Eh... Imam jednu molbu. Treba mi neki dobar oprobani recept za morsku ribu, a da je po mogućnosti kuvana. Sad, imam nekoliko otežavajućih okolnosti. Prva je da to ne bude neka preskupa riba (može orada, brancin i sl. pa čak i zubatac iako bih cenio olakšice po moj budžet), a druga je da nije baš baš komplikovano. Moram još jednom insistirati na oprobanosti - znači, sami skuvali, probali, pojeli i poželeli da to ponovite. Nije problem ni da se još nešto krčka sa ribom (račići i ostali palčići). Predložite i prilog. Ako može do subote, takođe bi mi značilo. Hvala!
Baci pogled na coolinarika.com i u trazilicu upisi "riba".Izbacit ce ti veliki broj recepata za morsku i slatkovodnu ribu.S obzirom na "otezavajuce okolnosti", meni najlaksa i najbrza stvar za ribu na leso (kuhanu) je ubaciti u hladnu vodu malo soli,malo persina,cesnjaka (bijelog luka),malo mrkvice i mozda manji pomidor (rajcicu).Pustis da se povrce skuha (cca 25 minuta).Zatim ubacis ribu i kuhas jos 10-ak minuta (taman joj pukne kozica i oci pobijele). Ribu izvadis na pladanj,polijes maslinovim uljem,posolis po zelji,dodas narezanog cesnjaka i persina,i kao prilog kuhani slani krumpir ili blitvu.Recept jednostavan i ukusan.Ono kuhano povrce propasiras u juhu,dodas maslinovog ulja i u njoj skuhas rizu.Najbolji prilog uz ovo ti je pravo,dobro crno vino [emoji4].
Sent from my SM-T825 using Tapatalk