Prijava Registracija

HDD problem

2 gosta trenutno čitaju ovu temu.
Stranica 3 / 3 Prikazano od 51 do 75 (ukupno 75 rezultata)
  Hard disk mora da se formtira 10 puta, da bi svi podlacoi bili trajno unisteni. Znaci, ako je to uradjeno 9 puta, ostali su jos neki podaci.

Ovo sam saznao od tipa, koji radi za drzavnu bezbednost i bavi se cuvanje i bekpovanjem podataka.

Mozda su riknuli pin konektori na tom spoljnom hardu, pa ga komp nekad ''vidi''  , nekad ne.
  Trebalo proveriti konektore i na kompu.
0 0
mar.ale

Hard disk mora da se formtira 10 puta, da bi svi podlacoi bili trajno unisteni. Znaci, ako je to uradjeno 9 puta, ostali su jos neki podaci.

Ovo sam saznao od tipa, koji radi za drzavnu bezbednost i bavi se cuvanje i bekpovanjem podataka.
Izražavam skepsu na neviđeno što se tiče toga.
Photo
0 0
meni je kolega iz it-a pricao kako na odredjenom modelu hp racunara kad pane sistem (ne pomaze repair sa cd/usb a da se izbjegne format) tacno 6x treba u komand promptu kucat chkdsk /r. njemu to rekao neki serviser. ovaj kolega se nasmijao dok nije vidjeo.  :? ?? bas cu ga pitat koji je hp u pitanju.
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
Bon,
Mozes ,da budes skeptican, ali informacija je sto posto tacna. Testirali su tipa, tako sto su mu dali probusene hard diskove, da pokusa da nesto povrati od podataka. Kad im je vratio podatke, pali su u nesvset, i odmah ga uzeli u sluzbu za paprene pare
0 0
Planiram da kupim hdd i malo proširim mesto u kompu jer 4k filmovi zauzimaju prevelik prostor...koji bi mi preporučili odnos novca i kvaliteta..!1tb nema bez 60 evra..strašno!! :smfor (2):
0 0
Western Digital Green je odličan za dugotrajnu pohranu podataka.
Reality is almost always wrong.
1 0
Što se tiče HDD-a preporučio bih ti Seagate Barracuda diskove, dok nisam uzeo NAS (držim ih i u NAS-u) par godina sam koristio Apple time capsule uređaje i u njima su bili Seagate diskovi, rade i danas danji bez greške a veruj mi koristio sam ih, nisu blejali bzv. Stream sa tih diskova mi ide na 3 TV-a, komp, lap top, Čak sam testirao i pustao različite naslove u isto vreme na 5 uređaja, doduše 1080p ali one teže ripove 4-5GB. Nisu me izdali naprotiv bolje se ponašaju nego što je napisano na papiru. Što se tiče WD-a slažem se sa dean.winchester WD green serija je nešto jeftinija ai zahvalna za pohranu, WD Black serija i Purple nešto bolje rešenje ali i skuplje. Izbegavaj WD Blue seriju koja na kraju svog naziva ima oznaku AAJS, to su diskovi koji crkavaju kao ludi. Od 20tak tih diskova koje smo prodali raznih kapaciteta počevši od malih ka većim 160,320,500 GB, čak 12 je crklo u garantnom roku. I kolege iz drugih servisa kažu da su imali ogromnih problema sa tim diskovima.
0 0
Loš WD Blue uključuje i SSD?
0 0
Ja sam uvijek imao samo pozitivna iskustva sa Western Digitalom, imam jedan od 250gb koji dere vec 11 godina, cesto 24h dnevno. :D
Najlosiji mi je bio TOSHIBA, kog sam imao relativno kratko, jer je veoma brzo riknuo. Trenutno imam low budget SSD Kingston 240gb, i HDD od 2TB, naravno WD Green na kom drzim serije i filmove.
Reality is almost always wrong.
1 0
faks86
Loš WD Blue uključuje i SSD?

SSD radi poprilično dobro, sa mehaničkim diskovima je bio problem iz Blue serije, isključivo sa oznakom AAJS na kraju.
0 0
dean.winchester
Ja sam uvijek imao samo pozitivna iskustva sa Western Digitalom, imam jedan od 250gb koji dere vec 11 godina, cesto 24h dnevno. :D
Najlosiji mi je bio TOSHIBA, kog sam imao relativno kratko, jer je veoma brzo riknuo. Trenutno imam low budget SSD Kingston 240gb, i HDD od 2TB, naravno WD Green na kom drzim serije i filmove.

