Prijava Registracija
  1. Početna
  2. TDDCrew Razbibriga
  3. OFF Topic
  4. Što se čita?

Što se čita?

2 gosta trenutno čitaju ovu temu.
Stranica 9 / 12 Prikazano od 201 do 225 (ukupno 297 rezultata)
Jo Nesbo - Nož
Spoiler
Photo
Odličan nastavak, napet s mnogim neočekivanim događajima ali i raspletima...
Patrick Rothfuss - Strah mudraca: Kronike Kraljosjeka – drugi dan
Spoiler
Photo

Nakon duže pauze počeo čitati i drugi dio.. Za sad odlična razbibriga i prava knjiga za opuštanje.
2 0
Osica
Razgovori Borhesa i Sabata

Razgovarali su Borhes i Sabato o tišinama, o prevodima, o snovima, o stvarnostima, o načinu na koji pišu. Ali više od svega razgovarali su o Servantesu i „Don Kihotu“, svjesni da je to knjiga kojom počinje svjetski roman i kojom se on završava.

Povremeno bi pomenuli i politiku. I tokom trećeg razgovora, koji se desio 11. januara 1975. godine, Borhes je rekao i ovo: „Mislim da nijedan političar ne može biti sasvim iskren. Političar uvijek traži glasače i govori ono što oni očekuju da kaže“. Divan epitaf političkim vremenima.

znamo i sami pronaći pa prepisati

http://srpskacafe.com/2019/09/sc-lektira-zabiljezeno-na-magnetofonskoj-traci/
0 0

Za one koji pate od nesanice preporucujem vrlo prakticnu i upotrebnu knjigu
Kako da spavate manje i i mate vise energije od autora Kasper Postavski u izdanju Esotheria izdavacka kuce iz Beograda. Posle dva tri meseca, cu javiti rezultate primene, posto imam dugo vremena problema sa spavanjem.
0 0
Nisam ljubitelj knjiga, ali sam ovih dana zapoceo Sagu o Vescu po drugi put, povukla me serija. Dosta sam zaboravio, jedva mi je prva knjiga u secanju.
0 0
Stiv Džobs - Volter Ajzakson odlicna knjiga o liku i delu Stiva Jobsa kroz prizmu bliskih ljudi koji su ga poznavali, Volter Ajzakson je ovde odradio odlican posao posto se trudio da od svih izvuce najvise sto moze.
0 0
Neprevaziđeni Dušan Radović ,,Beograde, dobro jutro''. Imam sve tri knjige i taj je čovjek pravi genije. Svima preporučujem da pročitaju ove tri knjige. Praktična životna filozofija, prilagođena ,,širokim narodnim masama''.  (y)
https://t.me/pump_upp
0 0
Više nego aktuelno.

Photo

P.S.  Neću zucnuti ni riječi da ne  bi dobio "batina" od Faksa i društva.
0 0
Photo
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
Evo nešto počeo ponovno čitati u zadnje vrijeme, nazovimo to prednovogodišnjom odlukom pa par preporuka...

August, John Williams
Savršeni spoj povijesti i fikcije. Pratimo život Augusta, prvog cara Rimskog Carstva, i to kroz "povijesne zapise" njegovih suvremenika. Knjiga vas jednostavno uvuče i nema stajanja. 5/5

Posljednja noć velikog pripovjedača, Boris Beck
Priča o možda jednom od najvećih pripovjedača, Ezopu. Nevjerojatna je lakoća kojom se ova knjiga čita, jedna se priča pretače u sljedeću, jedna basna slijedi drugu, i iako znamo što nas na kraju priče čeka, uživamo u svakom trenutku putovanja, makar ono bilo i posljednje. 4/5

The Silent Patient, Alex Michaelides
Knjiga koja je na Goodreadsu osvojila titulu najboljeg trilera 2019. godine. Ne mogu reći da je loša loša, ali nije ništa posebno. Najveći problem je što ne postoji niti jedan lik s kojim možete suosjećati ili se poistovjetiti s njim, morala nula bodova. Da nema maestralnog obrata na kraju knjige, ne bih je nikako preporučio. 2.5/5

Zovite ju Zemlja, Ivan Lutz
Ajme, ajme, ajme, ajme! Da mi je netko rekao da će mi SF hrvatskog pisca biti jedna od najboljih SF knjiga ikada, ne bih mu povjerovao. Knjiga se čita u jednom dahu, likovi su pamtljivi, a premisa se, iako prožvakana na stotine puta, čini nova i svježa. Za ljubitelje SF-a je pod muss, a ni ostali neće pogriješiti ako joj daju priliku. 5/5
English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.
0 0
Ivan
Ajme, ajme, ajme, ajme! Da mi je netko rekao da će mi SF hrvatskog pisca biti jedna od najboljih SF knjiga ikada, ne bih mu povjerovao. Knjiga se čita u jednom dahu, likovi su pamtljivi, a premisa se, iako prožvakana na stotine puta, čini nova i svježa. Za ljubitelje SF-a je pod muss, a ni ostali neće pogriješiti ako joj daju priliku. 5/5

