Prijava Registracija
  1. Početna
  2. TDDCrew Razbibriga
  3. OFF Topic
  4. Što se čita?

Što se čita?

2 gosta trenutno čitaju ovu temu.
Stranica 10 / 12 Prikazano od 226 do 250 (ukupno 297 rezultata)
Danas sam zavrsila knjigu autor engleski pisac: Volt Vitman delo prevedeno: ,,TEBI”
To je zbirka pesama koje je on namenio ljudima u buducnosti,ljubavi,a na kraju i o ratovima i atentatu americkog predsednika Lincolna. Postoje delovi pesama koje sam izvukla da mi se svidjaju,na primer te ljubavne i buducnosti jer su inspirativne.Ali on pise malo zamrseno,odnosno treba se koncentrisati da bi se lepo razumelo sta je pisac hteo da kaze :D
Na kraju knjige postoji napomena koja je ispomoc za razumevanje :)
Ovu knjigu sam dobila na poklon,ne znam da li bih je sama kupila :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
0 0
Pročitala 'Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao' spisatelja Jonasa Jonassona i sad čitam njegovu drugu knjigu 'Djevojka koja je spasila Švedskog kralja'. Obje knjige su genijalne. Specijalitet za one koji uživaju u humoru apsurda. Po 'Stogodišnjaku' je snimljen film, kojega nisam gledala, a nekako mi se niti ne da jer obično nemaju veze s knjigom.
0 0
Trenutno čitam autobiografiju našeg velikog naučnika Milutina Milankovića Sećanja,i iskreno sam oduševljen koliko je ova knjiga divna.
Prvo što na jedan otvoren i veoma topao način opisuje članove svoje porodice i svakom od njih daje značaj zbog koga je ob kasnije izrastao u intelektualca svetskih okvira
Drugo jednostavnost i direktnost samog teksta koji je toliko jednostavan za čitanje a opet pun fenomenalnih informacija koje opisuju ne samo njegov život nego i situaciju u svetu koja se tada dešavala.
Bez problema može da posluži kao istorijski roman jer je pun dragocenih podataka iz prve ruke o prošlosti i periodu od 1879. pa sve do 1950.
Na polovini knjige sam otprilike ali koliko je divna i opuštajuća za čitanje verujem da ću je brzo završiti.
Od srca je preporučujem svima,u rangu mi je sa autobiografijama Nikole Tesle Moji izumi i Mihajla Idvorskog Pupina Od pašnjaka do naučenjaka, ko nije čitao obavezno da pronađe vreme jer to su ličnosti od kojih svaka generacija može puno da nauči panetnog i korisnog.

Pre par dana sam pročitao jednu veoma zanimljivu knjigu koju bih preporučio svim muškarcima koji žele da znaju kako živeti sa ženom ili devojkom koja te vara a da tebi bude lepo,do jednog momenta, ali poprilično dugo živiš lepo 😊
A naravno preporučujem i ženama pogotovo ako žele da vide kako uspešno varati muža a da sve bude prijatno oboma.
Naravno posledice postoje jer svaki postupak ima svoju cenu i zato je ova knjiga kao i sam pisac za sva vremena i sve generacije.
Knjiga se zove Večni muž a pisac je Dostojevski.
Od srca je preporučujem svima jer je toliko slojevita knjiga sa ozbiljnom psihološkom dubinom tako da je može čitati neko ko želi relaksaciju u vidu ljubavnog zapleta i zamki koje takvi zapleti nose,a može i doktor psihologije da bez problema uživa u ovom štivu i dopuni svoje znanje jer je Dostojevski svoje knjige pisao zahvaljujući neverovatnom talenatu da kroz pisane reči prenese sva iskustva i poznanstva svog života a imao je veoma bogat život u svakom smislu....
Uživajte u ovoj knjizi, preporučujem 👌🍀
0 0
milano
Aleksandar Gatalica - Vek

Knjiga se sastoji od 100 priča tj 101 jer pokriva period 1900-2000. Svaka priča je posvećena jednoj godini 20. veka. Priče su kratke, efektne. U nekima se pominju istorijske ličnosti, a neke prate obične ljude, ali se oslanjaju na istorijski kontekst za taj period tj godinu (npr 1969 i Apolo 11). I meni zanimljiva sitnica je što svaku priču potpisuje sa npr. Za prostu 1983 ili Za prestupnu 1984.

