1. OFF Topic
  2. Televizijski klasici

Televizijski klasici

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 3 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 64 rezultata)
House M.D.
Photo
Dr Gregory House (Hugh Laurie) suočavajući se s vlastitim, stalnim, fizičkim bolovima, koristi štap koji na prvi pogled prikriva njegovu brutalno iskrenu narav. I dok njegovo ponašanje graniči s humanim, House je tvrdoglav liječnik nošen racionalnim razmišljanjem i surovim instinktom koji su mu donijeli veliku dozu respekta. On je dijagnostičar koji voli izazove u obliku medicinskih slagalica koje mora riješiti ne bi li tako spasio živote. Spisak Houseovih slučajeva sadrži one neočekivane koje drugi doktori nisu u stanju riješiti te je zbog toga okupio ekipu mladih medicinskih eksperata koji mu pomažu pri rješavanju medicinskih misterija. Tu je također i povremena kemija između Housea i dr Lise Cuddy, upraviteljice bolnice. Cuddy je u konstantnom konfliktu s Houseom zbog njegovih ponekad čak i suludih postupaka, ali čak i ona mora priznati da je on možda najbolji doktor od svih ostalih. Houseove metode se možda čine sumnjive i sulude, no rezultati govore sasvim drukčije.
Reditelj: David Shore
Glumci: Hugh Laurie
Robert Sean Leonard
Omar Epps
Jesse Spencer
Lisa Edelstein
Jennifer Morrison
Peter Jacobson
Olivia Wilde
Kal Penn
Žanr : Medicinska drama
Država porijekla : SAD
Jezik : Engleski
Broj epizoda : 177
Broj sezona : 8
Trajanje po epizodi : 40-45min

Najbolji citati iz serije: 

Everybody lies.

Truth begins in lies.

Reality is almost always wrong

We all make mistakes, and we all pay a price.

I don't care much for apologies.

If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic.

I was never that great at math, but next to nothing is higher than nothing, right?

Occam's Razor. The simplest explanation is almost always somebody screwed up.

Welcome to the world. Everyone's different, everyone gets treated different. You try fighting that, you end up dying of TB.

Dying people lie too. Wish they'd worked less, been nicer, opened orphanages for kittens. If you really want to do something, you do it. You don't save it for a sound bite.
0 0
ja sam pogledala možda pola sezone i odustala.. skužila sam da je sve na istu foru: dođe neki pacijent, nitko ne zna što mu je, probaju sve moguće tretmane, skoro ga ubiju, onda se Houseu poslože kockice, postavi dijagnozu i izliječe ga tipa infuzijom  :hslocked: ali Hugh Laurie je genijalan u toj ulozi, pogotovo zato što je sušta suprotnost od onog lika što je glumio u Blackadderu  :clapp
0 0
pogledao samo par epizoda kad bih uhvatio negdje reprize (i to obično uvijek budu iste epizode) i jedno što sam dobio od te serije je hipohondrija pa je zaobilazim u širokom luku :D
0 0
Ja i volim seriju zbog Hugh Lauria, jer je fantastican glumac i fantasticno je odigrao dr. Housa. Njegov cinizam je neprevazidjen.
0 0
A ja obožavam Housea.  :sbowing_100-106 Serija je sjajna; njegov britki humor, sarkazam, sjajni dijalozi, odlični medicinski slučajevi... Ali opet, ja volim sve medicinske, a ER je u tom žanru ipak No. 1.
hyde_sb
ja sam pogledala možda pola sezone i odustala.. skužila sam da je sve na istu foru: dođe neki pacijent, nitko ne zna što mu je, probaju sve moguće tretmane, skoro ga ubiju, onda se Houseu poslože kockice, postavi dijagnozu i izliječe ga tipa infuzijom  :hslocked: ali Hugh Laurie je genijalan u toj ulozi, pogotovo zato što je sušta suprotnost od onog lika što je glumio u Blackadderu  :clapp
isto... samo sam ja mislilm dosta manje od tebe pogledao.
0 0
bilja
A ja obožavam Housea.  :sbowing_100-106 Serija je sjajna; njegov britki humor, sarkazam, sjajni dijalozi, odlični medicinski slučajevi... Ali opet, ja volim sve medicinske, a ER je u tom žanru ipak No. 1.

