Stranica 1 / 12
Prikazano od 1 do 25 (ukupno 297 rezultata)
#onokad (pro)čitate dobru knjigu i baš morate podijeliti s ostalima
English transcripts? Where we're going, we don't need english transcripts.
0
0
Poslednja koju sam pročitala u originalu, pa odmah potom i u srpskom prevodu. Kod nas je prevedena kao Putnik sa Cejlona. Živopisna, sentimentalna, topla priča, a ipak na momente surova.
ne čitam, dovoljno mi je bilo književnosti i povijesti na fakultetu
0
0
Ni ja ne citam , vise volim da pogledam dobar film ili seriju .
0
0
Pročitao nakon dužeg vremena. Ekstra, ekstra. Nema se što reći na ovo nego stvarno moćan serijal, moćan i zarazan. Nije ni čudo što vlada ovakva zaluđenost HP.
Napeta i veoma zanimljiva knjiga. Pretpostavio sam i pogodio kraj pa joj dajem ocjenu 4/5. Priču pratimo iz perspektive tri žene tako da je veoma dinamična i čita se u dahu. Mislim da film neće biti nešto posebno.
2
0
shunja
Pročitao nakon dužeg vremena. Ekstra, ekstra. Nema se što reći na ovo nego stvarno moćan serijal, moćan i zarazan. Nije ni čudo što vlada ovakva zaluđenost HP.
čitao davnih dana, možda bi bilo dobro napraviti nekakav maraton da se malo podsjetim i onda još ubaciti najnoviji sequel...
0
0
Počeo sam čitati novi dio ali iskreno, sačekat ću prijevod.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
0
0
Orhan Pamuk "Zovem se crvena" Izniman prikaz Istanbula 16. stoljeća, s naglaskom na zajednicu iluminatora (osmanski slikari/minijaturisti koji rade na vizualnom opremanju knjiga). U pozadini svega je religijski sukob, ubojstva potaknuta vjerskim fundamentalizmom. Svako poglavlje priča drugi POV lik, ali za razliku od GRRM-a, u prvom licu. Knjiga koja je Pamuku donijela Nobela.
0
0
Davno sam je pokušao Crvenu, ali jednostavno mi nije legla; morat ću joj dati novu priliku.
0
0
Pamukov Snijeg mi je išao jako teško, jedva sam ga završio. Vrlo informativan za razumijevanje turskih problema sa islamizmom/sekularnošću, no meni nekako teško čitljiv. Crvena ide puno lakše. Također, preporučam "Češljugar" Donne Tart.
0
0
M. R. Carey
Melanie je posebna djevojčica. Dr.Caldwell je naziva »naša mala genijalka«. Svakog jutra Melanie čeka u svojoj ćeliji da dođu po nju i odvedu je u razred. Kad uđu u ćeliju, Narednik drži u nju uperenu pušku, dok ju dvojica vojnika vežu za njezina kolica. Melanie misli da ju oni ne vole. Ona se šali da ih neće ugristi, ali oni se ne smiju. Melanie voli učiti, zbrajati i slušati o svijetu izvan njihove učionice i dječjih ćelija. Najviše voli kad im njezina najdraža učiteljica, gospođica Justineau čita iz velike knjige grčke mitologije i kad im priča o svijetu prije Raspada i prije nego su se pojavili proždrljivci…
OCJENA: Po meni je ocjena 3.5 od 5. Knjiga definitivno zaokupi pažnju i ne možete je tako lako ispustiti iz ruku, uvela je neke inovacije u zombijevski žanr, ali po meni nije ništa previše bolja od nekog dobrog zombi-filma ili dobre epizode of The Walking Dead-a. Ako volite zombije, svakako pročitati.
Inače, snimljen je i film.
0
0
Paula Hawkins
Rachel svako jutro putuje vlakom na posao. Zna da će svaki dan vlak stati uvijek na istom semaforu, s pogledom na niz vrtova iza kuća. Jedna će joj kuća posebno zapeti za oko. Umislit će si da poznaje njezine stanare i nazvat će ih Jess i Jason. Njihov život – kako ga ona vidi – savršen je, za razliku od njezina koji se nakon razvoda počeo raspadati. A onda će se dogoditi nešto šokantno. Samo na minutu, prije nego što vlak krene dalje Rachel će shvatiti da život idilične obitelji nije tako savršen. Sve će se promijeniti, savršena će obitelj završiti na naslovnicama novina, a Rachel u njihovoj kući i postati dio života koji je dotad samo gledala iz vlaka.
