Prijava Registracija
  1. Početna
  2. TDDCrew Razbibriga
  3. OFF Topic
  4. Problem Wi-Fi brzine na android boxu

Problem Wi-Fi brzine na android boxu

1 gost trenutno čita ovu temu.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 35 rezultata)
Alfrede, evo teme.  :smfor (26):
https://www.youtube.com/watch?v=EBTgyOfORxw
0 0
Pozz
Zanima me nešto.Naime imam net brzine 35 Mbps. Na lapu preko wi fi-ja daje 31 Mbps a na Nexboxu 3,65Mbps.Wtf?
Da li je to normalno ili treba nekaj podesiti na android boxu.Čačkal sam po opcijama i niš nisam našel.
Svaka pomoć dobrodošla
lp
Series Rules
0 0
preko cega mjeris brzinu na tim uredjajima? ne mora da znaci ako ti je 35mbps da ce bit bas 35.
i normalno je ako ti je nakaceno na vaj faj vise uredjaja da brizna varira na istima. pustis YT, neki strim, nesto skidas... normalno je to sasvim.
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
Mjerim speedtestom .Nije to toliko bitno već me muči veliki nesrazmjer u brzinama 31 naprama 3.5

Redmi Note 2 with Tapatalk

Series Rules
0 0
nexbox je pretpostavljam, neka striming platforma?
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
Konkretno
https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_366819.html

Nađoh specifikacije nekog od tih uređaja:

2.4GHz WiFi (10 / 100Mbps Ethernet): It offers a more stable WiFi signal for you to enjoy higher quality video experience.

Kapiram da je 10mbps za wifi maksimalna brzina a 100 putem lan kabla. Kao što kompjuter može veće brzine od telefona. Prosto antenica il signal su te jačine da ne mogu veće brzine od tih ostvariti.
0 0
Sve to stoji ali da od max 10 Mbita vuće tek malo vipe od 3 Mbita.Da napomenem box je od routera udaljen 5 m bez prepreka tak da mu ništa ne smeta.Mislio sam da ima neka caka u podešavanjima boxa ali izgleda da nema jer sam sve isprobao pa će se net i dalje na njemu vuči ko gluha kuja izgleda
Thanx svejedno

Series Rules
0 0
Možda i jeste. Možeš li da ga priključiš na LAN i uđeš u njega preko pretraživača na neki od onih 192.168.X.X?
U manualu bi trebalo da piše tačan broj ako je moguće.
0 0
bravo, bas smo maloprije nekom ruteru ulazili u podesavanja, imase neki noviji interfejs pa se malo zabavismo.
uglavnom, mislim kao i svaki, imase te stavke u vezi limita brzine. udji na taj nacin, pa nafataj skrinove i baci odje.
c/p
0 0
Ima neki forum o kutijama  http://www.tvboxforum.com/showthread.php?tid=1028
Photo
0 0
faks86
Možda i jeste. Možeš li da ga priključiš na LAN i uđeš u njega preko pretraživača na neki od onih 192.168.X.X?
U manualu bi trebalo da piše tačan broj ako je moguće.
Trenutno radim i nisam doma ,probam sutra

Series Rules
0 0
Bon
Ima neki forum o kutijama  http://www.tvboxforum.com/showthread.php?tid=1028
Ovo trebam baš proučiti
Thnx

Series Rules
1 0
U podešavanjima za WIFI enkripciju u vašem ADSL modem ruteru ili klasicnom ruteru, iz ko zna kojih razloga kad ukljucite enkripciju da bude TKIP svaki box limitira net na 3 Megabita bez obzira imali vi realnih i 200, meni je na sva tri Boxa razliciti proizvodjači i wifi čipovi u boxevima protok bio limitiran na 3 megabita kad sam enkripciju za wifi promenio u AES rešio sam sve probleme sa brzinom. Nadam se da će Vam ovaj savet biti od velike pomoći pošto je moj limit 3 mega po boxu tme rešen.
0 0
kad promijenis enkripciju u taj AES, ima li kakvih posljedica po ostale uredjaje koji se kace na wless? poremeti li se sto?
c/p
0 0
Kod mene se nije pokazala nikakva posledica ako misliš na brzinu a i uopšte. Naprotiv boxevi su mi prodisali, kači se mnogo uređaja u vidu telefona, lap topova i sve fercera super, kako Apple tako i Android i Windows platforme, nisam uspeo da dokučim iz kojeg razloga svaki box limitira protok na 3 megabita kad je u pitanju TKIP karakteristicno je da Android telefoni i tableti nemaju taj problem već isključivo boxevi, kao što rekoh tri boxa imam u kući jedan je MXQ PRO, drugi X96, a treći X96 mini, razlićiti su i wi-fi čipovi u samim boxevima, i sva tri imaju limit na 3 megabita čim mi je enkripcija na TKIP, u jednom momentu sam na miniju uspeo da izvučem 3,5 megabita i to samo jednom. Čak sam lanom vezivao drugi ruter Apple Timecapsule pa koristio njegov wifi misleći da me sam ADSL modem zeza (jer mi je ponestajalo ideja šta da radim) i dobijao opet iste rezultate na wifi-ju. Čim sam promenio enkripciju na AES nisam izvlačio punih 10 koliko mi je deklarisan ADSL (čisto sumnjam i da mogu da izvučem maximalnih 10), ali sam lagano svaki put dobijao iznad 8Mbps (8,2 - 9) na speed testu na svim boxevima.

