Prijava Registracija

Windows

1 gost trenutno čita ovu temu.
Stranica 1 / 20 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 499 rezultata)

Koju verziju windows operativnog sustava koristite?

U tijeku
Pravila
Jedan izbor
Vidljivost
Prikaži rezultate svima
Fleksibilnost
Standardna pravila
Windows 7 28 (30%)
Windows 8 ili 8,1 4 (4%)
Windows 10 59 (63%)
Ne koristim Windows 3 (3%)
Windows Vista 0 (0%)

Ukupno glasova: 94

Prijavite se kako biste glasali.
Glasanje gostiju koristi trajni token u pregledniku. Brisanje podataka preglednika i dalje ga može resetirati.
Tema je zaključana.
Planiram transfer sa sedmice na desetku, ali nikako da napravim taj sudbonosni korak.
Isplati li se i kakvo je stanje s podrškom?
Je li moguće SW dovesti u red? Imali li problema s padovima?
Sve vezano za ovu problematiku...
Prijedlozi i savjeti onih koji su taj korak napravili su dobrodošli.
0 0
Evo samo kratko: nedavno sam prešao sa sedmice na desetku. Čini mi se dosta fluidnija, brža, manje joj vremena treba za podizanje. Malo vrimena triba za naviknuti se na novi izgled, ali ja sam zadovoljan viđenim. E sad, što se SW tiče, ja imam problem da nikako ne mogu dobiti sliku. Ostalo se uštela bez frke, ali sliku nikako ne mogu dobiti. Imam K-Lite instaliran, pokušao sam ga uštelati kao i u sedmici (ono, makneš Direct Vobsub i one fore), čak ga deinstalirao i stavio samo ffdshow, MPC, nije pomoglo. Eto, čisto iz prve ruke.
Moja žena je najbolji golman na svitu, sve živo mi brani!
0 0
Toga me i najviše strah da mi SW bude zapinja. Sad mi se opet dogodilo da mi zamrzne SW i uništi prijevod  :smfor (9):
Završija s prevođenjem i taman krenija na ispravljanje tajminga kad je odlučija lansirat mi odjeb i sad moram ispočetka.
Zato bi se i prebacija na desetku, nemam više snage borit se sa SW-om.
0 0
james
Evo samo kratko: nedavno sam prešao sa sedmice na desetku. Čini mi se dosta fluidnija, brža, manje joj vremena treba za podizanje. Malo vrimena triba za naviknuti se na novi izgled, ali ja sam zadovoljan viđenim. E sad, što se SW tiče, ja imam problem da nikako ne mogu dobiti sliku. Ostalo se uštela bez frke, ali sliku nikako ne mogu dobiti. Imam K-Lite instaliran, pokušao sam ga uštelati kao i u sedmici (ono, makneš Direct Vobsub i one fore), čak ga deinstalirao i stavio samo ffdshow, MPC, nije pomoglo. Eto, čisto iz prve ruke.
Ja sam imao isti problem s slikom... ali nisam na K-Lite već na onim Shark007 kodecima... pošto mi je 64-bitni sustav postavke sam radio samo za 64 bitni... i nisam imao slike... tek nakon što sam podesio kodeke i za 32-bitni sustav sam dobio sliku
koristim SW portable i nisam primjestio rušenja iako nisam nešto previše vremena proveo prevođenjem :P
Kako kodeci moraju biti podešeni imaš na PO... nemam sada vremena to prebacivati ovamo...
Što se Win 10 tiče ja sam isto prije nekih mj dana prešao i za sad sam dosta zadovoljan... kad se navikneš na novo sučelje a ja još nisam hehehe bit će vrh
0 0
Ja sam još na verziji 2.51. Sad jednostavno prevodim slušajući, a onda pregledam nakon završene obrade. Kad budem imao više živaca, poskidati ću sve pa iznova poinstalirati.  :smfor (10): :smfor (10):
0 0
james
Ja sam još na verziji 2.51. Sad jednostavno prevodim slušajući, a onda pregledam nakon završene obrade. Kad budem imao više živaca, poskidati ću sve pa iznova poinstalirati.  :smfor (10): :smfor (10):

