1. OFF Topic
  2. KODI-pitanja, saveti, predlozi...

KODI-pitanja, saveti, predlozi...

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 5 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 110 rezultata)
KODI (nekadasnji XBMC) je open source softver za uzivanje u multimedijalnim sadrzajima. Popularnost mu je porasla i pojavljivanjem TV box-ova.Naravno da je napravljen za sve platforme Windows, Linux, Android, IOS...

https://kodi.tv/

http://kodi.wiki/
0 0
Da li koristite KODI?
Kako ste zadovoljni?
I jedno pitanje adminima sajta:
Hoce li mozda napraviti addon za dobavljanje titlova sa ovog sajta?
0 0
Al Giardello

nisam admin, ali od ovoga ništa jer nam je u cilju da zaštitimo titlove od kojekakvih krađa, a BS player i KODI i slični pluginovi baš to rade.. ne mere ;D

p.s. ne koristim ga, ali planiramo nabaviti TV box jer ga ima frend i kaže da je prva liga  :smfor (26):
0 0
Nikakvi Plug-Inovi ne dolaze u obzir... baš zbog ovoga što je hyde rekla...
Što se samog KODI-ja tiče slažem se s tobom da je vrhunski multimedija program, pogotovo za IPTV koji gledam (Iako u zadnje vrijeme gledam preko VLC playera jer je brži)
0 0
hyde_sb
Al Giardello

nisam admin, ali od ovoga ništa jer nam je u cilju da zaštitimo titlove od kojekakvih krađa, a BS player i KODI i slični pluginovi baš to rade.. ne mere ;D

p.s. ne koristim ga, ali planiramo nabaviti TV box jer ga ima frend i kaže da je prva liga  :smfor (26):

Slazem se kao admin, nikakvi Kodi, pluginovi se nece dizat na server .
Al Giardello

Nece se napraviti addons za dobivanje titlova s  ovog site-a
0 0
Hvala na odgovoru...
Iskreno,
I ocekivao sam takav odgovor, samo rekoh da ne bude niko nije pitao.  :smfor (19):
Obrazlozenje je sasvim ok, i u skladu sa idejom sajta.
Za one koji koriste KODI kao plejer, predlazem da se malo potrude da udju u podesavanja moze se sve amestiti samo treba malo strpljenja...

Sto se tice TvBox-ova samo napred, ja sam vrlo zadovoljan.Samo se pre narucivanja dobro informisite.Verujem da ce vecina narucivati "kineze" i treba da znate da kad narucujete, kao i sve , moze doci do razocarenja. Retko , nije sad da je potpuno macka u dzaku ali...
Ja sam sada vise nego zadovoljan, inveticija je bila mala, po meni se to vec isplatilo...
0 0
Moram da se ne složim. Nije KODI (ili BS) taj koji služi za krađu, naprotiv. Mišljenja sam da će upravo ovakva politika dovesti do odliva titlova na Open Subtitles.org (u daljem tekstu OS). Na žalost nisam programer ali mišljenja sam da bi pravljenje KODI plugina doprinelo popularizaciji sajta i sprečavanju krađe titlova. Od OS treba učiti i uzeti ono što je najbolje. KODI Addonovi mogu da se konfigurišu tako da je neophodan login, bez logina, može da se postavi niz ograničenja, reklama za sajt i tako to (itt. u daljem tekstu).
Plugin za KODI ne bi izazvao krađu, on bi je sprečio. Bio sam član PO, a u KODI-ju sam koristio addon Titlova i OS. Zahvaljujući OS addonu sam i doznao za ovaj sajt.
Zbog ovoga molim administraciju da razmisli o ovome. Nabujala reka progresa se ne zaustavlja tako što će neko stati pred nju raširenih ruku, već se usmerava i koristi sporednim kanalima.
Interesuje me kakao ste zamislili zaštitu kopiranja titlova? Dovoljan je jedan "proveren član" i malo motivacije da ceo sistem padne. Bez brige, ja nisam taj, ali kako znati ko jeste? Motivacija postoji.
0 0
Nisam najupućenija u te tehnikalije, pa će ti neko drugi iz administracije dati bolji odgovor na ovo što si pitao. Ali, zanima me jedno. Kako s KODI addonom možemo sprečiti da nas drugi sajtovi ne potkradaju? Na stranu potkradanje, i to je vrsta reklame, znači da valjamo, problem je ono sakaćenje titlova i brisanje potpisa, kao što verovatno i sam znaš. Lično nisam za to da se odbaci svaka ideja, naročito ako može doprineti reklami i popularizaciji sajta, ali, koliko ja to shvatam, s KODI-jem nismo zaštićeni od krađe?
Nisam programer, tako da moje mošljenje je samo to. Mišljenje. Ipak, KODI ne čuva preuzete titlove. Zatim, video sam addonove (ne za titlove), koji rade samo ako se uloguješ na spoljašnji server. Na kraju, najveći broj ljudi koji koriste titlove, gledaju serije, su samo to. Nema potrebe za krađom, kada i ako sve radi automatski.
Treba uvek poći od osnovnih pitanja, ko, šta, gde, kada, kako i zašto.
Ali ne treba izostaviti ni jedno. Pitanje koje malo ko postavlja jeste, zašto. Zašto neko krade titlove? Sledeće je kako?
Isto je pitanje i za sprečavanje. Kako se zaštititi? Najlakše bi bilo jedinstvenim potpisom titla. Na taj način bi se krađa sprečila.
Ovako "zaštićen" titl bi mogao da se prati lako putem automatskih skripti.
Sada je prilika, kada ima malo titlova. Svaki da se potraži, skriptom, na OS, Titlovima itt.
0 0
Sve teorije vezane za programiranje padaju u vodu jer nema programera. Štaviše, za tako nešto bi ih trebalo nekoliko.
Dok ne nađemo ljude voljne da urade pro bono tako nešto, prođe voz. Mala zatvorena zajednica je trenutno jedino rešenje.
0 0
Znači li to da se ideja ne odbacuje ukoliko se pojavi takav dobrovoljac (ili neko voljan da obezbedi dobrovoljca)?
0 0
Daleko od toga. Voleli bismo da se javi neki stručan programer koji bi nam pomogao.