1 0
zonzexon
Kod mene se nije pokazala nikakva posledica ako misliš na brzinu a i uopšte. Naprotiv boxevi su mi prodisali, kači se mnogo uređaja u vidu telefona, lap topova i sve fercera super, kako Apple tako i Android i Windows platforme, nisam uspeo da dokučim iz kojeg razloga svaki box limitira protok na 3 megabita kad je u pitanju TKIP karakteristicno je da Android telefoni i tableti nemaju taj problem već isključivo boxevi, kao što rekoh tri boxa imam u kući jedan je MXQ PRO, drugi X96, a treći X96 mini, razlićiti su i wi-fi čipovi u samim boxevima, i sva tri imaju limit na 3 megabita čim mi je enkripcija na TKIP, u jednom momentu sam na miniju uspeo da izvučem 3,5 megabita i to samo jednom. Čak sam lanom vezivao drugi ruter Apple Timecapsule pa koristio njegov wifi misleći da me sam ADSL modem zeza (jer mi je ponestajalo ideja šta da radim) i dobijao opet iste rezultate na wifi-ju. Čim sam promenio enkripciju na AES nisam izvlačio punih 10 koliko mi je deklarisan ADSL (čisto sumnjam i da mogu da izvučem maximalnih 10), ali sam lagano svaki put dobijao iznad 8Mbps (8,2 - 9) na speed testu na svim boxevima.
Daj nam neku preporuku za box. Tu smo nešto raspravljali. Treba nam nešto da lepo tera 4k. I jaži mi dal se rutuju ima li potrebe uopšte. I sve to naravno za male pare xD

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk

Photo
0 0
Pozdrav Bon, što se tiče malo jačih modela a da nisu preterano skupi po specifikaciji bih izdvojio sledeći cena je u linku koji sledi, elem u pitanju je opet naglašavam po specifikaciji box koji ima dobro nahvaljen Amlogic 8 core s912 cpu (ako negde vidiš da ima s905w to je osiromašena varijanta s912tice ne kupuj) u kombinaciji sa 3gb rama i ARM t820 Gpu jedinicom dakle 4k hevc 10bit/12bit kao i HDR bi trebalo da radi bez poteškoća, a čim gura hevc (h265) svakako će gurati daleko manje hardverski zahtevniji h264. Takođe poseduje wifi chip koji podržava mrežu od 5ghz (u prevodu ne baca puno na daljinu, nema veliki domet ali je brži protok od klasičnog wifi-ja, što ti je od presudnog značaja ako želiš da gledas 4k putem wifi-ja), takođe poseduje Bluetooth 4.1 što je jako korisno ako imas neki audio risiver novije generacije pa možeš bežično da bacaš zvuk na risiver ili sa telefona/lap topa na sam box (modeli sa BT 2.0 umeju da krckaju zvuk ako slušaš mp3 od 320kbps o FLAC formatu i da ne pričam daleko je teži od Mp3-ja) i daleko brži data transfer ako radiš video cast sa telefona putem BT veze. Što se tiče root-a pojedini boxovi dolaze prerutovani dakle rutovani firmware je na njima fabrički instaliran iskreno smatram da root i nije toliko neophodan uglavnom ćeš koristiti čuveni KODI za stream ili gledanje lokalnog sadržaja (koji uz pomoć par korisnih pluginova može da se ušteluje da radi izuzetno brzo & pouzdano) a ako želiš da instaliraš neki paid app (uz rizik da mi post bute obrisan zbog eventualne reklame) preporučujem da koristiš Aptoide za to. Sve u svemu i sam ću naručiti ovaj box za mesečak dana. Pa ću moći da uradim lični rezime. Performase cena mu je jača strana jer sam gledao boxeve u ovoj kategoriji sa OVIM hardverom koji su iz nekog razloga (obično brand i neko fancy kućište) daleko skuplji. Naveo sam već da posedujem 3 boxa u kući u pitanju su boxevi sa quad core procesorima i njih nikako ne preporučujem za 4K, na papiru piše kako to sve gura bez problema ali u praksi je to velika laž. Što se tiče formata koje guraju tu nema laži, guraju hevc 8bit, 10bit ali maximalno 1080p za 4K neće ni da čuju a kamoli puste. Nemoj da se iznenadiš kad prikačiš box i dobiješ rezoluciju 720p a retko 1080p jer u zavisnosti od boxa (loadera koji koristi) budu limitirani na te rezolucije. Ali sam pronašao način kako da tu rezoluciju podignem uz par komandi u ADB-u da uvek bude ona koju želiš recimo pravi 4K a ne da pustiš 4K video a Kodi u sistemskim podešavanjima kaže da box radi u 720p rezoluciji (downscale). Čak i kad na samom boxu promeniš u display settings na recimo 1080p uđeš u sistemska podešavanja plejera ono stoji 720p. Imam rešenje za taj glitch. Takođe je važno ako želiš da gledaš 4K pogotovu 4K HDR da imaš dobar HDMI kabal. (Oni što stižu uz boxeve su krš). Kad uzmeš box javljaj da rešavamo glictheve ili bilo kakvu poteškoću.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao, ako te interesuje još nešto tu sam, piši.