https://www.delfi.rs/knjige/11529_vek_knjiga_delfi_knjizare.html

ima li u pdf?
https://www.srbizasrbe.org/

Кадa падне непријатељ твој, немој се радовати, и кад пропадне, нека не игра срце твоје.
0 0
Za nas stare rock-ere. Lep dokument i podsećanje na najbolji punk bend na ovim protorima
ŽIVOT S IDI(J)OTIMA - Nenad Marjanović (Dr. Fric, dugogodišnji basista benda)
Photo
Sve muke i zadovoljstva sviranja u beskompromisnom bendu.
Sve preporuke
0 0
procitah pola kinga u zutom.
ne mogu rec da sam razocaran ali vala kad se sjetim jurnjave za tom knjigom... bas meh efekat...
lako citljiva svaka prica, ali iste ne bas zanimljive. premalo horora,premalo jeze, zanrovski nedefinisano. u fokusu neki umjetnici i njihove egzistencijalne muke...
odlicna prva majstor za reputacije i taman kad se zahuktavalo... trt. kraj. dosta toga nedorecenog iako mi je jasno da sudbinu glavnog junaka mi treba da shvatimo na svoj nacin... aj dobro...
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
0 0
Ima li neki dobar sajt za skidane eknjiga uglavno bi me zanimala strucna literatura, katalozi fotoaparata, oruzija, satova itd.... Na engleskom ako neko zna neka sibne link u PP.
0 0
Ja ne volim da citam.Jedina knjiga u skoli koju sam procitao je Most na Zepi =) ;D xD
0 0
preskocis temu baka, naslov je sasvim jasan.
cus jasen.
c/p
I'm thinking the Predator picked up the scorpion because he thought it was a facehugger.
2 0
Roman ";Dar" od Nabokova, majstor proze, pisac s možda najjačom rečenicom u 20. Stoljeću, zatim sjajnu knjigu od Gilles Deleuza "Što je filozofija" teorija o filozofiji, znanosti i umjetnosti...
0 0
bf1947(1)
darkotomasevic2
pozzz svima cita se Igra Andjela odlicna knjiga
Čija je, a i zašto da je čitam? Molim, pristojno, koje slovo više.

I ja trenutno čitam 'Igru anđela'.
Tek sam počela, Karlos Ruiz Safon je autor.
Knjiga je iz serijala "Groblje zaboravljenih knjiga".
Nisu upitanu provezani dijelovi, ali se provlače isti likovi, iako svaki ima svoju priču.

Ako niste čitali ništa od Safona, prvo preporučujem "Sjenku vjetra".
Jako lijep stil pisanja, čovjek sve kaže sa ne tako puno riječi.
Misterija koja drži pažnju. Ima tu malo i drame, ljubića, odrastanja, ali prije svega neispričane priče ulica stare Barselone.
0 0
Listtweety
Nisu upitanu provezani dijelovi, ali se provlače isti likovi, iako svaki ima svoju priču.

Knjige iz serijala,kojih ima pet, jesu povezane. Druga knjiga je naročito složena i njeno pojašnjenje,kao i razumevanje cele priče koju je Safon vrhunski koncipirao,  se nalazi u poslednjoj,petoj knjizi.
U Srbiji su prevedene kao : Senka vetra, Igra anđela, Zatočenik nebesa, Lavirint duhova I i II.

Želim ti da uživaš i u ostalim knjigama,kao što si u Senci vetra. :)
0 0
Ja sam laka literatura - Mari Balog serijal Pomalo
Ljubici na sve strane  ;D
0 0
Kat
Listtweety

Knjige iz serijala,kojih ima pet, jesu povezane. Druga knjiga je naročito složena i njeno pojašnjenje,kao i razumevanje cele priče koju je Safon vrhunski koncipirao,  se nalazi u poslednjoj,petoj knjizi.
U Srbiji su prevedene kao : Senka vetra, Igra anđela, Zatočenik nebesa, Lavirint duhova I i II.

Želim ti da uživaš i u ostalim knjigama,kao što si u Senci vetra. :)
Pa vjerovatno se na kraju dobije cijela slagalica, da.
Ja sam ih sve nekako "naopačke" čitala, ali mi nije smetalo, s obzirom da epilog priče tog dijela zaista bude prikazan u tom dijelu.
Ne znam kako sam uspjela drugi dio da čitam zadnji, ali "Lavirint duhova I i II", "Zatočenik nebesa" mi nisu u rangu "Sjenke vjetra",
tako da se nadam da će ovaj dio biti, hvala ti na lijepim željama.
I da, već vidim da je prilično kompleksna priča, a tek sam na prvih par poglavlja.

Mislim da mi je stil pisanja najbolja stvar kod njega. Iz "Sjenke vjetra" mi je ostala rečenica:
"I konobar ode, vukući noge i dušu."
Rečenica nakon koje ništa više ne mora da se kaže, slika je vrlo jasna u glavi  :clapp
0 0

Stvarno mi nije jasno kako si preskočila 2. knjigu ... uništila  si celokupan doživljaj  :smfor (9):

0 0
Kat

Stvarno mi nije jasno kako si preskočila 2. knjigu ... uništila  si celokupan doživljaj  :smfor (9):
Ja nemam takav osjećaj hahaha :)
Sve dok ne znam šta sam propustila, možda i nije tako loše.
Praviću se da je okej i ovako...