Isti smo, i ja volim sve medicinske serije, gledao Housea, Greys Anatomy, neke sezone ER, Code Black, sad mislim poceti sa Chicago Med  :smfor (6):
0 0
Nisam gledao, pokušao, ali odma' počeo da mislim da bolujem od istog i batalio.  :smfor (30):
0 0
dean.winchester
bilja

Isti smo, i ja volim sve medicinske serije, gledao Housea, Greys Anatomy, neke sezone ER, Code Black, sad mislim poceti sa Chicago Med  :smfor (6):
Da, a volimo i Havaje pride. :D
The X-Files
Photo
Opis:
Serija se bavi paranormalnim fenomenima, koji su u FBI zavedeni kao "Dosije X". U centru pažnje su dva agenta: Fox Mulder (Davod Duchovny) i njegova partnerka Dana Scully (Gillian Anderson). Scully je Mulderu dodijeljena kao partnerka koja je trebalo da provjerava njegov rad i dostavlja podatke nadređenima. Međutim, vremenom se između njih razvija pravi prijateljski odnos pun povjerenja. Osim epizoda koje se bave paranormalnim fenomenima, veliki broj epizoda je posvećen tzv. teoriji zavjere U njima se pokazuje da prava vlast u Americi pripada ljudima iz sjene koji odlučuju šta javnost smije, a šta ne smije da zna. Ti ljudi beskrupulozno varaju i obmanjuju američku (i svjetsku) javnost, vrše nad ljudima eksperimente, ugrađuju implante, ubijaju i uništavaju. Slogani "želim da vjerujem", "istina je negdje tamo", "ne vjeruj nikome" su postali sastavni dio pop-kulture. Snimljeno je 202 epizode i dva igrana filma (The X-Files (1998.) i The X-Files: I Want to Believe (2008.). Osvojila je 16 Emija i pet Zlatnih globusa.
Producent: Kim Manners
Scenarist :Chris Carter
GlumciGillian Anderson            
David Duchovny
Mitch Pileggi
Robert Patrick
William B. Davis
Tom Braidwood
The X-Files: Film (1998)
Priča filma prati agente Muldera i Scully, čiji je odjel Dosjei-X zatvoren, a koji istražuju podmetanje bombe u zgradi i uništavanje kriminalnih dokaza. Uskoro otkrivaju vladinu urotu koja pokušava sakriti istinu o kolonizaciji izvanzemaljaca koji planiraju doći na Zemlju. Ako se gleda kroz kompletnu kronologiju Dosjea-X, priča filma radnjom je smještena između pete (epizoda The End) i šeste sezone (epizoda The Beginning) te se odnosi na glavnu mitologiju serije.
Chris Carter odlučio je snimiti dugometražni film kako bi još više produbio mitologiju serije i postavio ju na viši nivo, ali i kako bi pokušao zadovoljiti gledatelje koji nikad nisu gledali seriju ili koji nisu njezini najvjerniji obožavatelji.
Trailer:
The X-Files : I want to believe (2008)
Priča prati Muldera i Scully koji već nekoliko godina nisu u FBI-u; Mulder živi u izolaciji kao bjegunac, a Scully je postala doktorica u bolnici kojom upravlja Katolička crkva gdje se prijateljski povezala s ozbiljno oboljelim pacijentom. Ali nakon što FBI agentica misteriozno nestane, a bivši svećenik optužen za pedofiliju počne tvrditi da ima vizije otete agentice, Mulder i Scully nevoljko pristanu pomoći FBI-ju zbog svoje pozadine istraživanja neobjašnjivog i paranormalnog.
Trailer:
Trust no one.
The Truth Is Out There.
It seems to me that the best relationships, the ones that last, are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is suddenly the only person you can ever imagine yourself with.
And a lie, Mr. Mulder, is most convincingly hidden between two truths.
Sometimes the only sane answer to an insane world is insanity.
0 0
The Sopranos
Photo
Opis:
" The Sopranos" je jedna od najuspješnijih serija na svjetskom televizijskom tržištu. Izuzetno vješto, scenarista David Chase kombinuje dramu i ironiju, kako bi nam prikazao apsurdno u savremenom životu gangstera u New Yerseyu. Realistična priča o životu Tonija Soprana - šefa gangsterske organizacije u New Jerseyu, koji shvata da više ne može da podnese stres pričinjen od njegove porodice i gangsterskog života, i nakon nekoliko neuspješnih pokušaja obraća se za pomoć psihijatra. Serija ne krije ni najmanje detalje stvarnosti Tonija Soprana. Kad se krene od svakodnevnih dužnosti gangsterskog bosa, pa sve do napetih odnosa unutar porodice gdje ima sve manje razumijevanja. Da ne zaboravimo i njegova dosta opisna otkrovenja pred dr. Jennifer Melfi, njegovim psihijatrom. I sve to potpomognuto sa neophodnom dozom humora. Ostvarivši veliki komercijalni i kritički uspjeh, Obitelj Soprano je finansijski najuspješnija serija kabelske televizije u povijesti televizije.Serija je poznata po visokoj razini kvalitete na svim aspektima produkcije, a iznimno je hvaljena za svoje scenarije i izvedbe glavnih glumaca.Zaradila je priznanja kako je na televizijski medij donijela višu razinu umjetničke kvalitete i otvorila put mnogim drugim dramskim serijama koje su slijedile.Osvojila je i brojne nagrade, uključujući 21 Emmy i pet Zlatnih globusa.Serija je ostavila neizbrisav trag i utjecaj u pop-kulturi.
Scenarist : David Chase
Glumci:
James Gandolfini
Lorraine Bracco
Edie Falco
Michael Imperioli
Dominic Chianese
Steven Van Zandt
Tony Sirico
Robert Iler
Jamie-Lynn Sigler
Aida Turturro
Drea de Matteo
Steve Schirripa
Dan Grimaldi
Joseph R. Gannascoli
John Ventimiglia
Žanr : Drama
Broj sezona : šest
Broj epizoda: 86
Trajanje epizode : cca 50 min.
TV Kuća : HBO
There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth.
A wrong decision is better than indecision.
It's an idea, I don't know. Who knows where it fucking came from? Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple.
Even a broken clock is right twice a day.
I wipe my ass with your feelings.
Fear knocked on the door. Faith answered. There was no one there.
The belt was his favorite child development tool.

