1. OFF Topic
  2. HDTV x265 i HDTV.x264-FLEET

HDTV x265 i HDTV.x264-FLEET

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 4 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 82 rezultata)
Pozdrav družino,imam dva pitanja pa ako neko zna bio bih mu zahvalan ?

1.U poslednje vreme sam primetio da se pojedine serije pojavljuju u formatu  HDTV x265.E sada kada ja prebacim seriju na flešku i ubodem u Smart TV on napiše da format nije prepoznat ?

2. I HDTV.x264-FLEET je mkv format  jel tako ali kakav ? Ovo kada pustom da gledam stalno zastajkuje dok sa ostali mkv formatima nemam problema samo FLEET !
0 0
Mkv je kontejner, a x264 i x265 su kodeci. Tvoj TV očigledno ne podržava x265 pa ga nemoj ni skidati. A zašto kod x264 ne podržava ripove grupe Fleet - ne bih znao. To je Scenska grupa i svi se vode sličnim pravilima.  ? ??
0 0
Ja sam imao problema sa ASAP grupom, i njihovim zvukom, koji je jedini bio variable bitrate.
Možda FLEET također nešto zajebava uz zvuk, pe ti to pravi probleme.
0 0
FLEET
AVS
ASAP

su grupe koje su poznate po tome da imaju probleme sa takozvanim isecanjem kraja i sa reprodukcijom na nekim uredjajima . Ja do sada nisam naisao na nijedan od tih problema sa izdanjima ovih grupa , posto vecinom skidam 720p verzije epizoda i gledam ih na Samsung TV-u.
0 0
Hval ljudi !
Sigurno neću više skidati ove tri verzije,već sam našao verzije koje pašu na titlove koji su urađeni za ove formate.
Važno je da se slažu FPS a titli mogu da korigujem na samom TV-u.

Pozdrav svim TDDC !
0 0
Pišeš na forum, znači imaš laptop. Ako nemaš nego desktop PC, a onda uberi kakvu wi-fi antenu koja podržava miracast.

Desetak dolara i naruči, doć će ti za 20tak dana, uštekaš otraga u televiziju na HDMI:
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160724100052&SearchText=mirascreen+dongle

Strimaš koji god format i kad god i otkud god. Je radi i sa androida i iphonea.
0 0
Pišeš na forum, znači imaš laptop. Ako nemaš nego desktop PC, a onda uberi kakvu wi-fi antenu koja podržava miracast.

Desetak dolara i naruči, doć će ti za 20tak dana, uštekaš otraga u televiziju na HDMI:
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160724100052&SearchText=mirascreen+dongle

Strimaš koji god format i kad god i otkud god. Je radi i sa androida i iphonea.

Neznam dali bih to mogao izvesti jer imam stari XP,koji me verno služi,a uz to trebao bi i kupiti tu antenu i to onda malo izađe više para.Ipak ću ostati na dosadašnjem načinu gledanja a u budućnosti ko zna.U svakom slučaju hvala Joxer TM
0 0
Beware when downloading FLEET releases - they cut the ending or have issues with playback on some devices.
Ovo je njihov zvanicni stav, tako da sa ovom grupom moze biti probleme ja sam imao samo sa jednom epizodom zvuk nije bio dobar. Ali onda sam skinuo neku drugu verziju te epizode.
0 0
kako ja to razumen x265 ili HEVC highly eficiant video codec  je upravo to što mu ime kaže.
Kao ima duplo veću kompresiju videa od x264 ali zauzvrat zahteva više procesorske snage.
0 0
Bon
kako ja to razumen x265 ili HEVC highly eficiant video codec  je upravo to što mu ime kaže.
Kao ima duplo veću kompresiju videa od x264 ali zauzvrat zahteva više procesorske snage.
zato sto ima veci Bit rate po sekundi.
0 0
Imam na kompu FormatFactory.
Možda je glupo pitanje, ali postoji li mogućnost prebacivanja iz x265 u x264, i ako ne FF-om, koji program da posluži za to?
0 0
MarMar
Možda je glupo pitanje, ali postoji li mogućnost prebacivanja iz x265 u x264, i ako ne FF-om, koji program da posluži za to?
Ne znam da li moze FFto da radi nisam ga dugo koristio sad ima i nova verzija...
Ja sam na poslu koristio Pavtube Video Converter Ultimate i radi bez problema...
0 0
Nisi u pravu x265 puno bolje kompresuje uz nizi bitrate. Vidjao sam fajlove npr 400mb ceo film itd. Ima na wiki. Fora je valjda u metodu kompresije.
Ja koristim MediaCoder  za sve vrste radova treba da može 265 u 264.
0 0
Bon
Nisi u pravu x265 puno bolje kompresuje uz nizi bitrate. Vidjao sam fajlove npr 400mb ceo film itd. Ima na wiki. Fora je valjda u metodu kompresije.
Ja koristim MediaCoder  za sve vrste radova treba da može 265 u 264.
To sam ti rekao onako iz prve za Bit rate, naravno da ima tu jos dosta faktora koji uticu. Ali srecom meni nisu megabajti i gigabajti problem... :D Imam dosta spoljnih HDD tako da se sve skida Full HD... :)
0 0
MarMar
Pazera mp4 ili Pazera mkv free
Ja sa ta dva programa radim.
0 0
  Imam ja jedno pitanje nije baš u vezi teme ali da ne otvaram bzvz novu.
Radi se o titlovima kad pustim sa fleške na tv ispadnu prilicno sitni. Verovatno da nisam prvi koji je naišao na taj problem.
Dakle moje pitanje je da li bi mogao dobiti nesto konverzijom u neki drugi format titla ili možda nekim muxovanjem.

