Filmovi

Nitko trenutno ne čita ovu temu.
Stranica 130 / 130 Prikazano od 3226 do 3238 (ukupno 3238 rezultata)
Odgledao sam tajlandski film "Shutter".
Uspeo je da me iscima posteno 2-3 puta, i hebes horor ako te uopste ne iscima.
Ovaj ima tu misterioznu notu, oko cega se sve dogadje i sa kojim razlogom, tako da je sve razjasnjeno.
I zbog toga ima moju veliku preporuku ko nije gledao, a ljubitelji istog, verujem da nece pogresiti.

www.imdb.com/title/tt0440803
0 0
I vise je nego cinjenica da smo u potpunom deficitu kad se misli na dobre filmove.
Tesko ih je naci u moru glupih, ali u svakoj godini isplivaju par filmova kojima se moze posvetiti paznja, jer vrede.
Tako je mene kupio korejski film "Murderer Report", gde frajer, inace serijski ubica, zove novinarku i trazi da ga intervjuise, kako bi priznao 11 ubistava, a pritom nije pao ni za jedno. Znaci, exkluziva nikad jaca.
Oni se dogovore, sastaju se u jednom apartmanu, gde se i dogadja 90% filma. Vremenom, stvari krecu sunovratim, i ide twist za twistom. Cinjenica je da  sam slab na njihovu kinematografiju, ali i mimo toga, film je odlican.
Ko ga nije pogledao a mozda sad posle mog iznesenog posta odluci, slobodno, tesko da ce neko zazaliti.
Od mene, jaka 8/10.

www.imdb.com/title/tt37718411
1 0
Ni sa ne znam kako mi se ovaj izvrsni korejski film "The Man from Nowhere"mogao otici u nezaborav. Ali nije mi se dalo da tako i ostane. Nikada nije kasno za dobar film.
Malo me podseca na kultne filmove "Man o fire" i "Leon".
Jos uvek sam pod utiscima, tako da cu dalje komentarisanje filma ovde zaustaviti, a ako ima neko ko ga do sada nije pogledao, verujte, necete pogresiti. Moja apsolutna preporuka!

www.imdb.com/title/tt1527788
0 0
Peaky Blinders: The Immortal Man (2026) https://www.imdb.com/title/tt15574124/

Na zalost, losije, mnogo losije u odnosu na seriju. Mozda se vama svidi film ali ja sam ocekivao mnogo vise.
1 0
Neverovatno kako losa godina sto se tice kvaliteta filmova. Ja preferiram naucnu fantastiku i tu su bas podbacili. Ni sa ostalim zanrovima nije mnogo bočja situacija. Iz tog razloga preorjentisan sam na filmove od sedeamdesetih do devedesetih kada kvalitet filma nije bio upitan. U svakom smislu. Jasno da govorim u globalu, misleci na filmsku indrustiju a ne na odredjen film. Uvek ima i dobrih i losih ali generalno cela filmska industrija i prosto kako su filmovi izgledali sedamdesetih pa i pre toga. mislim na kadar. mislim na prostor i pejzaz, mislim na harizmu glumaca, stativ kamera bez jurcanja pokretnih kamera u smislu snimanja iz ruke radi pojacavanja utiska i td. itd.
Od novijih pogledao sam nedavno i Nuremberg (2025). Onako. Osrednji. Bilo je i boljih filmova na ovu tematiku.

Nuremberg (2025) https://www.imdb.com/title/tt29567915/

Director :
James Vanderbilt
Writers :
James VanderbiltJack El-Hai
Stars :
Rami Malek. Russell Crowe, Michael Shannon
0 0
Uz obrazlozenje da preferiram mindfuck movies kao i absurdist fiction preporucio bih, narvno onima koji takodje vole iste, jedan relativno novi film sa takvom temom.

The Killing of a Sacred Deer (2017) https://www.imdb.com/title/tt5715874/

Director :
Yorgos Lanthimos
Writers :
Yorgos Lanthimos, Efthimis Filippou
Stars :
Barry Keoghan, Colin Farrell, Nicole Kidman

Film govori o kardiohirurgu koji upoznaje svoju porodicu s tinejdžerom povezanim s njegovom prošlošću, nakon čega misteriozno počinju obolijevati.