Me too  :lol2:. Nekako nemam volje sve ispočetka. Na poslu imam najnoviji SW. Ne triba ti govorit koliko puta sam ga upalija i pokuša prevodit
0 0
james
Jesi probao raw video u ffdshow video config staviti na all supported?
MarMar
Planiram transfer sa sedmice na desetku, ali nikako da napravim taj sudbonosni korak.
Sredio na poslu kolegicama da se vrati sa desetke na sedmicu... Toliko o mom susretu  sa tim OS-om.
Photo
0 0
ja sam isto bio presao s 7 na 10 ali ok je ona brza je istina, ali mi je 8,1 puno bolja,  radi mi sve kao i na 7 mici a 8,1 je brza od 7 mice kao i 10 ka..

a nisam se morao ni puno muciti oko povratka, samo instaliram 8,1 novu i s acronisom si vratim back up
0 0
[quote author=Veleno id=1838]
james
Jesi probao raw video u ffdshow video config staviti na all supported?

Hvala stari puno! Isprve nije upalilo, ali sam večeras reinstalirao i K-Lite i SW, ponovo uštelao i trenutno ima slike! Mislim da problem i jeste bio u tom "all supported" :bear3:
0 0
MarMar
[/quote]
Sredio na poslu kolegicama da se vrati sa desetke na sedmicu... Toliko o mom susretu  sa tim OS-om.

Znači ne prelaziti na desetku? Čuo sam od dosta ljudi da ima problema s njom, ali sam se nadao da su do sada riješili probleme.
Moram kupiti OS za službeni komp pa sam u problemu što uzeti, jedni govore 10-ku, drugi 8.1.
Nisam pametan, ne bih htio bacati lovu.
Za privatni me nije briga, ako mi se ne svidi, ima torrenta  ;D
0 0
A tako ti je to moj Mare.... nekom valja nekome ne... ja sam već mjesec dana na 10ki i zadovoljan sam tako je bilo i sa osmicama... svi su ih pljuvali a meni su bile sasvim OK
Mislim da se nećeš zajebat ako uzmeš 8.1 ili 10
0 0
Josip
A tako ti je to moj Mare.... nekom valja nekome ne... ja sam već mjesec dana na 10ki i zadovoljan sam tako je bilo i sa osmicama... svi su ih pljuvali a meni su bile sasvim OK

Kakav si za odraditi frendu instalaciju?
Ti donesi ruke ja ću pivo  ;D
0 0
MarMar
Josip

Nije problem samo reci koji će OS... ako je za kućnu uporabu ja bi tu stavio win 7
e jedino sada s vremenom ne znam kako stojim ovih dana... sada idem na ekonomski faks vidit za neki posa
0 0
Josip
MarMar
Josip

Nije problem samo reci koji će OS... ako je za kućnu uporabu ja bi tu stavio win 7
e jedino sada s vremenom ne znam kako stojim ovih dana... sada idem na ekonomski faks vidit za neki posa

Kućni mi je na sedmici, ali počeo me malo zajebavat pa ni sam nisam pametan šta da radim.
Za posao moram kupiti desetku pa se onda čujemo.
Imali li 8.1 besplatni upgrade na desetku ako mi s vremenom dođe da se prebacim? Ako ima, možda bi to bila najbolja opcija za kupovinu.
Ima li tko koju pametnu na ovu temu?
0 0
MarMar
Josip
MarMar
Josip

Kućni mi je na sedmici, ali počeo me malo zajebavat pa ni sam nisam pametan šta da radim.
Za posao moram kupiti desetku pa se onda čujemo.
Imali li 8.1 besplatni upgrade na desetku ako mi s vremenom dođe da se prebacim? Ako ima, možda bi to bila najbolja opcija za kupovinu.
Ima li tko koju pametnu na ovu temu?
Dogovorit ćemo se [emoji6]
Ja sam imao piratsku 7icu i ponudio mi upgrade na 10ku orginal haha
E sad koliko će trajat pitaj Boga

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

0 0
Ja sam imao originalnu sedmicu pa je isao besplatan upgrade na desetku.Ako mislis to napraviti,bilo bi dobro u slijedecih petnaestak dana,akcija im je do 25.7. ili tako nesto.

