Prijava Registracija
  1. Početna
  2. TDDCrew Razbibriga
  3. OFF Topic
  4. TVremeplov

TVremeplov

1 gost trenutno čita ovu temu.
1966.

Na CBS-u se počela emitirati obiteljska drama ";Daktari" u čijem je središtu bio dr. Marsh Tracy, veterinar koji je vodio "Wamaru istraživački centar za ponašanje životinja" u Africi. U liječenju i zaštiti životinja pomagali su mu kćer Paula i ostatak ljudske ekipe, ali najupečatljiviji likovi su vjerojatno bili razrooki lav Clarence i čimpanza Judy. Serija je imala 4 sezone i 89 epizoda. Inače, na svahiliju "daktari" znači liječnik.
English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.
6 0
1981.

Na ABC-u se počela prikazivati sapunica nad sapunicama, ";Dinastija". Prva sezona nije oduševila i po današnjim standardima bi vjerojatno bila otkazana, ali onda su producenti povukli pobjednički potez i doveli Joan Collins. Nakon njezina dolaska, 1982., serija se popela među prvih deset po gledanosti, a 1985. je zasjela i na prvo mjesto. Spletke su trajale 9 sezona i 220 epizoda.
1 0
1997.

Počela se prikazivati kanadska serija "La Femme Nikita", bazirana na francuskom filmu Luca Bessona. Fatalnu Nikitu glumila je australska glumica Peta Wilson kojoj je ovo bila prva i jedina važnija uloga u karijeri. Priča je mogla drugačije završiti da je glumila Jean Grey u X-men franšizi - uloga joj je ponuđena, ali morala je snimati 4. sezonu Nikite. Serija je trajala pet sezona i 96 epizoda.

Malo trivije... Kako ćete prema nazivu epizode znati iz koje je sezone? Broj riječi u nazivu epizode odgovara sezoni iz koje je.
5 0
1952.
Photo

Na NBC-u je prvi put emitiran "The Today Show", jutarnji televizijski program, prvi takve vrste u Americi i u svijetu. Danas, nakon 66 godina, "Today" je na listi najdugovječnijih na petom mjestu. Iako su drugi pokušavali, nitko im se nije mogao približiti sve do kasnih osamdesetih kada je prvo mjesto zauzeo "Good Morning America" s ABC-a. "Today" je ponovno zasjeo na prvo mjesto 11. prosinca 1995. i držao ga 852 tjedna, sve do 9. travnja 2012. Da bi ponovno postali prvi bio je potreban samo jedan skandal s Mattom Lauerom, 2017. godine.

Časopis "Variety" je objavio da je 2016. godine "Today" samo od reklama tijekom prva dva sata programa zaradio nevjerojatnih 508.8 milijuna dolara.

Od najpoznatijih voditelja treba spomenuti Matta Lauera, Katie Couric, Bryanta Gumbela, Jane Pauley, Barbaru Walters...
1 0
1995.

Emitirana je prva epizoda serije Star Trek: Voyager, pete serije u Star Trek franšizi. Smještena u 24. stoljeću, prati avanture USS Voyagera dok se pokušava vratiti kući nakon nasukavanja u Kvadrantu Delta, na drugoj strani galaksije. Voyager je bila prva serija iz franšize u kojoj se koristio CGI i prva u kojoj je kapetan(ica) žena, Kathryn Janeway. Pošto je radnja bila smještena u drugom dijelu galaksije, scenaristi su mogli uvesti nove vrste, poput Kazonaca ili Vrste 8472. Serija je trajala 7 sezona i 172 epizode.

Malo trivije. Kapetanicu Janeway, ali izvorno pod imenom Nicole, prvo je glumila francusko-kanadska glumica Geneviève Bujold. Međutim kako nije navikla na ubitačni tempo snimanja tv-serije, odustala je nakon samo dan i pol.
0 0
1989.

17. decembra te godine počela je da se prikazuje animirana sitkom serija Simpsonovi (The Simpsons), na američkom FOX kanalu. To je bila prva serija FOX televizije koja je ušla među 30 najgledanijih u USA. Autor ove serije je strip crtač Met Grejning (Matt Groening), koji je ideju za ovu seriju dobio 1985. godine čekajući sastanak sa legendarnim producentom, rediteljem i scenaristom Džejms L Bruksom (James L. Brooks). Šou je parodija američkog mentaliteta, satirično prikazujući američku kulturu, društvo i naročito fenomen televizije. Simpsonovi su porodica iz izmišljenog srednjeameričkog gradića Springfilda, koju čine tata Homer, mama Mardž (Marge), dečak Bart, starija devojčica Lisa, kao i mala Megi (Maggie). Imena su dobili po članovima Metove porodice, njegov otac se zove Homer, majka Mardž, sestre Lisa i Megi, a Bartu je smislio ime od anagrama engleske reči brat (derište). Zanimljivo je da se serija neprekidno prikazuje već punih 29 godina, trenutno je 30. sezona u toku. Februara 1997. godine emitovanjem pizode Iči, Skreči i Puči šou (The Itchy & Scratchy & Poochie Show), Simpsonovi postaju najduže emitovana animirana TV serija, a 2004. godine postaju, generalno, sitkom sa najdužim neprekidnim stažom nadmašivši tako i legendarnu igranu seriju Avanture Ozija i Harijet (The Adventures of Ozzie and Harriet).
2 0
2008.
Photo

