1. Serije
  2. Top of the Lake

Top of the Lake

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 35 rezultata)
Show 260

Ljubitelji televizijskog trilera posljednjih godina mogu birati između američke konfekcije forenzičara i zločinačkih umova, britanskog zlatnog standarda (a la Umorstva u Midsomeru), novopečenog skandinavskog noira (Ubojstvo, Most) ili pak francuskog hard boiled krimića kakva je Spirala zločina, no za one koji vole istraživati drugačije diskurse i ugođaje ugodno iznenađenje stiže u 2013. iz Novog Zelanda i to s jakim autorskim potpisom Jane Campion (Oscar za scenario filma Piano).
Četiri godine kasnije eto nam i sedmodjelne 2. sezone ove hvaljene serije pod radnim nazivom China Girl. Naslov više skriva nego otkriva, ali u osnovi to je i dalje priča o detektivki Robin Griffith. U sjeni vlastite prošlosti, ona mora istražiti slučaj neidentificiranog tijela koje je more izbacilo na plažu u Sydneyju.
Uz impresivnu kameru, zanimljivu glumačku postavu te iskusnu redateljsku ruku, možemo očekivati intrigantnu kriminalističku priču s feminističkom crtom i društvenim podtekstom koji će možda korespondirati s aktualnim problemima ostavljajući gledatelje s mnogo pitanja čak ako serija i ponudi neke odgovore.

Godina: 2013.
Mreža: SundanceTV, BBC Two
Žanr: Kriminalistički, Drama, Misterija
Glumci: Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan, Holly Hunter, Lucy Lawless, Thomas M. Wright, Skye Wansey, Geneviève Lemon, Robyn Malcolm, David Dencik
Uredio bilja • 13.04.2026. 17:53
0 0
Prva mi je ostala u lepom secanju, i iskreno se nadam da ce se ponoviti kvalitet iz prethodne sezone!
0 0
Stimpson
Prva mi je ostala u lepom secanju, i iskreno se nadam da ce se ponoviti kvalitet iz prethodne sezone!

Po onom što sam do sada vidio hoće. I dodatak! Iako ćete na IMDB, TVDB i slično ugledati kako se serija tek ima prikazati, odavno je izišlo svih 6 epizoda i može se doći do njih. Makar za arhivu. Iako nisam vidio nikakvih problema niti oko skidanja prve sezone.
0 0
bf1947(1)
Stimpson

Po onom što sam do sada vidio hoće. I dodatak! Iako ćete na IMDB, TVDB i slično ugledati kako se serija tek ima prikazati, odavno je izišlo svih 7 epitoda i može se doći do njih. Makar za arhivu. Iako nisam vidio nikakvih problema niti oko skidanja prve sezone.
Odlicno, hvala za informaciju iz prve ruke :beer2:
0 0
Prva sezona ima Američku verziju sa 6 epizida ako se dobro sećam.Gledao sam je davno kad je bila emitovana i od srca je preporučujem.
0 0
gledala sam prvu sezonu..svidela mi se serija..inace volim serije ovog tipa
0 0
kojega tipa? moz li malo... reci nesto? naceraj me da pogledam.
0 0
etto u opisu .. ;Di cemu moj komentar koji neces razumeti ili ti se nece dopasti..Kako god ova serija nije klasicna detektivska prica
0 0
cus necu razumjet, kako to odma zakljuci? znas da si mi sad familiju uvrijedila eo pucaju ovuda... bijesni crnogorci koji ne kapiraju top of d lejk serije... sram te bilo.
0 0
Ovu glumicu sto igra glavnu ulogu sam prvi put gledala u ovoj seriji..kasnije sam gledala neki bzvz film i jos jednu ne tako losu seriju..I ona mi ne pase.. ;Dne svidja mi kao glumica..nervira me..a opet serija mi se dopala
0 0
uh ne mogu bez tebe, cuemo se sjutra... 068/
0 0
Ziv bio za prevode! Uz "procurelu" epizodu "...thrones"-a, dve epizode "...lake"-a, sta ces lepse!!!  :beer2: Hvala majstore!!!
0 0
  NIsam znao da je izašla druga sezona. Gledaće se do zime.
0 0
dobra je prva epizoda
0 0
Veliko hvala bf1947(1) na prevodima !
0 0
Kume-Kume
Veliko hvala bf1947(1) na prevodima !
Sve u redu. Uživajte, ljudi!
0 0
Može li se gledati odmah 2 sezona ili su povezane?
0 0
Moze se gledati druga sezona bez prve..lako je povezati nesto malo sto ima veze sa prvom..no pogledaj i prvu sezonu..Meni inace izgleda da ce ova sezona bit bolja od prve..
0 0
vetar
Moze se gledati druga sezona bez prve..lako je povezati nesto malo sto ima veze sa prvom..no pogledaj i prvu sezonu..Meni inace izgleda da ce ova sezona bit bolja od prve..
Točno, može se gledati i bez prve. Iako je prva važna, zbog boljeg upoznavanja Robin Griffith. U drugoj se to već zna, ali se ne vidi. Što se tiče toga, koja je sezona bolja, stvar je ukusa. Prva je malo remek djelo Jane Campion, a ja za drugu ne bih to rekao :). Ali kažem, stvar je ukusa.
0 0
Jest tako je  ;Dsve je stvar ukusa.i od mene hvala na prevodima..inace sam u nekoj temi zahvalila svim likovima koji nam omogucavaju da gledamo dobre serije..Jos jednom , hvala!  ;D
0 0
Eto, kaj da velim. Završena je i druga sezona. Postavljena šesta epizoda. Dobro je, ali da sam uživao bez zadrške, nisam. Ipak mi je prva bila znatno bolja. :)
0 0
nesto su zbrzali drugu sezonu..hocu rec brzo mi se zavrsila
0 0
sunce ti hebem krvavo...  :smfor (9):
0 0
bf1947(1)
vetar
Točno, može se gledati i bez prve. Iako je prva važna, zbog boljeg upoznavanja Robin Griffith. U drugoj se to već zna, ali se ne vidi. Što se tiče toga, koja je sezona bolja, stvar je ukusa. Prva je malo remek djelo Jane Campion, a ja za drugu ne bih to rekao :). Ali kažem, stvar je ukusa.
U pravu si..mnogo je bolja prva sezona,nije joj ni blizu ova druga.Ucinio mi se pocetak dobar..ipak,promasaj.
0 0
Top of the Lake: Neprepoznatljiva i neodoljivo dobra Nicole Kidman u novoj sezoni