0 0
There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth.

:smfor (24): :smfor (24): :smfor (24): :smfor (24):

na talijanskom sigurno ljepše zvuči  :smfor (24):
0 0
Ma Sopranosi su neponovljivi  :hslocked:
0 0
X-files i Sopranos su mogli pod serije, ima sređenih titlova pa se mogu dodati.
Pride što nas čeka nova sezona Filesa.
0 0
Sopranos je retka serija koju sam pogledao celu. Sve deluje prilično kompaktno.
Vidi se utrošene godine i trud u produkciju.
0 0
Prebacićemo kad budemo imali titlove u odvojenu temu.  ;)
faks86
bilja
Ne znam gde se mimoilazimo. ;D dvkv i ja smo sređivali Sopranose, cela serija je kompletirana.
X-files ima deseta, nije puno, ali ima. Pride se nastavlja serija pa će neko možda želeti da komentariše.  :thspaz
0 0
Fakse, šaljem ti pp.  :)
faks86
faks86
bilja
Ne znam gde se mimoilazimo. ;D dvkv i ja smo sređivali Sopranose, cela serija je kompletirana.
X-files ima deseta, nije puno, ali ima. Pride se nastavlja serija pa će neko možda želeti da komentariše.  :thspaz
X-files zadnja sezona od 6 nastavaka po meni je loša i nedovršena.
0 0
The Twilight Zone (1959)
Photo
Zona sumraka (engleski: The Twilight zone) je američka televizijska serija koju je 1957. godine kreirao Rod Serling. Ovo je vrhunski spoj fantastike, naučne fantastike i horora. Svaka epizoda (njih 156. u orginalnoj seriji) sačinjena je od više različitih priča, a svaka od tih priča može dovesti gledaoca u situaciju da oseti strah ili da bude isprovociran samom tematikom priče.
Epizode počinju najavom: "POSTOJI PETA DIMENZIJA, NEPOZNATA ČOVEKU, OGROMNA KAO SVEMIR I VEČNA KAO BESKRAJ. TO JE PROSTOR IZMEĐU SVETLOSTI I SENKE, NAUKE I PRAZNOVERJA. I NALAZI SE IZMEĐU PONORA LJUDSKIH STRAHOVA I VRHA NJEGOVOG ZNANJA, OVO JE DIMENZIJA MAŠTE. TO JE OBLAST KOJU NAZIVAMO: ZONA SUMRAKA!"'
Likovi iz serije su obični ljudi koji iz nekog razloga upadnu u zonu sumraka što često dovodi do neočekivanih zapleta na početku i raspleta na kraju epizode. Većina priča u serijalu Zona sumraka nam donose neočekivan kraj, ali i ostavlja epizodu nezavršenu u mašti gledalaca. Zona sumraka nas uvodi u jedan skriveni, tajni svet, u kome neprikosnoveno mesto zauzima mašta...
Prva je serija išla od 1959. do 1964, prvo obnavljanje dogodilo se od 1985. do 1989, da bi 1994. uslijedio serijal 'Rod Serlingovi izgubljeni klasici'. Drugi talas obnove serijala, dogodio se od 2002. do 2003. godine. 1980-ih godina prošlog veka ovaj serijal je Radiotelevizija Beograd emitovala na programu JRT-a, deo prve, crno-bele sezone, da bi se kasnijih godina tu i tamo pojavila koja epizoda iz serijala prve obnove.
No, s obzirom na kvalitetu serije, slavne filmske reditelje koji su pokazali svoja umeća u kratkoj igranoj formi, uticaj te dugovečnost, 'Zona sumraka' je postala antologijska serija.
Rod Serling, tvorac i narator za sledeću epizodu, u ovoj seriji je dobio dvije Emmy nagrade za scenario 1960. i 1961. godine, te Zlatni globus 1962. za najbolju režiju.
Autor/prezenter: Rod Serling
[color=red]Žanr : horor, sf, fantastika
Broj epizoda : 156
Broj sezona : 5
Trajanje po epizodi : 25-50 min