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

0 0
james
Ja sam imao originalnu sedmicu pa je isao besplatan upgrade na desetku.Ako mislis to napraviti,bilo bi dobro u slijedecih petnaestak dana,akcija im je do 25.7. ili tako nesto.

Nije mi greda zato što je razlika u cijeni sedmice, osmice i desetke 50-ak kuna. Mislim da ću ipak uzet desetku.
Očekuj pilanje preko poruka ako zapnem  :smfor (6):
0 0
Nema frke,samo daj he,he!Mislim da nece biti frke,ovo ide ful lagano,i upgrade i cista instalacija,jedino tribas biti spojen na net.

0 0
Naručena desetka, dolazi u ponedjeljak  :chickdance:
0 0
MarMar

onda će SW da radi kao podmazan  :happy2:
0 0
hyde_sb
MarMar

onda će SW da radi kao podmazan  :happy2:
Nadajmo se  :smfor (6):
0 0
Ako se pod SW se misli na Subtitle Workshop, onda ću potvrditi da radi uredno na win10. Barem onaj dio koji meni treba, a taj je uštimat vrijeme na titlovima, ebga, ja sam jedan od onih koji ne prevode... :(

Za ffdshow, klite, shark is ostale "codechell neizbježan" pakove ne mogu ništa potvrditi - te stvari ne idu odavno na moj PC (razlog: pored VLC ne želim ništa drugo).
0 0
Za sve nedoumice oko Subtitle WorkShopa i Windowsa 10.
Stalno čitam da nema slike i da su to opaki problemi. Nekidan sam napravio "čistu" instalaciju Windowsa 10 x64.
Kako od pamtivjeka koristim Media Player Clasic - Home Cinema instalirao sam ga u sklopu K-Lite paketa.
Nakon toga sam instalirao Subtitle Workshop 6.0b. (naravno da si nisam s prijašnje instalacije prebacio skripte i podešenja jer sam malo "bedast" ponekad.)
Uglavnom, kad se pokrene SW jedna od najbitnijih stvari je Kliknuti na "ekran" videa desnim klikom miša i odabrati opciju Video Renderer i sa default prebaciti
na VMR9. Jedino tako SW možete nagovoriti da vam prikaže sliku.

Ako sam petljavo objasnioi ne shvaćate što sam nadrljao, pišite, pa ću pokušati drugačije ;)
Photo
0 0
Odlično si objasnio, kvaka je što jednako kao i stari Subtitle Workshop 2.51, i ovaj "novi" 6.0b kad oćeš preview od mp4 ili mkv te otpili i veli "not a video file".
Ukoliko ne staviš codec pack. Neki. Po vlastitom izboru. Bez obzira odabrao ti video renderer default ili WM9.

To nema veze s windows 10 doduše, sam sam sebi zabranio stavljat codec packove na računalo jer sam jednom završio da umjesto filma/serije gledam u crni ekran i pomoći nije bilo bez reinstalacije windowsa:
https://en.wikipedia.org/wiki/DirectShow#Codec_hell

Ne znam, valjda je ekipi problematično bilo za preview koristiti player kojem ne trebaju codec packovi (VLC).

Ali i dalje velim, Subtitle Workshop radi na windows10. Ne može ne radit. :)
0 0
E, tu se moramo složiti da se prestajemo slagati. Za "codec hell" je kriv korisnik koji se natječe u klikanju next-next-next-finish/close bez da išta pročita jer mora raditi po defaultu, pa i ako ne radi, ne makne prvi a instalira drugi codec. Imam takve "mušterije" od početaka računalstva. Kad je riječ o Subtitle Workshopu, sve verzije su još uvijek zastarjele. Imaju puno "lošeg i prljavog" koda. Previše toga nije definirano, postoje problemi s Administratorskim ovlastima koje su "novost" i slično..
Tko se zna pozabaviti problematikom rješava sliku, zvuk i konfiguriranje prilično brzo.
Photo
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Tema je zaključana.

Brzi odgovor

🔒 Tema je zaključana.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 1 / 20 Prikazano od 1 do 25 (ukupno 499 rezultata)
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 26 gostiju 5 botova Ukupno: 32

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

39

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.