Druga sezona popularne serije, uznemirućuje novozelandske priče Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl) premijerno će se prikazati 18. rujna na streaming servisu Pickbox, u isto vrijeme kad je i zakazana i britanska premijera na BBC-ju.

Prošle su četiri godine otkad je kriminalistička drama redateljice Jane Campion Povrh jezera (Top of the Lake) osvojila svjetski auditorij svojom pomalo uznemirujućom pričom o nestaloj djevojčici iz novozelandske zabiti.

Serija je uznemirila duhove, gledatelji su se napokon uvjerili u neizmjerni talent glumice Elisabeth Moss (Momci s Madisona, Sluškinjina priča), a sada se vraća pojačana dvama velikim glumačkim imenima: Nicole Kidman i Gwendoline Christie (popularna Brienne of Tarth iz Igre prijestolja). Osim nove sezone koja počinje s emitiranjem na Pickboxu u ponedjeljak 18. rujna, isti će dan biti dostupan i cijela prva sezona.

Nicole Kidman s perikom, bez porculanskog tena

Nakon četiri godine stanke i iznimno uspješne prve sezone, na male ekrane se u velikom sjaju vratila kriminalistička drama Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl). Osim intrigantne priče, druga sezona donosi i jedno zvjezdano pojačanje. Oskarovka Nicole Kidman se seriji pridružila kao Julia, adoptivna majka djevojčice Mary koja je biološka kći detektivke Rachel Griffin. Uloga je napisana posebno za Nicole Kidman, a jednu od najljepših žena svijeta u novoj ulozi možete vidjeti bez šminke i zlatnih uvojaka. Sjedokosoj i pjegavoj Kidman koja utjelovljuje neurotičnu posvojiteljicu i tek outanu lezbijku uloga nevjerojatno pristaje jer prikazuje njezin talent u najsirovijem izdanju.

„Jane mi je rekla: ‘Želim da igraš ovaj lik. To je uloga u kojoj ćeš najviše zasjati’“, otkrila je Kidman o tome kako je dobila ulogu.

Iako su gledatelji nedavno imali priliku gledati Kidman u Oscarom nagrađenom filmu Lav (Lion), u kojem također glumi adoptivnu majku malenog indijskog dječaka, ovo je dijametralno suprotna uloga koja hrabro stupa na mračni teritorij ljudske psihe. Kompleksnost ove uloge se najviše podudara s njezinom hvaljenom izvedbom u Malim lažima (Big Little Lies) za koju je bila nominirana za nagradu Emmy.

Duga suradnja Kidman i Campion

Zanimljivo je napomenuti da je Povrh jezera jedina serija uz Twin Peaks koja je imala svoju specijalnu premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu, no i to da su dvije megatalentirane žene – Campion i Kidman – već surađivale. 1996. godine je Jane Campion režirala film Portret dame prema romanu Henryja Jamesa, a Kidman je uz Johna Malkovicha utjelovila glavnu ulogu, onu Isabel Archer.

No dvije žene vrlo su bliske i u privatnom životu jer je Kidman kuma Campioninoj kćeri Alice Englert koja u Povrh jezera glumi Kidmaninu posvojenu kćer Mary. Možda vam se ovo čini kao začarani krug privatnih i poslovnih prijateljstava i suradnji, ali lijepo je vidjeti darovitu ženu poput Nicole Kidman u izazovnim ulogama gdje fokus nije na izgledu, nego na dubinskoj psihološkoj karakterizaciji likova.

Nove epizode Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl) gledajte na streaming servisu Pickbox svakog ponedjeljka od 18. rujna.

index.hr
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 35 rezultata)
Tema 888
Poruka 52,651
Serija 686
Filmova 398
Prijevoda 13,842
Član 9,458

Online korisnici (0)

Nema članova 68 gostiju 119 botova Ukupno: 187

Trenutno nema prijavljenih članova.

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

287

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više