Link ka Boxu
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_708566.html?wid=1433363
1 0
Hvala vrlo informativno :)
Pitao sam za rut zato što bi se možda moglo izvući nešto više iz nekog boxa.
Ili ako pukne sistem da bi se možda trebao da može novi firmware ubaciti.
Photo
1 0
Što se tiče root-a, (Android 7.0 pojedini su prerutovani i tu root fercera kao što sam pisao u prethodnom postu) za Android 7.1.2 sam čitao na raznim forumima da nemaju puno uspeha, pojedini su zakucali boxeve pa morali da rade sisteme sa OTG kablom dakle kačenje na PC, 1001 molitva zatim upload firmware-a na box, većina njih neuspešno i brickovali boxeve (brick je put bez povratka), sad ako lažu oni za ovo zakucavanje boxeva lažem i ja tebe, nisam nešto pristrasan root-u androida na boxu jer nisam pročitao da je neko nešto bitno više dobio na performansama ali su zato podizali temp. klokovanjem a svi boxevi nemaju aktivno hlađenje. Ali sam recimo sa druge strane obožavaoc jailbrek-a na Apple platformi (ipak kupiš premijum proizvod naravno očekuješ mnogo više a Apple softverski zaključan sa 500 katanaca za razliku od Androida koji nema 99% tih limita koje Apple forsira). Što se tiče firmware-a na boxu ima interni update app već instaliran od strane proizvođača na gotovo svim boxevima ovi sto rade X96 i X96 mini su jako ažurni i redovno izbacuju update za razliku ovih što rade MXQ. Što se tiče pucanja sistema na boxu ja iskreno još nisam iskusio to ali svakako preporučujem backup stock firmware-a neka ima za svaki slučaj. Custom firmware ako neko radi za određen box opet ide preko OTG-a retko preko SD kartice ili USB fleša ako to ne uspe uvek imaš stock koji si backupovao da vratiš. Ako se sistemski nešto pomrsi ima hard reset taster obično skriven u AV portu pa klasika čačkalica kao da resetuješ wifi ruter sve vratiš na fabričko stanje.
0 0
Jel ima neki softver za PC za rad sa boxovima? Kao Odin za Sansunga npr.
Ne bi ja da petljam ali me zanima kao opcija.
Verujem da su stabilni OS ali pre ili kasnije svaki sistem pukne.

