korisnici (0)

Nema članova 82 gostiju 126 botova Ukupno: 208

Trenutno nema prijavljenih članova.

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

338

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više