Na video help forumu sam našao savet da se konvertuje u ssa ili ass. Napravio sam konverziju sa SW i ne rade na ovom čudu te extenzije.
A koliko se sećam ni oni dvodelni kadgod nisu hteli.

Na dvbt dosta lepo i krupno prikazuje ali imam utisak da nema nikakve razlike u formatima titla pošto mi svi deluju isto po izgledu.
0 0
Probaj da iskopas u manualu TV-a šta čita od formata pa ćemo smisliti nesto. Logican izbor su ass, sub/idx ili sup formati.

Sent from Tapatalk

0 0
Od Manuela ništa. Nisam ni online mogao naći ništa. Neki Vox model, poklon. Probaću da eksperimentišem sa različitim.
0 0
Onda probaj sa ta tri formata, mislim da Subtitle Edit moze da konvertuje.

Sent from Tapatalk

0 0
Ovih dana sam se nešto bavio dvd. Remuxujem za svoje potrebe jelte :)
Koristim neki dvdstyler. Elem titlovi. Lepo umuksuje srt i neki onaj dvd format sub. To konvertujem sa SW.

A problem mi pravi kad konvertujem u utf8 neće da odradi..  izbaci error.
Uradio sam za sad taj prvi tako a ne kapiram zašto zeza.
Oni tamo na nekom njihovom forumu čak kažu da treba da se prebaci u utf8 pre muxanja
0 0
Kume-Kume
Hval ljudi !
Sigurno neću više skidati ove tri verzije,već sam našao verzije koje pašu na titlove koji su urađeni za ove formate.
Važno je da se slažu FPS a titli mogu da korigujem na samom TV-u.

Pozdrav svim TDDC !
I ovdje isti slucaj,samsung podrzava sve bez greske,partim x serija
0 0
x265 kao novi codec podrzan je samo od novijih tv. svi stariji od godinu dana ga ne podrzavaju
0 0
A ni televizori nikad nisu bili ovako jeftini kao sada, tako da isplati se skidati i x265.  :happy2:
Taj HEVC x265 je valjda još u testnoj fazi, ali dobro uštedi prostora. Čak i one epizode od 100 mb nisu loše.
0 0
Da li zna neko gdje se mogu nabavljati serije u x265 formatu, npr od prosle/ih sezona aktuelnih serija, jer na glavnim trackerima ima slabo seedera, da li imaju neki svoj tracker kao sto je to slucaj sa YIFY npr., Hvala  ;D
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 4 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 82 rezultata)
Tema 894
Poruka 52,748
Serija 691
Filmova 399
Prijevoda 13,917
Član 9,579

Online korisnici (0)

Nema članova 93 gostiju 174 botova Ukupno: 267

Trenutno nema prijavljenih članova.

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

458

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više