Al dobro misam čitao detaljno... Uradiš bekap.... itd itd :)
Photo
0 0
Pa ovako u zavisnosti od modela CPU-a koji je u boxu koristi se odgovarajući softver za restore firmware-a na box u večini slučajeva pakuju AMLOGIC procesore u boxeve i za to postoji AmLogics Usb burning tool, ako imaš više USB portova na boxu samo jedan služi za OTG pa dosta njih kaže da neće da radi vraćanje firmware-a na box a nisu čak ni pokušali druge usb portove, na pojedinim modelima boxeva čak ispod samog porta i piše OTG ali dešava se da ljudi ne zagledaju i odmah na keca napišu ovo ne radi i slično. Ako se ne snađeš najbolje sa bacanjem boxa u download režim pošto opet od boxa do boxa ima metod kako se ubacuje u taj režim ima da se nadje tutorijala na netu kako i šta, za masu ima čak i na tube-u snimaka "korak po korak" od vezivanja otg-a i redosled držanja reset tastera i paljenja boxa tj zabijanja naponskog adaptera da uleti u download režim pa tako i eventualnog štelovanja burning tool-a za odgovarajući box. Ako nema na tube-u snimak sigurno ima tutorijal, nije ništa previše komplikovano, bude malo prpa kad radiš prvi put jer ono... nisi ni sam 100% siguran da radiš šta treba a kad probiješ led generalno svi boxevi sa Amlogic-om se vraćaju među žive na gotovo isti način (jedina razlika bude kako ubaciti box u download a burn na box gotovo identičan). Retko gde da imaš da čekiras neke stavke u burninhg tool-u u odnosu na druge modele.
0 0
Čitam ove tekstove i skužim da ništa ne kužim, totalni seljak i zbunjola. :? ??
Sve neki androidi , boxevi i sl. Moj domet je skinuti seriju , staviti titl i hdmi kabelom spojiti tv i laptop. :smfor (9):
Jedini android koji bi volio imati je android - klon koji će umjesto mene ići na delo. :smfor (27):

da su virus nazvali Hajduk ne bi nikad ušao u  Evropu
4 0
godm
Jedini android koji bi volio imati je android - klon koji će umjesto mene ići na delo. :smfor (27):

pošalji i menji jednog ;D
3 0
godm
Sve neki androidi , boxevi i sl. Moj domet je skinuti seriju , staviti titl i hdmi kabelom spojiti tv i laptop. :smfor (9):
Pazi te kutije nisu ništa drugo nego mali kompovi koji služe za eto gledanje. Mislim da su to pokrenuli ovi iz Kodi zajednice. Postoje mali kompovi zovu se Rapsbery. Ima tamo i tema o samogradnji. Elem da skratim. Kutije su smišljene da se spakuje Kodi da bi gledao razne sadržaje. Da li putem streama ili sa memorije. Ove sad što se masovno proizvode su uglavnom na android platformi. Kao i smartfoni i smart tv. Jer je android kao i Kodi open source tj slobodan za korišćenje modifikovanje itd. Ne možeš staviti Windows jer će ti Bil odrati kožu s leđa xD

Photo
2 0
Bon
godm
Pazi te kutije nisu ništa drugo nego mali kompovi koji služe za eto gledanje. Mislim da su to pokrenuli ovi iz Kodi zajednice. Postoje mali kompovi zovu se Rapsbery. Ima tamo i tema o samogradnji. Elem da skratim. Kutije su smišljene da se spakuje Kodi da bi gledao razne sadržaje. Da li putem streama ili sa memorije. Ove sad što se masovno proizvode su uglavnom na android platformi. Kao i smartfoni i smart tv. Jer je android kao i Kodi open source tj slobodan za korišćenje modifikovanje itd. Ne možeš staviti Windows jer će ti Bil odrati kožu s leđa xD

Baš tako Bon, planiram da počnem da se bapćem sa PI-jem, da izbegnem android što je više moguće, našao sam i lepo rešenje za boxeve dakle minimalni android i boot direktno u Kodi, LibreElec se zove i podržava masu boxeva, uz pomoć njega imaš na raspolaganju mnogo više resorsa za stream pogotovu ako je 4K u pitanju, što je najvažnije boot-uješ ga sa usb 3.0 flasha ili sd kartice klase 10 pošto su brzi i ostaviš firmware netaknut na boxu a ovamo se igraš sa Kodijem na iste načine kao što bi se igrao da je klasika instaliran samo imaš na raspolaganju više rama manji CPU usage, samim tim brzi odziv Kodija i bolji i stabilniji rad, više placa za buffer kad strimuješ, itd. A što se tiče PI-ja ono je jako interesantna priča i kao što rekoh baš planiram da se ozbiljno pozabavim time. Pa kad se pozabavim moći ću da iznesem konkretno šta i kako.

0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 2 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 35 rezultata)
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 58 gostiju 3 bota Ukupno: 62

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

62

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.