Počela se prikazivati jedna od najboljih serija svih vremena, Breaking Bad. Hvalospjevima su je obasipali i kritičari i gledatelji, a za vrijeme prikazivanja osvojila je hrpu nagrada, uključujući 16 Emmyja, dva Zlatna globusa, dvije nagrade Udruženja filmskih kritičara te četiri Udruženja TV kritičara. Za svoju izvedbu Brian Cranston je Emmy osvojio tri puta, a Anna Gunn dva.

2013. godine serija je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao kritičarski najbolje ocijenjena serija svih vremena.

Serija se prikazivala od 2008. do 2013. godine i imala je 62 epizode.

3 0
1972.
Legendarni M*A*S*H je američka antiratna satira nastala po istoimenom filmu Roberta Altmana iz 1970. Serija je po žanru bila medicinska drama/crna komedija, a producirala ju je tvrtka 20th Television Fox za TV-mrežu CBS. Radnja je pratila tim liječnika i pomoćnog osoblja u 4077. Pokretnoj vojnoj kirurškoj bolnici u Uijeongbuu u Koreji, za vrijeme korejskog rata. Većina epizoda, pogotovo u ranijim sezonama, se temeljila na pričama stvarnih ratnih kirurga koje je intervjuirao produkcijski tim.

Zanimljivost: Finale serije je pratilo preko 120 miliona ljudi, i dan danas najgledanija televizijska epizoda u američkoj historiji.

Reality is almost always wrong.
5 0
1977.
Photo

Počela se prikazivati mini-serija Roots, obiteljska saga bazirana na romanu Alexa Haleyja koja započinje otmicom Kunta Kintea iz njegova afričkog sela i prodajom u ropstvo te prati njegov život i život njegovih potomaka.

Serija je bila nominirana za 37 Emmyja, osvojivši devet. Finale je gledalo 100 milijuna ljudi i još uvijek drži drugo mjesto, odmah iza finala M*A*S*H-a, ali ako se gleda sveukupna gledanost, onda drži prvo mjesto, sa 130 do 140 milijuna gledatelja.
3 0
The Adventures of Rin Tin Tin 1954
0 0

1985 je prikazana izvrsna serija u četiri dela o životu i delu Johanna Sebastiana Bacha u koprodukciji Istočne Nemačke i Madjarske.
Divan prikaz Bahovog života. Ako uspem da pronadjem negde engleski titl javicu ovde. Zasada postoje samo portugalski titlovi.
0 0
Brideshead Revisited (TV serial)... davno je bio prikazivan na TV-u, sjajna serija, britanski književni klasik, volio bih ponovno pogledati, čini mi se da je snimljen film u međuvremenu...
0 0
Kada je moj klinac već došao u godine da može sam da čita titlove i prati malo ozbiljniju radnju poželeo sam da mu pustim kultnu TV seriju uz koju sam i ja uživao kada sam bio mali. Reč je o seriji "Sever - jug" sa Patrikom Svejzijem u glavnoj ulozi. Serija priča o građanskom ratu u SAD, prijateljstvu, ljubavi i izdaji... Jedva sam nabavi prevode za ovaj serijal, bilo je teško sinhronizovati prevode sa snimkom. Ali se trud isplatio.
1 0
Ja prosto ne mogu da verujem koliko nas matorih ima iz ex YU i da opet ne može da se nađe serija "Sedam plus sedam" - Šou Sedmorice mladih.
To je bila vrhunska serija :)
0 0
Od tih da kažem "prastarih" stvari najviše pamtim simpsonove koje sam gledao kao klinac još. Iako je objektivno gledano "crtani za odrasle" meni su i tad fore bile jako smešne.
0 0
Jedna od mojih omiljenih starih (mini) serija je "I, Claudius" o staro-rimskom caru Klaudiju koji je podcenjivan zbog svog povučenog, mucajućeg karaktera i uspeva da se domogne moći praveći se da je malouman i neambiciozan.
Photo

Među poznatijim licima tu su Patrick Stewart i Brian Blessed u svojim (mnogo) mlađim danima.
Photo

Serija je vrlo "pozorišna", mnogo drame, spletkarenja i dijaloga uz samo malo klanja i trovanja, ipak je to dvorska intriga. Posebne "pohvale" idu Liviji, Klaudijevoj baki i veštoj manipulatorki i trovačici. "I, Claudius" je više manje originalni "Game of Thrones" i serija je i dan danas uzbudljiva.
Photo

0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 59 gostiju 3 bota Ukupno: 63

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

63

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.