1. Serije
  2. The X-Files

The X-Files

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 8 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 181 rezultata)
Show 330

Serija se bavi paranormalnim fenomenima, koji su u FBI zavedeni kao "Dosije X". U centru pažnje su dva agenta: Foks Molder (Dejvid Duhovni) i njegova partnerka Dejna Skali (Džilijen Anderson).
Skali je Molderu dodeljena kao partnerka koja je trebalo da proverava njegov rad i dostavlja podatke nadređenima. Međutim, vremenom se između njih razvija pravi prijateljski odnos pun poverenja. Osim epizoda koje se bave paranormalnim fenomenima, veliki broj epizoda je posvećen tzv. teoriji zavere U njima se pokazuje da prava vlast u Americi pripada ljudima iz senke koji odlučuju šta javnost sme, a šta ne sme da zna.
Ti ljudi beskrupulozno varaju i obmanjiju američku (i svetsku) javnost, vrše nad ljudima eksperimente, ugrađuju implante, ubijaju i uništavaju. Slogani "želim da verujem", "istina je negde tamo", "ne veruj nikome" su postali sastavni deo pop-kulture. Snimljeno je 202 epizode i dva igrana filma (The X-Files (1998.) i The X-Files: I Want to Believe (2008.)). Osvojila je 16 Emija i pet Zlatnih globusa.

Godina: 1993.
Žanr: znanstvena fantastika, horor, triler
Glumci: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Annabeth Gish, Nicholas Lea...
Uredio bilja • 31.03.2026. 17:36
0 0
Ajmo i ovde pokrenuti diskusiju...
Kako ste doživeli 10. sezonu (ili polu-sezonu).
Kao prelazno doba do sledeće pune sezone ili full povratak?
Ja lično više kao prelaznu....

....shit has hit the fan...
0 0
Al Giardello

ja lično nikako, ne gledam  :hslocked:
0 0
pogledao prvu ep i nikako da se natjeram na ostatak :D
0 0
Takođe kao prelaznu, očekujem više od sledeće.
0 0
Ivan
pogledao prvu ep i nikako da se natjeram na ostatak :D
Isti slucaj , verovatno necu ni pogledati preostale .
0 0
Al Giardello

meni treca ep. najbolja... ovo ostalo gledljivo ali zbrzano, ne svidja mi se mulderova transformacija, pogotovo onaj dio sa kraja prve ep. kad je u 5min sve ono u sta je vjerovao tako lagano odbacio. no dobro, fino ih je bilo vidjet opet, mada mi se cini da su nekako izgubili onu nekadasnju hemiju, sto je i razumljivo. radiji sam da su film neki snimili...
0 0
da, jedino mi je drago zbog nostalgičnih razloga :D
0 0
Pa o prvih 9 sezona necu trositi reci sve je vec poznato. :) Sto se tice ove nove 10 sezone meni je ok ali vidi se da je pravljena iskljucivo za bas velike fanove ali ok bilo je lepo videti ih opet.
0 0
Mene je ova 10. sezona naterala da obnovim gradivo, pa sam lepo počela da gledam sve ispočetka... onako laganim tempom od jedne epizode dnevno.  :)
U nekim epizodama baš uživam, a neke su mi iz ove perspektive malo smešne, ali onako generalno, podsetila sam se zašto sam nekad toliko volela ovu seriju.
Down the memory lane...  :-\
Ja sam je na Tv-u gledao vise puta, ali ono sto se kaze na kompu  :smfor (24): 3 puta a poslednji put 2013 tako da mi je secanje bilo sveze. :)
0 0
Ja sam samo jednom gledala na TV-u, na kompu nikad, a i ono ranije nekad preskočim epizodu-dve, tako da sada prvi put gledam u kontinuitetu.
Za nekoliko meseci će doći na red i ta 10. sezona. :)
E pa fino pogledaj definitivno i ovo http://www.imdb.com/title/tt0243069/?ref_=nv_sr_2 negde posle 8 sezone a finalna ep ove serije je 15ep Jump the Shark 9 sezone. Meni je bila zabavna jer zam gotivio te likove. :)
0 0
Važi, :)
Hvala na preporuci, sigurno bih to preskočila.  :smfor (26):
Nije loše da su vratili zbog fanova i to ali mogli su bolje to.
Recimo da bi voleo da su se vratili negde tragom prvih par sezona.
0 0
bilja
Mene je ova 10. sezona naterala da obnovim gradivo, pa sam lepo počela da gledam sve ispočetka... onako laganim tempom od jedne epizode dnevno.  :)
U nekim epizodama baš uživam, a neke su mi iz ove perspektive malo smešne, ali onako generalno, podsetila sam se zašto sam nekad toliko volela ovu seriju.
ahhaaha, i mene. mada nijesam isao ispocetka, nego sam fino spucao one comedy eps. arcadia, dreamland, x-cops, bad blood... i dan danas drze kvalitet, nije ih vrijeme pregazilo. najjace:
https://www.youtube.com/watch?v=ZFyyPNseWvA
0 0
coa
bilja
ahhaaha, i mene. mada nijesam isao ispocetka, nego sam fino spucao one comedy eps. arcadia, dreamland, x-cops, bad blood... i dan danas drze kvalitet, nije ih vrijeme pregazilo. najjace:
https://www.youtube.com/watch?v=ZFyyPNseWvA
:smfor (24): :smfor (24): :smfor (24):
Neprocenjivo.
ja pregledavam trenutno stare sezone i epizode - cuvam zadnju sezonu za poslije
0 0
Ma ne gledam bas svaku epizodu i pravim naravno pauze. Dobra stvar sto je večina epizoda nevezana jedna za drugu.
0 0
Ja sam pogledao sve epizode ali ova zadnja sezona od 6 nastavaka je za mene najlošija.
0 0
10. sezona slabo odrađena, čak slabija od 8. i 9. premalo epizoda, a samo 2 mitološke.
0 0
Na linku ispod ima fakat dobro upustvo za ponovno gledanje.. meni je previse bilo da bas sve pregledam pa sam se samo glavne price drzao plus par boljih MoTW..
http://www.denofgeek.com/tv/the-x-files/34322/the-x-files-an-episode-roadmap-for-beginners
0 0
ZlajaZlaja
Na linku ispod ima fakat dobro upustvo za ponovno gledanje.. meni je previse bilo da bas sve pregledam pa sam se samo glavne price drzao plus par boljih MoTW..
http://www.denofgeek.com/tv/the-x-files/34322/the-x-files-an-episode-roadmap-for-beginners
Zaletao se više puta da bindžujem od početka, ali obaveze...
0 0
Ja sam jednom u komadu odradio prije par godina.
0 0
Ja se secam da je serija bila zabranjena u Svajcarskoj, u vreme kada se emitovala. Moj brat koji je tada tamo ziveo je poludeo sto nije mogao da gleda...
Mislim da cek bila zabranjena i u Francuskoj... :smfor (29):
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 8 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 181 rezultata)
Tema 889
Poruka 52,656
Serija 687
Filmova 398
Prijevoda 13,852
Član 9,477

Online korisnici (0)

Nema članova 155 gostiju 95 botova Ukupno: 250

Trenutno nema prijavljenih članova.

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

1548

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više