1. Serije
  2. Fargo

Fargo

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 4 / 5 Prikazano od 76 do 100 (ukupno 114 rezultata)

Braća Coen su sa  prenaglašavanjem dali izuzetne  likove,možda se neko ne seća tačno o čemu se radi u filmu, ali će se uvek sećati tih likova iz njega i da- vuče  na parodiju  jer im je cilj bio da predstave američko društvo na iskarikiran način.

Ipak ne treba zaboraviti da je film umetnost,sa svojim načinom izražavanja kritike društva i da nije uvek cilj realistično prikazivanje nekog događaja,bez dublje poruke...i da, hvala što još postoje filmovi koji teraju na razmišljanje.  ;D
6 0

Dala si Kat, odlican komentar.Nemam sta ni da dodam ni da oduzmem! :clapp
1 0
16. aprila izlazi 4. sezona.
0 0
a dako izbace vise trejler ne vidjeli se.
1 0
Pogledao prve dve ep nove sezone, deluje ok za sada videcemo dalje.  ;D
1 0
Svaka od dosadasnjih sezona fantasticna na svoj nacin. Meni osobno prva najdraza. Jedva cekam poceti novu sezonu i imam velika ocekivanja. Preporucam seriju odgledati svakako u komadu, ne tjedno jednu epizodu. Gubi se atosfera u tjednom gleanju.
0 0
Nesto mi ova sezona ne pase..tri epizode sam odgledala..gledacu do kraja,no nesto mi nije..
0 0
Obožavam film Fargo, kao skoro sve što su napravili braća Coen (barem one ranije radove), ali serija me "izula iz čizama". Sve 3 sezone su dobre, svaka na svoj način, neka više atmosferom i nadrealnošću, neka humorom, neka pričom... da je bar više ovakvih serija, eh...
0 0
Slažem se odgledao sam prve tri sezone i svaka od njih mi je bila odlična. Sve zadržavaju cohenovsku otkačenost na koju radnja ne pati. Također uspijevaju privući poznate glumce koji se odlično uklapaju u seriju. Sačekati ću kraj četvrte sezone pa ću ju pogledati. Ocjena prve tri sezone 8.5/10
0 0
ali druga sezona...
Photo
2 0
Uglavnom kod serija od kojih puno očekujem sačekam da se završi sezona, pa odgledam u nekoliko dana, ali sada nisam mogao da izdržim i krenuo sam bez obzira što se Fargo 4 neće završiti do kraja novembra. Em je ponuda slaba, em je to Fargo! Nakon četiri epizode mogu reći da je uprkos nekim manjkavostima to i dalje serija koja ima taj Coen i Hawley potpis. Chris Rock mi nikako ne leži kao mafijaški boss (otprilike kao Vince Vaughn u True Detective 2), Salvatore Esposito se za nijansu previše kerebeči (iako me je baš obradovala činjenica da je tu, kao svojevrsno priznanjeGomorri), ali zato Jessie Buckley „razbija“. Ostali korektni ili i više od toga. Priča, kao i uvek kad su tu Coeni, subverzivna, mračna i duhovita istovremeno, sa nizom scenarističkih draguljčića i likova koji se pretvaraju da su nešto drugo, što je osnova američke vrednosti kako je zaključio Ebal Violante u raygovoru sa Doctorom Senatorom.
3 0
Gledao prvu sezonu, odustao od druge posle jedne ili dve epizode, možda se i vratim da pogledam kad mi baš bude dosadno.
Sve u svemu serija me nije oduševila, neka srednja žalost.
0 0
filmsman