Sljedeća na listi mi je "Mračna kći", Elena Ferante.
Neko čitao?
0 0
Knjiga koju sam procitala je od Fredrika Bakmana: Brit-Mari je bila tu. Topla ljudska prica. Baka koja napusta svog muza, nalazi posao i odlazi u siromasni gradic i pocinje svoj novi zivot. Ali to nije obicna baka, vec nekako na svoju ruku sto cini sve mnogo zanimljivijim.
0 0
U prvom krugu....A Solženjicin...vječna knjiga i autor...
0 0
Agata Kristi - Ubistvo Rodzera Akrojda. Sta napisati o Agati i njenim knjigama. Koga zanimaju krimici - ona je pisac za njih. Jeste da voli da precuti neki detalj koji je posle vazan za resavanje zlocina, ali s vremenom se stekne osecaj za to ko je ubica. Bez obzira na moju prethodnu recenicu - Agatu volim da citam vise puta  ;D
0 0
čitam Sloterdjika "Strašna djeca novog doba"....šta reći, opsežno djelo i analiza današnjeg vremena, uglavnom autor postavlja tezu o kopiladima povijesti, to su PROLETERI, AMERIKANCI I MODERNI UMJETNICI, znači svi oni koji nemaju povijest, nemaju očeve, porijeklo i grade svijet na potpuno novim osnovama...on te skupine i krivi za današnje probleme, jer kaže Sloterdjik, važno je imati kontinuitet klasike, moraš znati ili biti upoznat sa svim onim što su tvoji preci saznali (ovo ne vrijedi u nacionalnom smislu, nego samo u civilizacijskom)... teorija je važna...
0 0
Witcher- serijal
Zavrsih poslednju knjigu neki dan i zaista extra serijal.
Mozda mi poslednja nije bas jako pasala ali sve ljubitelje epske je must.
Mnogo je bolje od serije.
1 0
Novi Fredrik Bakman - Uznemireni ljudi. Odlična, naravno ne tako dobra kao Čovek po imenu Uve i drugačija od Brit Mari je bila tu. Izuzetno duhovita (smejao sam se glasno), ali i topla i osećajna. Preporuka
1 0
Ja sam sebi za ovo lito kupio 5 knjiga ZF-serijala PROSTRANSTVO, jer uglavnom čitam dok se izležavam na plaži  :flashme:

Btw, ono što meni trenutno ide na nerve su autori koji su nastavili pisati DINU. Započnu novu kvadrologiju ( HEROJI DINE ), stanu na pola, a onda se odjednom odluče za novu trilogiju, koja se događa masu prije originalne DINE i napokon i to završe. Čovik bi pomislio da će nastaviti započeto, ali ne, gospoda Brian Herbert i Kevin J. Anderson se odlučiše za novu trilogiju, koja će opisivati radnju od godinu dana prije početka originala, a sve u svrhu mamca za nove čitače  :smfor (21): Očito žele da se zaborave knjige koje su propuštene napisati, vjerojatno jer im je istekla ugovorna obaveza za to.

Sada kad sam se lipo ispuvao, idem se spremati za čitanje...
3 0
Frankenstein - mislim, ima dobrih elemenata, i razumijem da je možda bilo zanimljivo/napredno za to doba.
Ali stvarno, neki zapleti, motivacije i objašnjenja su na razini Villa Maria, pa mi je to pokvarilo generalni dojam.
0 0
Ne znam da li je već neko pomenuo, ali ja sam poodmakao sa Autobiografijom Agate Kristi. Žena mi poklonila, a u takvim slučajevima se mora i pročitati. Nešto sam bio skeptičan, ali Agata je bila neverovatna osoba i istinski dobra spisateljica. Uprkos tome što je prodala milione knjiga, ova poslednja je možda i nešto najdragocenije što je iza sebe ostavila.
0 0

Premjesti temu

Odaberite odredišni forum

Spoji teme

Odaberite odredišnu temu (ID)

Preimenuj temu

Preimenuj temu

Potvrda brisanja

Želite li obrisati ovu temu? Ovo će privremeno obrisati temu i njezine poruke.

Brzi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili.
Pregled se otvara u većem prikazu. Koristite preuzimanje ako želite izvornu datoteku.
Stranica 10 / 12 Prikazano od 226 do 250 (ukupno 297 rezultata)
Tema 880
Poruka 52,426
Serija 681
Filmova 398
Prijevoda 13,752
Član 9,378

Online korisnici (1)

1 član 64 gostiju 3 bota Ukupno: 68

Član

Legenda

[ Administrator ] [ Moderator ] [ VIP ] [ Prevoditelj ] [ Član ]

Rođendani danas

Danas nema rođendana.

Najnoviji član

Rekordi posjećenosti

Danas

68

Oduvijek

5266

28.02.2026 12:00

Jezik:

Autorska prava 2016 - 2026 - Prijevodi-Titlovi.org - Sva prava pridržana.

Koristimo kolačiće

Koristimo nužne kolačiće za osnovne funkcije, a opcionalne kolačiće za analitiku i marketing.