moj frend ;D
0 0
bio mi komšija, jedno vrijeme, davno, na Sajmištu, pitaj ga jel savladao Enter Sandman ;D
0 0
Eadnp
bio mi komšija, jedno vrijeme, davno, na Sajmištu, pitaj ga jel savladao Enter Sandman ;D

i meni je bio komšija, ali u Osijeku dok smo studirali ;D
0 0
Pa da, i on je profesor  nečega, ne mogu  se sjetiti više čega, znam da sam pričitao u biografiji na omotu od knjige ;D
Inače i Drum je odličan roman gdje je koautor sa Sundaćom, meni možda i bolji od Zemlje.
0 0
hyde_sb
Ivan

moj frend ;D

sad sam počeo Samo igraj! :D

morat ću ti poslati knjige pa da iskamčiš autograme  ;D
English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.
0 0
Eadnp
Pa da, i on je profesor  nečega, ne mogu  se sjetiti više čega, znam da sam pričitao u biografiji na omotu od knjige ;D
Inače i Drum je odličan roman gdje je koautor sa Sundaćom, meni možda i bolji od Zemlje.

profesor matematike i fizike.. radi na poljoprivrednoj i svake ga godine proglase najomiljenijim profesorom te škole ;D
Ivan
morat ću ti poslati knjige pa da iskamčiš autograme  ;D

samo naleti, nikakav problem  :smfor (6):
0 0
Pa da, prirodoslovac, vidi se po stilu pisanja.
Ne sumnjam, koliko ga se sjećam, uvijek je bio super lik.
1 0
Za ljubitelje misterije prava stvar, napeto od samog početka do kraja

https://www.goodreads.com/book/show/1232.The_Shadow_of_the_Wind
0 0
Naviše volim autobigrafije muzičara, glumaca, kao i filmske i muzičke enciklopedije koje mogu češće čitati ili uzeti neku informaciju
koja mi je potrebna. Ali, trernutno me zanima istorija SAD...prije svega Indijanaca...zato trenutno čitam knjigu ,,Poglavice patrioti'' (Elvin M. Džozefi, Jr).
To je bio pravi narod...i baš mi ga žao.
https://t.me/pump_upp
0 0
Knjiga koju sam poslednju procitala,i koju preporucujem je knjiga popularne psihologije zove se: Slonica koja je izgubila srecu; Vulkan je izdavac,a pisac je: Adjan Bram. Knjiga je zbirka kratkih prica monaha koji prenosi svoj put ka sreci. Knjiga me je odusevila zato sto mi je svaka prica podigla raspolozenje,i vrlo mi je bila poucna za neke stvari kojih nisam bila svesna i nisam cenila u zivotu. Iskrena preporuka. Nastavak knjige je Krava koja je plakala,kupila sam je,pa cu da vam pisem utiske kada je procitam.
0 0
opuvah nekih 30ak strana lavkraftovog:
The Case of Charles Dexter Ward
Photo
mozda i jedino njegovo djelo sto nijesam procitao a da je prevedeno naravno.
nije bas ono, procitaj jednu i svaku si procitao, ali svo vrijeme imas osjecaj da si na poznatom terenu.
ok, ovo jes malo drugacije, ima malo vise naznaka okultnog, i ezoterije uopste ( mi lajki  ;D ) ali svo vrijeme mi kroz glavu prolaze saptac u tami i danicki uzas. kao neki miks te dvije novele. nadam se da cu brzo procitat (kako ne) jer sam dobio, konacno, i kralja u zutom, a ne bih da miksam jer cu izgoret i ovo malo onoga sto imam u vugla.
fhtagn  ;D
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
darkotomasevic2
pozzz svima cita se Igra Andjela odlicna knjiga

e, i cemu se radi tu?
c/p
0 0
darkotomasevic2
pozzz svima cita se Igra Andjela odlicna knjiga
Čija je, a i zašto da je čitam? Molim, pristojno, koje slovo više.
If two people always agree, one of them is unnecessary
0 0
Pročitala Lovca na umove, poznatijeg i kao Mindhunter :D knjiga koja je poslužila kao insipiracija za istoimenu seriju.

Jedan od retkih slučajeva gde je ekranizacija daleko bolja od knjige. Nemam pojma ni da li da preporučim knjigu ili ne, bolje gledajte i Criminal minds nego da čitate ono. To je samo moje skromno mišljenje. Možda sam imala prevelika očekivanja, nemam pojma, ali knjiga je neverovatno površna. Kreće s sa biografijom autora, neke sitnice i anegdote iz njegovog detinjstva, kako je krenuo da studira veterinu, kako je slučajno došao do toga da postane agent FBI-ja, pa na sve to još bio jedan od osnivača jedinice za analizu ponašanja. Sve je to bajno i divno, ali da je reč o izmišljenom liku, mislim da bi na Goodreads-u ova knjiga imala ocenu 1.2 ili tako nešto - svakako ne veću od jedan i po, jer stvarno deluje naivno.