OCJENA: Solidan triler (proglašen najboljim na GoodReads 2015.), svakako za sve one koje ih vole i tristotinjak stranica se pročita začas. Ja do kraja nisam pogodio krivca i koji se vrag tu uopće događa, ali mislim da bi neki promućurniji um uz malo promišljanja lako mogao pohvatati konce. Ono što mi je najveći minus je da ne postoji niti jedan lik koji je mrvicu pozitivan i za kojega biste navijali. Bilo bi mi sasvim svejedno da je bilo tko od njih ubojica, mrtav ili živ. Ocjena, 3 od 5.
Snimljen je i film.
0
0
gledat će se oba filma
0
0
hyde_sb
gledat će se oba filma
To je jasno, jer je poznato da Ivana ne čita ništa. Dosta se je ona načitala na faksu (vidljivo iz priloženih izvrsnih titlova) pa će sada samo gledati I ja sam pristalica tog pristupa, ali su razlozi pomalo drugačiji. Slabo vidim a nemam para za bolje naočale(ri).
If two people always agree, one of them is unnecessary
0
0
bf1947(1)
To je jasno, jer je poznato da Ivana ne čita ništa. Dosta se je ona načitala na faksu (vidljivo iz priloženih izvrsnih titlova) pa će sada samo gledati I ja sam pristalica tog pristupa, ali su razlozi pomalo drugačiji. Slabo vidim a nemam para za bolje naočale(ri).
da je Ivana načitana, ne bi morala sve provjeravati na internetu
0
0
E tu se varaš! Ja bez lažne skromnosti mislim da sam načitana, pa opet pitam ili Gugl ili Ivanu.
https://www.youtube.com/watch?v=EBTgyOfORxw
0
0
bilja
E tu se varaš! Ja bez lažne skromnosti mislim da sam načitana, pa opet pitam ili Gugl ili Ivanu.
ne provjeravam ja engleski već neke činjenice koje spominju (knjige, povijesne ličnosti, itd.), ono što ti već znaš
0
0
hyde_sb
bilja
ne provjeravam ja engleski već neke činjenice koje spominju (knjige, povijesne ličnosti, itd.), ono što ti već znaš
I to što znaš, jednom zaboraviš pa nije zgoreg proveriti.
https://www.youtube.com/watch?v=EBTgyOfORxw
0
0
Ako imate problem sa samim sobom i sa drugima, i ako mislite da ste vi uvek u pravu i da imate "izgovore"i "opravdanja" za vase postupke, toplo preporucujem ovu knjigu.
2+2=4 Psihološki vodič za svaki dan: samo za pametne http://www.delfi.rs/knjige/9523_224_psiholoski_vodic_za_svaki_dan_samo_za_pametne_knjiga_delfi_knjizare.html
0
0
[size=10pt]
William Ryan - Sveti lopov
[/size]
Moskva. Godina 1936. Početak Staljinova terora. U oskvrnutoj crkvi pronađena je mlada žena a njezino izmasakrirano tijelo izloženo je na oltaru kako bi svi mogli vidjeti zastrašujući prizor. Kapetan Aleksej Dmitrijevič Koroljev iz moskovskog Milicijskog odjela za kriminalistička istraživanja preuzima slučaj. Međutim, kada se otkrije da je žrtva američka državljanka uključuje se i NKVD, najzloglasnija ruska državna organizacija. Dok broj unakaženih žrtava raste, a pritisak odozgo postaje sve snažniji, Koroljev se počinje pitati kome uopće može vjerovati i tko su zapravo pravi kriminalci u Rusiji kojom vladaju strah, čistke i glad. Uskoro, kapetan shvaća da nisu ugrožena samo njegova moralna i politička načela, nego i goli život…
Iako sam je baš, baš razvukao, knjiga mi se skroz svidjela. Dobro opisana atmosfera, napeto od početka do kraja. Nadam se da će prevesti i ostale dijelove.
0
0
shunja, sve što ti sada moraš čitati je Oblikovanje metala deformiranjem
0
0
hyde_sb
shunja, sve što ti sada moraš čitati je Oblikovanje metala deformiranjem
Nažalost, počeo sam čitati Kradljivicu knjiga.. Vjerujem da ću i nju razvući, ali javim komentar...
Oblikovanje metala deformiranjem sam već počeo čitati i za sad je ekstra!
0
0
shunja
Nažalost, počeo sam čitati Kradljivicu knjiga.. Vjerujem da ću i nju razvući, ali javim komentar...
ako išta zna, moj komšo zna napisati knjigu
0
0
hyde_sb
shunja
ako išta zna, moj komšo zna napisati knjigu
Ekstra je, genijalac!
0
0
shunja
...počeo sam čitati Kradljivicu knjiga.. Vjerujem da ću i nju razvući, ali javim komentar...
meni je bila odlična
0
0
Premjesti temu
Odaberite odredišni forum
Spoji teme
Odaberite odredišnu temu (ID)
Preimenuj temu
Preimenuj temu
Potvrda brisanja
Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.
Brzi odgovor
Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.