Što se tiče Toshibe, imao sam nekoliko na reklamaciji svi su lap top verzija 2,5 inča, i svi su od 500GB, ostali modeli su mi se za sad pokazali OK.
Što se tiče WD Green serije namena novijih green diskova i jeste baš za skladištenje podataka. Sećam se kad je izašla prva serija tih diskova, prvo su bili "factory refurbished" preciznije fabrički reparirani diskovi, zatim su krenuli sa drugom serijom green diskova koji su bili u svakom smislu novi i za sad pouzdani za skladištenje. Jača strana green serije je i odnos performase - cena.

P.s. Imao sam i jedan Toshibin od 250GB na reklamaciji sad se setih isto 2,5 inča.
0 0
Uf, dobro je, baš sam skoro zamenio. Trebao mi je m.2 sata ali Amazon nije imao na stanju Samsunga,
i reših da poručim WD blue. Baš si me presekao.  ;D
1 0
Moram da kupim novi eksterni hdd, pa me zanima pa me zanima vase misljenje. Vredi li cemu?

https://www.emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-1tb-freecom-35610-mobile-drive.11.html?productId=54869
0 0
krshafc
Moram da kupim novi eksterni hdd, pa me zanima pa me zanima vase misljenje. Vredi li cemu?

https://www.emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-1tb-freecom-35610-mobile-drive.11.html?productId=54869
Ako ćes da čuvas neke bitne podatke na njemu nikako ne kupuj ovaj. Ako će ti služiti samo za gledanje filmova, recimo na tv-u onda što da ne.
Moja preporuka, ustedi jos koji dinar i kupi neke WD.
0 0
Ili ako već imaš neki stari HDD samo kupiš fioku za njega i napraviš sam eksterni disk, one su oko 700 dinara. Tako sam ja od dva stara hard diska napravio dva eksterna.
2 0
Moja ti je preporuka neki Transcend ili Seagate HDD pa da od njega napraviš eksterni.
[tt]Ko ovde nije poludeo, taj nije normalan...[/tt]
0 0
Hvala puno na sugestijama, videću da napravim eksterni hdd sa fiokom. To mi uopšte nije palo na pamet.
0 0

Ja sam imao dosta problemima sa eksternim hardovima, usb ima. Cas vidi spoljni Hard ili Usb cas ga  ne vidi.
Sta sve nisam radio, menjao kablove, skenirao  l hardove. Na kraju sam ga odneo u servis. Zamenjeni su mi Usb konektori i resen je problem jer je sada tesniji ulaz u koji ulazi Usb ili Hard.
Ovo je sretnija varijanta resavanja problema.
Medjutim postoji i gora. Ako je crkao kontroler koji se nalazi na maticnoj ploci zaduzen za  rad Usb portova, onda novi kontroler mora da lemi da  majstor koji zna sta radi jer postoji veliki rizik da spali maticnu plocu.
0 0
Normalno da ne vidite vanjske hard diskove kad ih stavljate u neke fioke iliti ladice.
Ja ubodem na laptop HDD ili usb ili SSD ili sve troje zajedno i sve ih vidim . :smfor (24): :smfor (24): :smfor (24):

da su virus nazvali Hajduk ne bi nikad ušao u  Evropu
0 0
- Bodi Mujo bodi!
- Pa bodem)
- Ama bodi mi skini!
3 0

...Skup mu durex  ;D
(nisam odolela da podelim prvu asocijaciju na pročitano  ;D )

..
2 0
Pozdrav, treba mi jedna preporuka al iskrena, koji program da koristim za defregmentiranje HDD, nebih da placam, neki free al da fino radi posao, ne mislim da mi ovaj na win 10 ista moze uraditi.
0 0
Ako imas SSD za tim nema potrebe (bitno je da radi TRIM).
Mada i kod klasicnog HDD-a win10 to radi automatski.
AKo ti je usporio disk verovatno je neki drugi problem (skoro pun ... )
0 0
sufox
Ako imas SSD za tim nema potrebe (bitno je da radi TRIM).
Mada i kod klasicnog HDD-a win10 to radi automatski.
AKo ti je usporio disk verovatno je neki drugi problem (skoro pun ... )

Hvala na odogovoru, rade dobro diskovi i ssd i hdd bar ne stekaju i dize se sistem brzo.
Nego drugo pitanje kad kazes bitno je da radi TRIM? Pitam jer nisam neki expert za racunare
0 0
Naredba trim (često pisana kao TRIM) omogućava operativnom sistemu da obavesti SSD  koji blokovi podataka nisu više u upotrebi i mogu biti interno obrisani.
Ovo rezultuje manjem broju upisa u fleš memoriju, čime se znatno smanjuje broj nepotrebnih upisa i produžuje životni vek diska.
Win 10 ovo ima ukljuceno pa defaultu.
Za ssd imas neki utility spefifcan za model (Samsung, wd...) koji sigurno ispise da li je ukjlucen.
1 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 3 / 3 Prikazano od 51 do 75 (ukupno 75 rezultata)
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 59 gostiju 3 bota Ukupno: 63

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

63

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.