Ne slazem se. Pogledajte ponovo film i prvu sezonu serije pa ce vam se sam nametnuti odgovor.Film je iz danasnje perspektive previse izkarikirao likove ,likovi maltene deluju poluretardirano...
Ja sam stara škola pa ne dam na film  :smfor (6):
Film treba staviti u kontekst vremena kada je nastao - bilo je to pravo čudo, nešto neviđeno, prodrmalo Holywood... a sad, naravno da je iz perspektive današnjeg vremena malo karikiran, ali to je stvarno i bila namjera
1 0
Karikiranost likova i situacija je bio jedan od trade marks braće Coen (The Hudsucker Proxy, Barton Fink, Burn After Reading...).
I ako to nekoga smeta onda ih neće gledati... Ali, zar nije i serija nastavila upravo sa tom karikiranošću, što je meni odmah
upalo u oči, do te mjere, da sam išao provjeriti da nisu braća možda imala prste i u seriji...  :clapp
0 0
Na 9 sam epizodi. Moram reći da da im dobrih i loših delova. Pošto puno nešto i nisam očekivao od ove sezone, prilično sam zadovoljan sa ovih 9ep.
0 0
Završio Fargo 4. Ono što sam napisao ranije delimično važi i sada, ali da budem maksimalno jasan: sve zamerke su samo insistiranje na detaljima koje, u krajnjem slučaju, predstavljaju moj vrlo subjektivan pogled koji je proizvod ličnog senzibiliteta, te vrlo laičke i ,često, nedovoljno pažljive analize viđenog. Kada govorim o bilo kojoj sezoni ove izvanredne franšize ili o čudesnom filmu koji ju je pokrenuo, zapravo govorim o delima koja me opčinjavaju od početne ideje do krajnje realizacije. Gomile simbola, skrivenih značenja i poruka upakovanih u čvrst scenario i nesvakidašnju režiju mi vrlo brzo stave do znanja da će to biti jedna od najboljih serija u tekućoj godini. Gde ću, uostalom, videti tornado koji dolazi iz A Serious Man (iz epizode sa mnoštvom referenci na radove braće Coen) i u odsudnom momentu obračuna Calamite i Milligana usisava obojicu? E sad, da li je sve to slabije u odnosu na neku prethodnu sezonu, za ovu godinu nije ni bitno.
1 0
I ja sam završio gledanje još pre nekoliko dana, na kraju solidna sezona ali najslabija od svih predhodnih, ako bi ih poredili.
Počela je dobro ali zbrzaju sve na kraju. To je neki recept koji je upropastio mnoge serije i sezone.
0 0
Prve dve sezone su mi bile ok, trecu jos nisam poceo da gledam ali verovarno da hocu, jer vidim da u cetvrtoj igra Kris Rok, pa da vidim i njega u ovoj ulozi i u drugacijem zanru. U principu serija nekad na momente bude dosadna, nekad ume da drzi paznju, a sto se tice glumaca nisu losi, Ted Danson, Bob Odenkirk, mada meni bilo smesno da vidim Brad Garett ( Svi vole Rejmonda).
0 0
Prva sezona sa Frimenom i Bili Bob Tortonom je bila vrh i nekako najbliža tom Koenovskom duhu.
Druga je isto bila solidna, posebno onaj deo sa mesarom i njegovom ženom, ali onda uleteše leteći tanjiri  ;D
Treća mi je nekako najbleđa, a četvrtu se još nisam nakanio da pogledam.
0 0
Sto se tiče letećih tanjira,braca Koen,genijalci su veoma dobro osmislili to.U vremenu radnje druge sezone u Minesoti se desilo ovo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Val_Johnson_incident

Sve je to u duhu 70-tih i tadasnje opsesije NLO fenomenima.
6 0
fala ti dvkv, ja sam totalno zaboravio na ovu sezonu.
virnucu prvu nocas.
0 0
ok mi je prva, mozda sto i nijesam imao neka ocekivanja. nije bas fargovska ali bilo je situacija i pogotovo likova koji su me podsjetili na zlatno doba serije.
kako se zoves?
-doktor senator.
to vam je ime?
-jes.
a ko vam ga je dao?
-majka.
kako se ona zove?
-gospodja.

i naravno, neodoljivo sjebana sestra mejfaluer... e sto je ono majko mila.
1 0
coa
virnucu prvu nocas.

Nema na čemu. 1. sezona je najbolja. Ova zadnja mi je najlošija. :smfor (9):
1 0
bas spora druga ep. iz dva dana sam je gledao. jos uvedose 3 nova lika.
rok i svarcman su mi zasad promasaji samo takvi. u rangu brodija iz blajndersa i vona iz td. ma i gori... tacno jos fali da ubace dzervejsa ka vodju nekog klana.
a i predugacke epizode.
mejflauer zato raznosi. svaku scenu krade. blaza verzija ledzerovog jokera - hospital.
Photo
0 0
dvkv
coa
virnucu prvu nocas.

Nema na čemu. 1. sezona je najbolja. Ova zadnja mi je najlošija. :smfor (9):

Prva sezona je odlicna, vrhunska gluma Billy Bob Thorntona.

Druga sezona takodjer odlicna, fenomenalan Hanzee.

Treca sezona vec losija, ali gledljiva.

Cervrtu nikako da se nakanim, ne vidim Chris Rocka u ovom zanru.
1 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 4 / 5 Prikazano od 76 do 100 (ukupno 114 rezultata)
Tema 889
Poruka 52,661
Serija 687
Filmova 398
Prijevoda 13,858
Član 9,484

Online korisnici (1)

1 član 333 gostiju 151 botova Ukupno: 485

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

1055

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više