Ja definitivno nemam u svojoj kanturini (znam da nemam jer nekad davno sam htio igrati se s bitlockerom).
Ne znam imaš li ti ili nemaš, ali pogledaj u BIOS-u pod security ili pod advanced.
Ako je CPU intel, potraži PTT pod PCH postavkama. Ako je AMD potraži fTPM.
Ili vidi sa CPU-z aplikacijom model matične ploče pa provjeri u manualu gdje je ta postavka ako postoji - manual za matičnu proguglaj daju se svi naći u pdf formatu.
AMD FX 6300 je u pitanju, gigabyte 970a-ds3p matična. Nisam uspeo pronaći.
Kako ja radim kao IT podrška i poznanici to znaju, već sam posijedio od objašnjavanja da im se svijet nije srušio zato jer su dobili poruku od HealthChecka da im PC ne može win11, da ne treba trčati s prelaskom na win11 i da win10 neće postat sutra neupotrebljiv.
Ja ću sigurno nadogratiti komp svoj da odgovara jer hoću 11 da instaliram, plus android aplikacije a da ne moram onaj bluestacks.
Nekako mi prebrzo dolazi windows 11, plus mi je čudno to jer su rekli da je windows 10 poslednja verzija.
Ono čega se bojim, to je da se istorija ne ponovi. Svaka druga verzija bude fuš(na neki način). XP vrh, vista smor, sedmica vrh, osmica smor, desetka vrh.