Mislila sam da će se makar malo više opisivati proces profilisanja ili makar poteškoće na koje su nailazili u prihvatanju onoga što rade (kao što je prikazano u seriji), ali jok. Nakon dela o tome kako je on od običnog deteta iz sirotinjskog kraja Njujorka postao osnivač nauke koju danas znamo kao bihevioralna analiza (ili kako već) sa malim intermecom o tome kako je on čitav svoj život "profilisao" ljude i to koristio za rešavanje pljački banaka po Detroitu kreće ređanje mase slučajeva koje je on rešio. To izgleda ovako: "zvala me policija, ja pogledao slike i rekao da traže takvog i takvog čoveka i da mu postave takvu i takvu zamku. Odma' ga uhvatili". U jako malom broju slučajeva daje neku pozadinu, motiv, objašnjenje. Zato mi deluje naivnije nego Criminal minds. Uzgred, čovek nije naveo nijedan svoj neuspeh izuzev toga što nije uspeo da uhvati Ubicu sa reke Grin (naravno, ne njegovom greškom, je li...) i nekog lika koji je trovao ljude tako što je sipao otrov u kapsule Tilenola. No, isprofilisao je Džeka Trboseka, pa mu se ova dva neuspeha opraštaju, jer je od mogućih krivaca za koje se danas zna on rekao ko je verovatno bio pravi Džek Trbosek.

Nekako mi je sve to prenaduvano, ono kao, nije čovek nego kiborg koji izbacuje profile k'o kad ukucaš brojeve i računsku operaciju u digitron, pritisneš dugme i dobiješ tačan rezultat. Kontam da nije Džon Daglas lično pisao tu knjigu, nego da je za to unajmljen profesionalni pisac, ali to ne samo da je moglo mnogo bolje, nego je i moralo biti mnogo bolje. Možda promenim mišljenje kad pročitam nešto drugo u čemu je učestvovao Džon Daglas sa drugim piscem, u planu mi je Inside the mind of BTK, tu je sarađivao sa nekim drugim. Ako i to ispadne ovako, u najmanju ruku, napisano za šesnaestogodišnjake koji se lože na to da postanu kriminolozi, dižem ruke i nadam se da će Finčer naći vremena da odradi ostale tri sezone serije koje je obećao.
Bože, daj mi strpljenja, ali odmah!
2 0
stmusic
Stiv Džobs - Volter Ajzakson odlicna knjiga o liku i delu Stiva Jobsa kroz prizmu bliskih ljudi koji su ga poznavali, Volter Ajzakson je ovde odradio odlican posao posto se trudio da od svih izvuce najvise sto moze.

Jeste, slažem se. Ja sam je pročitao dva puta. Sve u knjizi je interesantno.
  Posle sam tražio čije biografije je još pisao Ajzakson, i našao da je kod nas prevedena Ajnštajnova biografija. Počeo sam da je čitam i odustao posle otprilike trećine knjige, jer nisam mogao da pratim fiziku. U tom delu knjige koji sam pročitao ima manje biografije, a više fizike, koju sam u početku još i uspevao da skontam, ali kako knjiga odmiče sve više i više sam se gubio, pa sam odustao... Skontao sam da sam glup...
  A onda sam gledao dokumentarni film o Tomasu Edisonu, gde sam video kako su ga pred kraj života pitali šta misli o Anštajnovoj Teoriji relativnosti, a on odgovorio da ne misli ništa, jer je uopšte ne razume.
Malo sam se onda utešio...
0 0
Bugarak

Počeo sam da je čitam i odustao posle otprilike trećine knjige, jer nisam mogao da pratim fiziku. U tom delu knjige koji sam pročitao ima manje biografije, a više fizike, koju sam u početku još i uspevao da skontam, ali kako knjiga odmiče sve više i više sam se gubio, pa sam odustao...
Potraži "Kratku istoriju bezmalo svačega", autor je Bil Brajson. Mislim da čak može da se nađe i pdf na netu. Nisu klasične biografije velikih umova, već više istorija velikih naučnih otkrića ispričana na veoma duhovit i pristupačan način i sa dosta anegdota iz života slavnih naučnika uključujući i Ajnštajna. Možda posle uspeš da završiš i sa čitanjem ove knjige  ;D tu se isto pominje ta činjenica da otprilike jednocifren broj ljudi na svetu u potpunosti razume Ajnštajna i njegov rad
Bože, daj mi strpljenja, ali odmah!
1 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 9 / 12 Prikazano od 201 do 225 (ukupno 297 rezultata)
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 39 gostiju 4 bota Ukupno: 44

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

44

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.