There is a fifth dimension beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man's fears and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination. It is an area which we call the Twilight Zone.

You unlock this door with the key of imagination. Beyond it is another dimension - a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind. You're moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas. You've just crossed over into the Twilight Zone.

You're traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind. A journey into a wondrous land whose boundaries are that of imagination. That's the signpost up ahead - your next stop, the Twilight Zone!

You are traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind. A journey into a wondrous land of imagination. Next stop, the Twilight Zone!

0 0
Twin Peaks

Photo
Twin Peaks je američka televizijska serija koja je na početku zamišljena kao mini-serija od 8 nastavaka, no zbog enormne popularnosti i velike gledanosti snimanje serije produženo je i na dodatne 22 epizode druge sezone.
Radnja serije započinje rano ujutro, 24. veljače u malom gradiću "Twin Peaks", savezna država Washington. Drvosječa Pete Martell na obali rijeke otkriva leš čvrsto zamotan u plastiku. Nakon dolaska lokalnog šerifa Harryja S. Trumana, njegovih pomoćnika i dr. Willa Haywarda svi zajedno otkrivaju da je riječ o lokalnoj djevojci Lauri Palmer - simbolu čistoće i nevinosti njihove male zajednice. U međuvremenu, s druge strane granice, pronađena je prebijena (ali živa) djevojka Ronette Pulaski. Zbog toga što je ista pronađena preko granice, posebni agent FBI-a Dale Cooper dobiva slučaj da istraži što se dogodilo. Cooper će uskoro upoznati sve važne likove serije: Laurinog oca, uspješnog odvjetnika Lelanda Palmera koji nakon saznanja o kćerinoj smrti doživljava živčani slom; Laurinu najbolju prijateljicu Donnu Hayward koja će uskoro započeti intimnu vezu s Jamesom Hurleyjem (Laurinim tajnim dečkom) i s kojim će, uz pomoć svoje rođakinje Maddy Ferguson, početi samostalno istraživati Laurin život - pogotovo njezinog psihoterapeuta dr. Lawrencea Jacobyja; Benjamina Hornea, lokalnog biznismena koji se upravo nalazi u završnim pripremama svog plana o uništenju mjesne pilane i ubojstvu svoje ljubavnice Catherine Martell; Audrey Horne (Benjaminovu kćer) koja je zbog očeve zapuštenosti potpuno izgubljena i u isto vrijeme se zaljubljuje u agenta Coopera.
Nakon samo jednog dana istrage, agent Cooper otkriva da Laura Palmer nije bila niti čista niti nevina kako su to svi mislili do tada. Osim što je varala svog službenog dečka (kapetana lokalne nogometne momčadi Bobbyja Briggsa) s bajkerom Jamesom Hurleyjem, Laura je također bila i ovisnica o kokainu. Povrh svega, otkriva i da se prostituirala uz pomoć Lea Johnsona (lokalnog vozača kamiona i nasilnika koji gotovo svakodnevno tuče svoju ženu Shelly Johnson) i Jacquesa Renaulta (svodnika i dilera droge).
Njegove druge noći u gradu agent Cooper doživljava nadrealan san (jednoruki čovjek, patuljak u crvenom odijelu, Laura Palmer) pa u cijelu seriju ulazi i paranormalni aspekt.
Autori: Mark Frost
David Lynch
[color=red]Glume: Kyle MacLachlan
Michael Ontkean
Mädchen Amick
Dana Ashbrook
Richard Beymer
Lara Flynn Boyle
Sherilyn Fenn
[color=red]Žanr : horor, drana, misterija
Broj epizoda : 20
Broj sezona : 2
Trajanje po epizodi : 50 min