Na web stranici Rotten Tomatoes, koja se bavi agregatorom recenzija, 79% od 281 kritičarske recenzije je pozitivno, s prosečnom ocenom 7,7/10. Metacritic, dodelio je filmu ocenu 73 od 100, na temelju 45 kritičara, što ukazuje na uopsteno povoljne recenzije. Na imdb ocena 7,0. To je samo usputni info jer subjektivni dozivljaj je ipak nesto drugo, licni osecaj koji nema apsolutno nikakve veze sa misljenjima drugih. Ali ja se recimo slazem da je film 8/10.
0 0
Ako se ne varam ovo je treci film korejskog rezisera Hong jin Na. Prvenac mu je bio cuveni "Chaser" koji je bio svetska sezancija, a posle njega takodje "Zuto more" koji nije u rangu sa prvim, ali zato treci njegov film "The Wailing" bas obecava.
Ukratko: Dolazi stranac u selo, jedno malo mesto i tu pocinju muke po malo nespretnog i glupkastog pandura koji pokusava resiti izuzuzetno okrutna ubistva. Svi misle da su to lude gljive koje rastu tuda,ali ubrzo kontaju da grese, i ono sto mi se najvise dopalo, ne zna se se ko je ko do sa mog kraja.
Preporuka.

www.imdb.com/title/tt5215952
1 0
Trust (2010) https://www.imdb.com/title/tt1529572/

Directed by David Schwimmer
Written by Andy Bellin, Robert Festinger
Starring : Clive Owen, Jason Clarke, Catherine Keener

Film prati četrnaestogodišnju djevojčicu koja postaje žrtva seksualnog zlostavljanja nakon što upozna muškarca koji se predstavlja kao tinejdžer na online chat sobi.

Apsolutna preporuka. Vredi gledanja svake minute, svake sekunde. Bez ijedne zamerke.
2 0
nijesam uspio da zavrsim ovaj novi rokvelov Good Luck, Have Fun, Don't Die
tacno na pola batalih, valjda mi pun k tajm travela. kul je film, lijepa kritika i sve to ali nesto nijesam uspio da se involviram. nesam skolovala.

0 0
Ovaj film nije preporuka, nisam ga pogledao, vise je predlog za ljubitelje tog zanra. Ono sto me je privuklo i podstaknulo zelju da ga predlozim jeste hrvatsko holivudska i manjim delom srpska koprodukcija

"Storm Rider: Legend of Hammerhead" ili The Islander (2026) https://www.imdb.com/title/tt8080418/

Directors :
Zoran Lisinac, Domagoj Mazuran
Writers :
Zoran Lisinac, Domagoj Mazuran, Nebojsa Neb Chupin
Stars :
Frances Tomelty, Billy Barratt, James Cosmo

U pitanju je SF - postapokaliptično-distopijski film. Prikazuje svet 300 godina nakon Velikog potopa i govori o odmetnutom Jahaču oluje koji nadahnjuje dva pobunjena ostrvljanina da saznaju istinu o poreklu svog svijeta.

0 0
Posle kultnog filma "La haine" i jos nekih, Matju Kasovic me filmom "Assassin(s)", raspametio.
U smislu da je covek sve sam odradio, kao reditelj, scenarista, montazer, jednu od glavnih uloga igrao, a to mislim da ne moze svako.
A pritom da je film odlican. Znamo ga po mnogobrojnim filmovima, i u odlicnim filmova gde je saradjivao, treba mu za ovaj film skinuti kapu, a film uopste nije popularan.
Tu sam ja da ga ispromovisem. Ko zeli da pogleda, verujte necete pogresiti, jer film zasluzuje svaku pohvalu.
Apsolutna preporuka!

www.imdb.com/title/tt0118644
0 0

Salyut-7 (2017) https://www.imdb.com/title/tt6537238/

Director :
Klim Shipenko
Writers :
Aleksey Samolyotov, Alexey Chupov
Producers :
Bakur Bakuradze, Ilkhom Khasanov, Sergey Selyanov
Stars :
Vladimir Vdovichenkov, Pavel Derevyanko, Aleksandr Samoylenko

SSSR, jun 1985. Temeljeno na stvarnim događajima. Nakon što je izgubljen kontakt sa svemirskom stanicom Saljut 7, astronauti Vladimir Džanibekov i Viktor Savinih su poslati u misiju provere sta se sa orbitalnom stanicom stvarno dogodilo.

Nekako mi se čini da je ovo Ruski odgovor za Gravity. Ocekivao zapravo nesto drugacije, ruski autenticno a na kraju sam dobio baš ono što Holivud isporučuje. Sve preterano i prenaglaseno. Da si zamenio glumce sa onima koji pričaju engleski, ne bi ni shvatio da je u pitanju ruski film. Na zalost. Svakako najveci kvalitet filma je taj sto vizuelno izgleda sasvim dobro.

EDIT: Htedoh napisati ruski odgovor a ne Ruski odgovor.
1 0
I steta jer imaju oni sasvim originalne i filmove i glumce, a i odlicne rezisere (meni omiljeni Tarkovski na pr. ). Evo skoro pogedah jednu lepu, zivotnu, tipicno njihovu pricu

https://www.imdb.com/title/tt3155604/

Geograf globus propil
sa meni omiljenim glumcem Konstantin Khabenskiy ("Method").
1 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 130 / 130 Prikazano od 3226 do 3238 (ukupno 3238 rezultata)
Tema 886
Poruka 52,606
Serija 686
Filmova 398
Prijevoda 13,825
Član 9,443

Online korisnici (4)

4 člana 40 gostiju 314 botova Ukupno: 358

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Ivan(45)

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

913

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing. Saznaj više