Radnja serije smeštena je u 1960-e i istražuje turbulentnu raskrsnicu novinarstva, rasizma, mizoginije i kriminala. Glavni lik, Medi Švarc, istraživačka novinarka koju tumači Natali Portman, napušta udoban život kako bi se posvetila pravdi i istini. Na tom putu suočava se sa napetostima i dubokim društvenim podelama u Baltimoru. Inspirisana stvarnim događajima, autorka Lora Lipman tka uzbudljivu priču koja istražuje moćne teme rasa, privilegija i neumornog traženja pravde u burnim vremenima.
Godina: 2024.
Mreža: Apple TV+
Žanr: drama, kriminalistički
Glumci: Natalie Portman, Pruitt Taylor Vince, Mikey Madison, Josiah Cross, Noah Jupe, Byron Bowers
Drugi razlog koji me je nagnao da se uhvatim ovoga je Nathalie Portman. Jedna od meni najdražih glumica još od kultnog filma Leon
rofesionalac, pa preko filma Crni labud za koji je dobila nagradu Akademije kao najbolja glumica. Mada je po meni trebala dobiti Oscara još za Leona u ulozi male Matilde. Film je snimljen 1994, glavna muška uloga Jean Reno, a odnos stvoren između sredovječnog ubojice i male 13 godišnje curice(rođena je 1980) za mene je vječan i nikad niti prije ni poslije dostignut. Ne znam koliko sam ga puta gledao a bude li sreće u skoroj budućnosti, gledat ću ga opet. Eto, toliko od mene. Tko voli nek izvoli. Za sam kraj, ovo je u stvari prva serija u kojoj Nathalie glumi od početka do kraja.