Dale Cooper: Harry, I'm going to let you in on a little secret. Every day, once a day, give yourself a present. Don't plan it. Don't wait for it. Just let it happen. It could be a new shirt at the men's store, a catnap in your office chair, or two cups of good, hot black coffee.

Dale Cooper: Harry, I have no idea where this will lead us, but I have a definite feeling it will be a place both wonderful and strange.

Dale Cooper: Damn good coffee!

James Hurley: When did you start smoking?
Donna Hayward: I smoke every once and a while. Helps relieve tension.
James Hurley: When did you get so tense?
Donna Hayward: When I started smoking.
Giant: The owls are not what they seem.

0 0
Matlock
Photo
Opis:
Benjamin Matlock (Andy Griffith) je privlačni udovac i svojevoljni odvjetnik. Njegova naknada je 100,000 dolara po slučaju. Možda se cijena čini visokom no sa njegovom sposobnosti riješavanja slučaja u svakoj parnici kojom se bavi se u potpunosti isplati. On je stručnjak je za slučajeve ubojstva u kojima klijent izgleda beznadno kriv te uvijek posjećuje mjesta zločina u potrazi za propuštenim dokazima zbog kojih je istraga krenula krivim smjerom. Matlock je vlasnik odvjetništva u kojoj radi sa svojom kćeri Charlene (Linda Purl) i Tylerom Hudsonom (Kene Holliday), privatnim detektivom.
Kreator : Dean Hargrove
Glumci:
Andy Griffith
Lori Lethin
Alice Hirson
Kene Holliday
Linda Purl
Nancy Stafford
Julie Sommars
Kari Lizer
Clarence Gilyard, Jr.
Brynn Thayer
Daniel Roebuck
Carol Huston
Žanr : pravna drama
Broj sezona : 9
Broj epizoda: 195
Trajanje epizode : cca 50 min.
TV Kuća : NBC i ABC
Ben Matlock: Jackass!
Ben Matlock: [Ben is escaping from his insurance agent into another room, and is praying to God] Oh God, please cut out his tongue!
Judge Raymond Price: Are you looking for trouble?
Ben Matlock: Trouble is a two-way street.
Judge Raymond Price: Are you threatening me?
Ben Matlock: I'm trying to do my job!
Ben Matlock: What's the matter with you? Did someone cut the wire between your brain and your mouth?
0 0
Northern Exposure
Photo
Glavni je lik Joel Fleischman svježe diplomirani liječnik koji nenadano napušta New York jer ga je jednako nenadano napustila sreća. Naime, nepročitavši sitna slova svog ugovora o stipendiji, na iduće četiri godine osudio se na liječničku službu u divljini daleke Aljaske. Novi dom pronaći će u mjestašcu imena Cicely.

Svih 215 stanovnika dočekali su svog novog člana raširenih ruku. Dijeleći svakodnevicu s tim neobičnim no dragim ljudima, Joel bi mogao shvatiti kako je divljina i mir Cicelyja možda i veća civilizacija od buke Manhattna. Iako to nerado priznaje i vječito gunđa Joel zapravo uživa u novom Aljaskanskom životu.