Moraš samo imati u vidu da jaki striming servisi poput Amazona, Netflixa i Hulua daju transkript uz snimak.
Taj transkript je kodiran u transportu sa servera do plejera. Jedino plejer može da ga dekriptuje, i imaš gomilu tih titlova na netu.
Što znači da, ako kompanije koje ulažu milione ne mogu da zaštite materijal, teško da ćemo mi uspeti.

Ali ako se javi neko sa dobrom idejom možda pomogne nama, a proda patent njima. ;D
0 0
VladimirMarkovicCovenant
Znači li to da se ideja ne odbacuje ukoliko se pojavi takav dobrovoljac (ili neko voljan da obezbedi dobrovoljca)?

Mislium da ideja / prijedlog za  addonsima za titlove i site nisu u planu a mislim da to nije ni potrebno za sad
0 0
Da ne teram uz... neka bude kako vlasnici/organizatori/administratori odluče. Ja ostajem pri stavu da je ta odluka na štetu foruma ali i prihvatam da nisam ja taj koji se pita.
0 0
VladimirMarkovicCovenant
Da ne teram uz... neka bude kako vlasnici/organizatori/administratori odluče. Ja ostajem pri stavu da je ta odluka na štetu foruma ali i prihvatam da nisam ja taj koji se pita.
Naravno da, ako smisliš/nađeš neko rešenje koje će koristiti svima, neće biti olako odbačeno. Štaviše, propisno ćemo ga razmotriti.  :smfor (26):
Nema šta da se odluči, programera nemamo. Kad se pojavi osoba orna za tako nešto mi ćemo mu izaći u susret.  :smfor (26):
0 0
Do tada, reših da napišem par reči o ovom softveru iz perspektive korisnika.
Gleda mi se neka serija/film. Sedam u fotelju, palim TV, prebacujem na KODI, ukucam šta mi je palo na pamet u search, kliknem, odaberem kvalitet i gledam. Titlovi se automatski učitavaju sa OS ili Titlova (delimično radi i addon od Podnapisa). Svidelo mi se to što sam gledao, pa označim seriju da je pratim i dalje. Ostalo mi je još malo vremena pre nego treba da krenem , pogledam ima li kakva nova serija u mom omiljenom žanru, izgubim 4 minuta tražeći i birajući i počnem da gledam. Stigao sam na pola ali moram da idem, zamolim ženu da vozi uzmem telefon i nastavim tamo gde sam stao. Stigli smo, a meni je ostalo još par minuta do kraja epizode, sedam za kompjuter na poslu i dižem sistem (Svi operativni sistemi su podržani). Nastavljam seriju do kraja dok mi stigne kafa. Svidela mi se, i ovu "čuvam".

