1. Serije
  2. Peaky Blinders

Peaky Blinders

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 5 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 102 rezultata)
Show 139
“We’re Peaky Blinders. We’re not scared of coppers. If they come for us, we’ll cut ‘em a smile each.”

Radnja se odvija u siromašnom predgrađu Birmingema prepunom kriminala u periodu nakon završetka Prvog svetskog rata, i prati porodicu Šelbi, čiji su članovi pripadnici bande Piki Blajnders, koji zarađuju novac klađenjem, reketiranjem i pljačakama. Bandu vodi Tomi Šelbi (Kilijan Merfi) čije će vođstvo biti testirano kada iz Belfasta dođe inspektor Kembel (Sem Nil) sa zadatkom da očisti grad od bandi.

Godina: 2013.
Mreža: BBC Two
Žanr: kriminalistički, drama
Glumci: Cillian Murphy, Paul Anderson, Joe Cole, Helen McCrory, Sophie Rundle, Ned Dennehy, Ian Peck, Sam Neill, Annabelle Wallis
Uredio bilja • 31.03.2026. 18:14
Jedna od najboljih serija koje sam gledao, sa fenomenalnim soundtrack-om i netipicnim izborom pesama, za epohu koju serija prikazuje (Nick Cave, P.J.Harvey, Radiohead...), a opet odlicno uklopljeno...Glumci predvodjeni Marfijem svi do jednog "pogodjeni"! Da ne zazvucim kao tinejdzerka koja "do imbecilnosti" hvalospevima "gadja" ovu seriju, treba reci da postoji mali pad u 3.sezoni u odnosu na prethodne dve, ali je to i dalje za 2-3 koplja bolje od vecine ponude kada su u pitanju tv serije!
0 0
Ja sam pre tri godine pogledala prvu sezonu i oduševila se. Kad je izašla druga, nisam imala vremena, tako da me tek čeka uživanje.  :mood_excited
Hvala na prevodima, dvkv.  :smfor (25):
kad je toliko hvalite, mora se gledati.. hvala i od mene, dvkv  :smfor (25):
0 0
Vjerujem da je serija odlična, ali ima serija koje iz nekog razloga zaobilazite bez da im date priliku, samo na osnovu trailera, opisa itd. To može biti bilo koja stvar - previše nasilja, vrijeme radnje, glavni lik ... recimo ono što zaobilazim po defaultu su 'zatvorske' serije.
0 0
Odlična serija. Preporuka!!!
0 0
Cillian Murphy rastura svojom hladnokrvnošću, Nick Cave potpomaže glazbenom podlogom.
0 0
Jedva cekam nastavak! Kazu krajem godine..
0 0
Vidim da u 4. sezoni stiže Adrien Brody. Nice.
0 0
ovaj serijal treba gledati, bas kao sto treba i dobru knjigu procitati ... muzika, soundtrack ove serije je fenomenalan izbor
0 0
ne razumijem? sto ja trebam da radim sa ovom serijom? sad?
0 0
Ja se nadam da neče prestat po 4 sezoni - bilo bi odlično da bi izašla dva puta godišnje.
0 0
Serija je već obnovljena za četvrtu i petu sezonu.
0 0
Peaky Blinders sezona 4 uskoro

Peaky Blinders je Britanska televizijska krimi drama bazirana na djelima Peaky Blinders bande, koja je djelovala u Birmingham, England, tijekom završetka Prvog Svjetskog rata.

Kreator serije je Steven Knight, a producirali su ju Caryn Mandabach Productions i Tiger Aspect Productions, centrirana na Cillian Murphy kao Tommy Shelby, vođu bande  i Sam Neill kao Chester Campbell, detektiva zaduženog za zaustavljanje bande.

Serija je obnovljena za četvrtu i petu sezonu, a četvrta bi trebala doći negdje pred kraj 2017 godine.

https://www.youtube.com/watch?v=mqmO2y9_jQk

mojtv
0 0
Peaky Blinders je vrrhunska serija. Ne želim licitirati spada li u gornjih 10 ili pak u donjih 5 (za nečiji ukus), no to je serija koja za mene spada u one koje se, bez problema mogu gledat barem 2 puta. Nema takvih puno, ali ih eto na sreću, ima. Hvala dvkv. S guštom ću je pogledati ponovo.  :clapp
0 0
Vrhunska serija pracena odlicnom muzikom i jedva cekam nastavak.
0 0
ne znam, o ukusima se ne raspravlja , ali meni lično ova serija nikako nije legla... očekivao sam nešto više... sve zavisi od čoveka do čoveka...
0 0
Nisam još gledala ovu seriju ali kažu da "Senke Nad Balkanom" su prekopirale ovu seriju,da li je istina?Je li vrijedna truda da se počne gledati?
0 0
Ne znam za tu seriju, ali ova je odlična.
0 0
nenon30
ne znam, o ukusima se ne raspravlja , ali meni lično ova serija nikako nije legla... očekivao sam nešto više... sve zavisi od čoveka do čoveka...
Meni je dobra, ali slažem se da ne spada u elitnu kategoriju serija. Nešto kao i Boardwalk Empire, House of Cards. To su sve serije koje su kvalitetne, ali mi nisu koje ću pamtiti kao one najbolje.
0 0
Prije svega da pozdravim ostale članove, novi sam, pa kontam da je takav red.  ;D

Najveći problem sa gledanjem Peaky Blindersa jeste ova pauza između sezona, brutalno je duga i u međuvremenu se dosta toga i zaboravi.  ;D S druge strane, koncept '6 epizoda po sezoni' mi se sviđa, jer automatski znači da priča neće biti previše 'razvodnjena', kao što je bio slučaj recimo sa Boardwalk Empires.

Što se tiče same serije, složio bih se sa nekolicinom prethodnih komentara, svrstao bih je u vrh meni najdražih, ali svakako ne i najboljih i najkvalitetnijih koje sam gledao. Neke druge serije su taj segment jednostavno podigle na nekoliko nivoa više, ali moje mišljenje o njima dat ću na temama namijenjenim istim.  :smfor (26):

0 0
I ja sam novi i da isto pozdravim sve clanove foruma...da serija je ekstra zaista odlcina gluma Cillian Murphy..meni je on pokidao u neki mscenama zaista svaka preporuka da se pogleda ova serija.
0 0
gleda li neko ovu seriju i onu našu Senke nad Balkanom?...kažu da je Bjelogrlić kopirao ovu atmosferu...  ;D
0 0
app mi izbaci da je pocela nova sezona, ali ja je ne nadjoh. jos.
0 0
Trebalo bi u srijedu
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 5 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 102 rezultata)
Tema 882
Poruka 52,541
Serija 682
Filmova 398
Prijevoda 13,790
Član 9,420

Online korisnici (2)

2 člana 27 gostiju 97 botova Ukupno: 126

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

126

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više