Čitam ove tekstove i skužim da ništa ne kužim, totalni seljak i zbunjola.

Sve neki androidi , boxevi i sl. Moj domet je skinuti seriju , staviti titl i hdmi kabelom spojiti tv i laptop.

Jedini android koji bi volio imati je android - klon koji će umjesto mene ići na delo.

Pazi te kutije nisu ništa drugo nego mali kompovi koji služe za eto gledanje. Mislim da su to pokrenuli ovi iz Kodi zajednice. Postoje mali kompovi zovu se Rapsbery. Ima tamo i tema o samogradnji. Elem da skratim. Kutije su smišljene da se spakuje Kodi da bi gledao razne sadržaje. Da li putem streama ili sa memorije. Ove sad što se masovno proizvode su uglavnom na android platformi. Kao i smartfoni i smart tv. Jer je android kao i Kodi open source tj slobodan za korišćenje modifikovanje itd. Ne možeš staviti Windows jer će ti Bil odrati kožu s leđa

Baš tako Bon, planiram da počnem da se bapćem sa PI-jem, da izbegnem android što je više moguće, našao sam i lepo rešenje za boxeve dakle minimalni android i boot direktno u Kodi, LibreElec se zove i podržava masu boxeva, uz pomoć njega imaš na raspolaganju mnogo više resorsa za stream pogotovu ako je 4K u pitanju, što je najvažnije boot-uješ ga sa usb 3.0 flasha ili sd kartice klase 10 pošto su brzi i ostaviš firmware netaknut na boxu a ovamo se igraš sa Kodijem na iste načine kao što bi se igrao da je klasika instaliran samo imaš na raspolaganju više rama manji CPU usage, samim tim brzi odziv Kodija i bolji i stabilniji rad, više placa za buffer kad strimuješ, itd. A što se tiče PI-ja ono je jako interesantna priča i kao što rekoh baš planiram da se ozbiljno pozabavim time. Pa kad se pozabavim moći ću da iznesem konkretno šta i kako.
Sent from my GT-S7582 using Tapatalk