Elem, ovako izgleda korišćenje KODI-ja u fiktivnoj situaciji. Nema torrenta, nema skidanja fajlova, reklama, plejera, kopiranja... sve kao što bi gledanje filma/serije/TV-a trebalo da bude. Osim ovoga, postoje addoni za njega pomoću kojih može i kablovska da se gleda (gratis/piratski).
0 0
Moja priča je totalno drugačija. 2008. sam krenuo da gledam serije, nakon 6 meseci sam isključivo skidao 720p (koji je tada bio nešto kao sada 2K, ali sam imao strplenja).
Za mene su serije uživanje, što bolja slika i što bolji titl. Nije mi teško da uložim vreme i pronađem što bolji rip i uzmem titl sa dva sajta za koji znam da su najbolji, a nemaju plagin.
Sve u svemu, ne dozvoljavam da mi mašina diktira kvalitet. ;D
0 0
Za ljubitelje KODI-ja, ukoliko želite koristiti titlove sa računara, kada pokrenete film, kliknite na audio ikonicu i imaćete opciju da učitate lokalni titl.
0 0
faks86
Moja priča je totalno drugačija. 2008. sam krenuo da gledam serije, nakon 6 meseci sam isključivo skidao 720p (koji je tada bio nešto kao sada 2K, ali sam imao strplenja).
Za mene su serije uživanje, što bolja slika i što bolji titl. Nije mi teško da uložim vreme i pronađem što bolji rip i uzmem titl sa dva sajta za koji znam da su najbolji, a nemaju plagin.
Sve u svemu, ne dozvoljavam da mi mašina diktira kvalitet. ;D
Slicna situacija i kod mene i u potpunosti se slazem iskljucivo skidam 720p i 1080p ripove epizoda , volim da uzivam u kvalitetnoj slici . Za kodi sam cuo medjutim ne planirak da ga ni testiram cak a kamoli da ga koristim na duze staze .
0 0
1.) Činjenica da Kodi može ovo ili ono je posve nebitna kad su u pitanju titlovi (subtitles). Ono što je pritom važno jest, da je KODI najjednostavniji a kvalitetan kontakt između računala i TV. Ako filmove ili serije gledate na PC, KODI postaje posve beznačajan.

2.) Netko, mislim da je Bilja? ili Ivana? :) je lijepo rekao:"Ne damo da se igraju našim poslom"! I to je to. Uživam u faktu da "oni tamo" nemaju moje prijevode, ma kako neatraktivne te serije bile. Sadizam prema korisnicima? Možda. Ali nitko im ne brani da dođu ovamo i preuzmu (nakon provjere) prijevod. Hoće li takvih biti 100 ili nešto više posve je svejedno. Barem se uz moje (nove) naslove neće moći prikvačiti "hvala" onom koji je to bezobrazno oteo, unakazio, a onda još za to dobio i pohvale. Star sam (68 g.) ali cijenim i Bilju i Ivanu i Ivana(abeceda) :) i u ovim svojim poznim godinama želim im pomoći u nastojanju da zaštite svoj mukotrpni rad.

3.) Eto, zato, između ostalog, ništa od mojih prijevoda novih stvari neće biti dostupno na drugim stranicama. Znam ja da će se pojaviti i oni koji će nas prevariti (nek im bude, jednom k'o nijednom) ali imat ćemo barem to zadovoljstvo da ako nešto hoćete gledati, moraju doći ovamo. Makar to bile serije koje ja prevodim, a koje  nisu u vrhu potražnje.! :)  Iz meni posve nepoznatih razloga. Jer, gotovo da se radi o remek djelima. Kako je to prevoditi australske ili skandinavske serije, znaju samo oni koji su probali.

