Jučer smo počeli 3 ili 4 put?! gledati dansku seriju Borgen. To je najbolja politička drama koju sam ikad gledao. Rađena je 2010 godine pa ju je svake 2-3 godine korisno pregledati. Serijom (3 sezone) dominiraju Sidse Babett Knudsen i Birgitte Hjort Sørensen, ali je i ostatak glumačke postave na visini. Toliko je životna, da su u uspoređenju s njom ostale takvog tipa, britanskog ili američkog podrijetla smiješne. Ova je jedina razotkrila lice i naličje visoke politike bez ikakvih uljepšavanja. Zanimljivo je, da je premijerka koju maestralno glumi Sidse Babett Knudsen, u to doba još bila sanak pusti žena u Danskoj, ali od tada su se stvari stubokom promijenile. Te promjene su malenu Dansku dovele do samog vrha zemalja po bogatstvu, ljudskim i inim pravima, a po anketama njihovih stanovnika, spada u prve tri zemlje u svijetu u kojima je lijepo živjeti(Finska, Norveška, Danska). Tko je nije gledao, a nema je, vrijedi uložiti truda i dočepati se tog pravog bisera.
S druge strane, onih od kojih sam odustao, ima previše pa ih neću ni spominjati. Ima i nekih koje po svim ocjenama spadaju u najbolje.
S druge strane, onih od kojih sam odustao, ima previše pa ih neću ni spominjati. Ima i nekih koje po svim ocjenama spadaju u najbolje.
If two people always agree, one of them is unnecessary
5
0
.Taj miks rasa,malo feminizma,koketiranje s levicarskim idejama u formi period drame i to fantasy bi moglo da bude nesto moderno da svojom povrsnoscu ne vredja inteligenciju.Slazem se da je prva sezona imala plus sa glavnim glumcem a u drugoj nema ni to.