Fleischmanovo novo društvo čine bivši astronaut i bogataš Maurice Minnifield; živahna Maggie O'Connell; vlasnik restorana Holling Vincoeur i njegova slatka i naivna djevojka, konobarica Shelly Tambo, zatim bivši zatvorenik, lokalni radio DJ Chris Stevens, i Joelova mudra i vrlo tiha recepcionarka Marilyn Whirlwind, ljubazna trgovkinja Ruth-Anne Miller i filmofil Ed Chigliak.
Kreatori: Joshua Brand
John Falsey

Glumci: Rob Morrow
Barry Corbin
Janine Turner
John Cullum
Darren E. Burrows
John Corbett
Cynthia Geary
Elaine Miles
Peg Phillips
Žanr : komedija, drama
Broj epizoda : 110
Broj sezona : 6
Trajanje po epizodi : 40-45min

Chris Stevens: There's a dark side to each and every human soul. We wish we were Obi-Wan Kenobi, and for the most part we are, but there's a little Darth Vader in all of us. Thing is, this ain't no either-or proposition. We're talking about dialectics, the good and the bad merging into us. You can run but you can't hide. My experience? Face the darkness. Stare it down. Own it. As brother Nietzsche said, being human is a complicated gig. So give that ol' dark night of the soul a hug. Howl the eternal yes!

Chris Stevens: Be open to your dreams, people. Embrace that distant shore. Because our mortal journey is over all too soon.

Chris Stevens: We all carry around so much pain in our hearts. Love and pain and beauty. They all seem to go together like one little tidy confusing package. It's a messy business, life. It's hard to figure - full of surprises. Some good. Some bad.

Dr. Joel Fleischman: This is considered a spectator sport? I've had more fun watching slush melt.

Dr. Joel Fleischman: Yesterday he was a beauty. Today he's a dead animal in the back of a truck.

0 0
It
Photo
Opis:
Godine 1960. grupu djece, društvene izopćenike maltretira banda ljigavaca koje predvodi Henry Bowers. No oni nisu njihov jedini problem. Djecu opsjeda i zli demon koji ima sposobnost pretvoriti se u žrtvine najgore strahove te se većinom nalazi u obliku sadističkog klauna zvanog Pennywise the Dancing Clown. Nakon što pobjede demonskog klauna kao djeca, on se vraća 30 godina kasnije te ga sada kao odrasli ponovno moraju pobjediti.

Redatekh : Tommy Lee Wallace
Glumci:
Tim Curry
Harry Anderson
Dennis Christopher
Richard Masur
Annette O'Toole
Tim Reid
John Ritter
Richard Thomas
Žanr : horror, drama
Država porijekla : SAD, Kanada
Jezik : engleski
Broj sezona : 1
Broj epizoda: 2
Trajanje epizode : cca 95 min
TV Kuća : ABC
It: I'm every nightmare you've ever had. I'm your worst dream come true. I'm everything you ever were afraid of.
Pennywise: Kiss me, fat boy!
Pennywise: BEEP BEEP Richie! They ALL float down here. When you're down here with us, you'll float too!
Bill: Kill It, Bev!
It: Kill!
[laughs]
It: Me? Oh you are priceless, brat! I am eternal, child. I am the eater of worlds, and of children. And you are next!
0 0
Batman
Photo
Opis:
Batman je američka TV serija koja se originalno emitirala na programu mreže ABC od 1966. do 1968. Protagonist je bio istoimeni strip-junak (koga je tumačio Adam West) i Robin, koji su se pod maskama borili protiv zločina koristeći razne futurističke naprave. Serija je stekla veliku popularnost, a u kasnijim decenijama, zbog camp estetike, i svojevrsni kult-status.
Kreatori : Bob Kane i Bill Finger (likovi)
William Dozier (serija)
Lorenzo Semple, Jr. (razvio za TV)
Glumci:
Adam West
Burt Ward
Alan Napier
Neil Hamilton
Stafford Repp
Madge Blake
Yvonne Craig (sezona 3)
Burgess Meredith
Cesar Romero
Julie Newmar (sezone 1-2)
Eartha Kitt (sezona 3)
Žanr : akcijsko-avanturistička, parodija
Broj sezona : 3
Broj epizoda: 120
Trajanje epizode : cca 25 min.
TV Kuća : ABC
[Figuring out a riddle]
Robin: The opposite of a girl is a boy!
Commissioner Gordon: You know I'm violently opposed to police brutality.
Catwoman: I'm not just pussyfooting around this time, Batman!
[about to zoom out of The Batcave!]
Robin: Atomic batteries to power. Turbines to speed.
Batman: Roger. Ready to move out.
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 3 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 64 rezultata)
Tema 893
Poruka 52,720
Serija 691
Filmova 399
Prijevoda 13,911
Član 9,550

Online korisnici (1)

1 član 24 gostiju 114 botova Ukupno: 139

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

570

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više