4.) I na kraju, kako rekla meni uvijek draga BlackQ, ne znam ja to, braćo moja, kratko. Ja sam, iako Hrvat (descent/ancestry) ipak Hrvat, madžarsko-talijanskih korijena. Kak' bi rekli moji stari, čisti Hrvat!!! Ako treba, znam ja prevoditi i na srpski!!!
0 0
bf1947(1)
Uživam u faktu da "oni tamo" nemaju moje prijevode, ma kako neatraktivne te serije bile. Sadizam prema korisnicima? Možda. Ali nitko im ne brani da dođu ovamo i preuzmu (nakon provjere) prijevod. Hoće li takvih biti 100 ili nešto više posve je svejedno.

savršeno objašnjenje u par rečenica...  :clapp
0 0
Koristim Kodi. Ja volem sve da probam. Kodi je open source platforma. Ne koristim baš za gledanje serija i filmova. To naravno skinem sa torrenta i ubodem na tv ili dvbt  sa fleške i gledam. Sa Kodi gledam dosta televizija. U favorite imam dodane stare dobre serije Seinfield 3rd Rock from the Sun, Fraiser, Married with Children... To je kao pustim pre spavanja. 10 minuta i zzzz
Dalje Kodi ima i muzičke adone. Poslušaš nešto ili downloaduješ sa Mp3 streams adonom.
Kodi podržava i neke program adone. Npr emulatore starih konzola PS Ps2 NES Snes
Kodijem može da se daljinski upravlja npr gamepad ili aplikacijom smartfona.
Kodi podržava i p2p streamove ali to nisam uspeo da nateram da proradi.
0 0
bf1947(1)
2.) Netko, mislim da je Bilja? ili Ivana? :) je lijepo rekao:"Ne damo da se igraju našim poslom"! I to je to. Uživam u faktu da "oni tamo" nemaju moje prijevode, ma kako neatraktivne te serije bile. Sadizam prema korisnicima? Možda. Ali nitko im ne brani da dođu ovamo i preuzmu (nakon provjere) prijevod. Hoće li takvih biti 100 ili nešto više posve je svejedno. Barem se uz moje (nove) naslove neće moći prikvačiti "hvala" onom koji je to bezobrazno oteo, unakazio, a onda još za to dobio i pohvale. Star sam (68 g.) ali cijenim i Bilju i Ivanu i Ivana(abeceda) :) i u ovim svojim poznim godinama želim im pomoći u nastojanju da zaštite svoj mukotrpni rad.

3.) Eto, zato, između ostalog, ništa od mojih prijevoda novih stvari neće biti dostupno na drugim stranicama. Znam ja da će se pojaviti i oni koji će nas prevariti (nek im bude, jednom k'o nijednom) ali imat ćemo barem to zadovoljstvo da ako nešto hoćete gledati, moraju doći ovamo. Makar to bile serije koje ja prevodim, a koje  nisu u vrhu potražnje.! :)  Iz meni posve nepoznatih razloga. Jer, gotovo da se radi o remek djelima. Kako je to prevoditi australske ili skandinavske serije, znaju samo oni koji su probali.

točno bf, bravo  :clapp :clapp

bude li se jednoga dana javila neka dobra duša da nam isprogramira plagin za KODI, nije problem ubaciti ga jer s njega nema krađe titlova.. ali zasad nam je sasvim dobro i ovako.. mala zajednica vrijednih mravi  :happy2:
0 0
Mislim da ova tema ne bi trebala biti KODI, da ili ne. KODI sam kao takav je, iz pozicije korisnika titlova, samo pomoćni alat za puštanje one druge komponente koja ide uz titlove. Da li je to plejer ili multimedijalni centar, nebitno je. Bitno je da i bez addonova mogu da se koriste titlovi koji se skidaju sa ovog sajta u okviru njega.
Sama činjenica da sam se registrovao na ovaj sajt govori o tome da cenim ono što radite i za šta se zalažete. Ja KODI volim,neko ne, to je stvar ukusa. Moj KODI ja gledam sa televizora i mislim da je platforma koja je toliko interesantna da čak zaslužuje posebnu podgranu na forumu. Moguće teme, Hardver za KODI (Raspberry pi, Mobilni telefon i povezivanje na TV, Prebacivanje  ekrana kroz WIFI sa kompjutera na televizor...), Pomoćni softver za KODI (Yatse, KORE...(ovo su daljinci za android)) i tt.
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 5 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 110 rezultata)
Tema 894
Poruka 52,748
Serija 691
Filmova 399
Prijevoda 13,917
Član 9,579

Online korisnici (0)

Nema članova 93 gostiju 174 botova Ukupno: 267

Trenutno nema prijavljenih članova.

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

458

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više