1. Serije
  2. Fargo

Fargo

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 5 / 5 Prikazano od 101 do 114 (ukupno 114 rezultata)
Pocela sam seriju i zbog Chris Rocka sam odustala.Sto ti je visoko misljenje o sopstvenom talentu i ambicija da se oprobas u zanru koji nije onaj po kome si proslavljen. :smfor (9):.
Mozda je trebalo da nastavim,videcu iz komentara ovde.
1 0
olifant se pojavio u trecu i jopet je marsal... po ure sam pogledao i bijase znatan apgrejd u odnosu na drugu.
givens mormon.
2 0
coa
olifant se pojavio u trecu i jopet je marsal... po ure sam pogledao i bijase znatan apgrejd u odnosu na drugu.
givens mormon.

ako ima Givensa, ima i gledanja ;D
1 0
ne mogu danas... moram na cestitku... tu mi ode stoja ne pitaj... a u kredite sam... a u pm...
Photo
1 0
Solidna četvrta sezona, čiji utisak kvari loš kasting.
Kris Rok i Švarcman su neupečatljivi u svojim rolama, posebno Kris Rok sa svojim šmiranjem.

Nekako najbolji utisak su mi ostavili Đeni iz Gomore i ona što igra medicinsku sestru.
Solidan je i Olifant kao šerif-mormon.

Sve u svemu, očuvan je onaj duh Farga iz prethodne tri sezone, mada mi se čini da je na kraju ove sezone možda i previše likova pobijeno  ;D

0 0
Nikako da odgledam sezonu 4. Ne pomaže mi baš što je svi ocjenjuju kao najslabiju.

Inače, sezona 1 mi je posebna, većim dijelom, vjerovatno, zbog Billy Bob Thorntona. Njega bih mogao da gledam i dok stoji i ništa ne priča :)
1 0
Četvrtu sezonu nisam mogao završiti. Prve dvije su kvalitativno puno bolje od sljedeće dvije sezone. Treću sam nekako odradio ali ovu nisam mogao.  :? ??
1 0
Kultna serija koja je u svojoj punini ako se gledaju sve sezone jedna za drugom
0 0
Nažalost, treća i četrvrta sezona su mi pad u odnosu na prve dve. Druga sezona mi je bila najzabavnija.

Inače, obzirom da je Jeremy Renner imao čak dve serije ovih dana, čisto da pomenem da je pre slavnih filmskih dana glumio u ranijoj seriji tvorca Farga:

The Unusuals (2009)
https://www.imdb.com/title/tt1240976/?ref_=ttfc_fc_tt

Meni je lično ona bila nagoveštaj da pravi čovek pretvara film Fargo u seriju. Mračna je, otkačena i vredi videti tu jednu sezonu koliko je trajala.
1 0
Nakon nekoliko meseci apstinencije od novih filmskih i tv ostvarenja te ponovnog prežvakavanja serija i filmova koje sam voleo (i volim), krenule su nove sezone nekih serija koje se moraju gledati pa kad kvalitet i nije na nivou onog koji su na početku odredile. Prva kompletirana je Fargo 5. Ali, da napravim malu digresiju, prvenstveno jer je coa neobičnim slučajem sumatraizma u jednom od svojih postova, rezigniran novom produkcijom i pozivajući na nešto odavno zavoljeno , naveo baš dve serije kojima sam se i sam u prethodnom periodu zabavljao (uz pozivanje na sjajan PG grafit  :smfor (6):). Dakle, The Wire, nesumnjivo remek-delo po ne znam koji put i The X-Files  (istina, „samo“ sedam sezona -bez Muldera neću da gledam) za koji može da se nađe gomila nedostataka i ozbiljnih falinki, ali se uprkos tome snažno i verno voli. No, da se vratim Fargu. Čini mi se da je u ovoj sezoni najprisutniji uticaj unutrašnjo-političkih dešavanja, u meri da je to, zapravo, dominantna nit. Roy Tillman (uvek sveža Šunka Jon), lokalni razulareni bahati šerif, je jasna personifikacija Donalda Trumpa te ne čudi da na Lorrainino pitanje o tome ko jedini ima pravo na slobodu bez odgovornosti, odgovara sa „predsednik“. To je ono kako on vidi tu poziciju u američkom društvu i to je ono što on želi. Lorraine (izvanredna Jennifer Jason Leigh) personifikuje onu bogatu i često beskrupuloznu Ameriku koja ipak u trenucima kada ozbiljna opasnost preti da uruši američke vrednosti i pogura društvo u neželjenom pravcu, bira pravu stranu i predvodi borbu protiv zla (moglo bi se naglasiti da je ovo pogled iznutra i da to kako SAD gledaju od spolja nije bitno za ovu temu). Dorothy (Juno Temple) predstavlja onu Ameriku koja je utkana u temelje američkih vrednosti, zamisao o pravu na „američki san“, krhka, ali jaka i domišljata, spremna za borbu koliko i za mir u krugu onih koje voli. I na kraju, tu je i Ole Munch (do sada mi apsolutno nepoznati Sam Spruell), simbol prvobitmog greha, spirale nasilja započete progonom urođenika koji ne zna za oprost, nego samo za naplatu duga. Tako gledano, ne čudi da je razrešenje u sređivanju problema upravo sa Oleom jer će dug, na ovaj ili onaj način, zloslutno odzvanjati dok se ne otplati ili oprosti. Završna bitka je jasna reminiscencija na upad u Kapitol i pokušaj prevrata u kojem je život izgubio jedan policajac, Brian Sicknick, a u Fargo verziji Witt Farr (Lamorne Morris).
Fargo je prava američka serija, serija namenjena, prvenstveno, Amerikancima i trudi se da ponajpre korespondira sa njima, ali ni mi ostali nemamo razloga da ne prepoznamo boljke naših društava. Nije Tillman ništa lokalno, nije nam Jon Hamm dočarao samo Trumpa, može se tu naslutiti svaki vlastodržac orbanovsko-vučićevskog tipa,  da ne idemo još istočnije i opasnije. Svuda gde Lorraine i Dorothy utihnu, pojavi se neki Tillman koji umisli da je država zgodna igračka za njegove megalomanske maštarije.
Ne najbolja, ali bolja od nekih prethodnih sezona.
P.S. Sve i da izbacim digresiju sa coa, opet sam preopširan. A, neću. Baš me je iznenadilo.
4 0
Jučer sam odgledao 8. epizodu 4. sezone. Da li je još netko pomislio da gleda

https://www.youtube.com/watch?v=bUlg_nZg7d4

OK, nema dječijih kolica ;-). Meni su ovakvi sitni hommage dijelovi genijalni.
1 0
Fargo mi je sjajna serija, svaka sezona ima svoju priču, ali sve ih povezuje ta mešavina crnog humora, zločina i apsurdnih situacija. Sviđa mi se kako obični ljudi upadnu u haos i kako se stvari polako, ali sigurno komplikuju. Atmosfera je posebna, likovi su čudni ali zanimljivi, i uvek ima neki momenat kad se zapitaš, šta sam upravo gledao.
0 0
Fargo mi je jedna od najposebnijih serija ikad. Svaka sezona ima svoju priču, ali svi imaju taj isti apsurd, crni humor i nasilje koje deluje istovremeno i ozbiljno i smešno. Najviše volim kako su likovi uvek obični ljudi koji se uvale u haos i sve krene nizbrdo bez povratka. Ima taj mračni ton, ali opet nekako toplo i zanimljivo za gledanje. U svakoj sezoni postoji bar jedan lik koji ti ostane u glavi zauvek.
0 0
Fargo,, ko ga ne voli .. ma nije moguce.. s tim da je prva sezona daleko najbolja, druga dosta dobra, 3 i 4 tako tako ali sigurno ih ne treba propustiti
serija za ponavljanje i pamcenje
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 5 / 5 Prikazano od 101 do 114 (ukupno 114 rezultata)
Tema 889
Poruka 52,661
Serija 687
Filmova 398
Prijevoda 13,858
Član 9,484

Online korisnici (1)

1 član 333 gostiju 151 botova Ukupno: 485

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

1055

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više